21. huhtikuuta 2022

KINDERJUUSTOKAKKU


Tässä viimein pääsiäisenä herkuteltu Kinderjuustokakku - nyt vasta jaksoin avata koneen ja kirjotella reseptin kuvien kera tänne. :) 

Halusin ehdottomasti tehdä itselle jotain kunnon överisuklaista pääsiäiseksi ja onneksi törmäsinkin tähän aivan jumalaiseen reseptiin instagramissa. Tämän herkullisen kakkureseptin takana on Saamarinkakut-blogista bongattu ohje ja voi pojat kun kakku oli sitten hyvää!! Hieman muuntelin pohjaa erilaiseksi mutta täyte on tehty alkuperäisen reseptin mukaisesti. Valmistin kakun myös reseptistä poiketen pienempään vuokaan, niin kakulle tuli kivan korkea keksireunus. Tälle kakulle kyllä iso peukku meikäläiseltä! ♥ Alkuperäisen reseptin pääset kurkkaamaan täältä

Itse en ihan hirveästi tykkää käyttää täytekeksejä kuten esim. dominoita juustokakkujen pohjana ja niinpä päätinkin valmistaa pohjan tavallisista kaurakekseistä ja sekoitin joukkoon vähän kaakaojauhetta. Pohjasta tuli täten vähän suklaisempi ja sopi tosi hyvin kakun makumaailmaan. Kakun täytteet, sekä sisälle tuleva valkosuklaatäyte että Kinder Maxi patukoista valmistettu suklaatäyte, olivat molemmat aivan älyttömän herkullisia! Kakku on myös siitä tosi kiva kun täytteeseen ei tule liivatetta ollenkaan. Söin tätä kakkua monta palaa aina yhdellä kahvitteluhetkellä, niin hyvää se oli mielestäni. :D En voi muuta kuin lämpimästi suositella tätä reseptiä jos on suklaan ja erityisesti Kinderin ystävä. ♥

Kakku on valmistettu korkeareunaisella 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
200 g kaurakeksejä
1½ rkl kaakaojauhetta
90 g voita

Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
1 rkl voita
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
+
2 kpl Kinder Bueno-patukkaa

Kinder-täyte:
10 kpl Kinder Maxi-patukkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl vispikermaa

Koristelu:
noin 1 dl kuohukermaa + tomusokeria
erilaisia Kinder- ja suklaakarkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita reunakalvo vuoan sisäreunaan. 
Murskaa keksit hienoksi muruksi vahvassa pakastepussissa kaulimen avulla ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Saat tehdä aika korkea keksireunuksen. Muista jättää keksimurua myös tarpeeksi pohjalle ettei siitä tule liian ohut. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista valkosuklaatäyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoitellen noin 6-10 minuuttia kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä hetken aikaa. Rouhi tässä välissä Kinder Buenot. Kun valkosuklaatäyte on jäähtynyt, kaada ja levitä se varovasti keksipohjan päälle. Ripottele päälle rouhitut Kinder Buenopalat. Laita taas jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat suklaatäytteen.

Paloittele Kinder Maxi-patukat kuumuutta kestävään astiaan ja sulata ne varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen. Jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma ja jätä sekin sivuun odottamaan vuoroaan. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa hyvin sekoittaen. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita hyvin sekaisin. Lusikoita täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdot kerma ja mausta tomusokerilla. Pursota kermasta koristeet kakun päälle ja viimeistele kakku erilaisilla suklaamakeisilla haluamallasi tavalla. Sitten vain kakkulapio käteen ja kakun kimppuun! :)


Oli tämä sen verran hyvää, että koko kakku tuli tuhottua parempiin suihin pääsiäisen pyhien aikana. 
Iso nam! ♥


Oli niin kiire päästä maistamaan kakkua, että palakuvan ottaminen ihan unohtui. :D
Uskon hyvin vahvasti leipovani vielä tätä kakku joskus uudestaan, sen verran herkullisesta kakusta oli kyse. :)

14. huhtikuuta 2022

MÄMMIKAKKU


Mietin pitkään jaksanko laittaa tästä kakusta mitään postausta kun ei tämä mennyt ihan niin putkeen kuin olisin toivonut. Täytteiden koostumus ei ollut mieluinen ja kakku olisi kaivannut rutkasti enemmän makeutta omaan makuun sopivammaksi. Ainut onnistunut asia kakussa oli pohjana ollut mehevä browniepohja. Siinä ei ollut mitään valittamista mutta muuten kakku oli aika floppi. Tämän vuoksi en meinaa kirjoittaa mitään reseptiä kakusta. :D Resepti vaatisi vielä todella paljon viilaamista ollakseen hyvä. Päätin nyt kuitenkin laittaa kakusta kuvia tänne kun niistä tuli mielestäni niin kivan pääsiäismäisiä. :) 


Browniepohja on leivotti pienemmällä vuoalla ja piilotettu täytteiden sisään. 
Tämmöiset "piilokakut" ovat mielestäni kivoja. :)

Mämmitäytteen kaveriksi tein valkosuklaakerroksen. Se onnistui ihan kivasti mutta ei sekään ollut ihan täydellinen. Oon ehkä vain niin perso makealle, että sekin jäi mielestä aika mitäänsanomattomaksi. :)


Harmittaa kyllä vähän kun kakusta ei tullut niin hyvä kuin olisin halunnut. Tykkään mämmistä paljon ja ajattelin sen toimivan hyvin tämmöisessä hyydytettävässä kakussa. Ensi kerralla tiedän, että mämmi vaatii paljon enemmän makeutta kaverikseen ollakseen toimiva kakun täytteenä. Täytekerrokset olisivat myös vaatineet enemmän liivatetta, sillä kakusta tuli todella pehmeä ja hytisevä. Kasassa se kyllä pysyi juuri ja juuri - parempi olisi tullut jos täytteet olisivat olleet jämäkempiä. 

Noh, tässä mulla on hyvä pohja ensi vuodella kehittää tätä mämmikakkua parempaan suuntaan. Tälle pääsiäistä en varmaan enää jaksa yrittää muuttaa reseptiä toimivampaan muotoon. Täytyy muistaa vain ensi vuonna jatkokehittää tätä ohjetta. Tässä muuten nähdään, että ei sitä aina vain voi onnistua ja välillä kakut menee ihan plörinäksi. Sekä se kuinka kuvat voivat hämätä paljon - kakku voi ulkoisesti näyttää hyvältä mutta makumaailma on ihan pielessä. :D 


12. huhtikuuta 2022

SITRUUNAPIIRAKKA


No olipas tämä ihanan raikasta ja herkullista sitruunaista piirakkaa! ♥ Leivoin tämän piirakan viime viikonloppuna tyttöjen illan jälkiruoaksi. Olin miettinyt jo että haluan leipoa meille jotain sitruunaista ja raikasta jälkiruokaa. Alun perin meinasin tehdä key lime pie-piirakan mutta sitten törmäsin Pullahiiren blogissa tähän todella helppoon ja nopeaa sitruunapiirakan reseptiin ja päätinkin kokeilla kyseistä piirakkaa. Pieniä muutoksia tein alkuperäiseen reseptiin mutta perusrunko on reseptiin on napattu täältä

Halusin päästä mahdollisimman helpolla piirakan kanssa ja siksi teinkin pohjaksi ihan perus keksi-voipohjan, jota esipaistoin hetken aikaa uunissa. Halutessaan tuon esipaistonkin voi jättää pois jos on kovin kiire tai ei muuten vain jaksa alkaa lämmittää uunia. Itse kuitenkin tykkäsin paiston tuomasta paahteisesta ja rapsakasta mausta. :) Täytteeseen lisäsin vielä myös yhden sitruunan kuoriraasteen ja se mielestä toi kivasti lisää sitruunaista makua. Pelkällä sitruunamehulla täyte olisi mielestäni jäänyt aika pliisun makuiseksi. Piirakan päälle vatkasin vain vispikermaa ja sekoitin joukkoon vielä vaniljarahkaa. Pursotin kuorrutteen kauttaaltaan koko piirakan päälle ruusutyllalla. Näin jälkeen päin mietittynä en enää ehkä laittaisi kuorrutetta ihan noin paljoa sillä se peitti melko paljon täytteen sitruunaista makua alleen. Pursottaisin ehkä vain ruusukkeet piirakan reunoille kun alkuperäisessä reseptissäkin oli tehty. :) 

Kaiken kaikkiaan tykkäsin piirakasta todella paljon ja aivan varmasti tätä tulee joskus tehtyä vielä uudestaankin. Piirakka toimisi varmasti myös hyvin limellä leivottuna - ehkä sitä voisikin kokeilla ensi kerralla. Tämä jos mikä on myös erittäin hyvä vaihtoehto pääsiäisen herkkupöytään. ♥

Piirakka on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g keksejä (100 g kaurakeksejä + 100 g Biscoff-keksejä)
95 g voita

Täyte:
1 dl sitruunamehua (1-2 kpl sitruunoita)
1 sitruunan kuori raastettuna
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
150 g ranskankermaa

Kuorrute + koristelu:
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
noin 1-2 rkl lemon curdia
nonparelleja

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan vielä myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille noin 5 cm verran. Esipaista pohjaa noin 8 minuuttia ja anna jäähtyä hetken aikaa paistoin jälkeen. 

Valmista täyte. Pese hyvin sitruunat, raasta kuoria ja purista mehu. Sekoita kulhossa keskenään kondensoitu maito ja ranskankerma. Lisää joukkoon sitruunamehu sekä kuoriraaste - sekoita kunnes täyte tuntuu tasaisen kermaiselta. Kaada valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Valmista kuorrute. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Laita kuorrute tyllalla varustettuun pursotuspussiin. Irrota piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Purosta kuorrute piirakan päälle pyörivää kakkualustaa apuna käyttäen. Tee leivinpaperista pieni pursotuspussi ja täyte se lemon curdilla. Pursota pieniä lemon curd palloja sinne tänne piirakan päälle ja viimeistele koristelu nonparelleille. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Lurps, oli kyllä todella herkullista! 
Niin raikasta ja jotenkin todella kevyttä jos näin voi leivonnaisesta sanoa. :D 


Tuosta pursotettavasta kuorrutteesta tuli ihan kivan näköinen - vähän erilainen tapa levittää kuorrute kuin normaalisti mun leivonnaisissa. :) 


Ensi kerralla aion tosiaan kokeilla tehdä tämän lime-versiona ja laitan hiukan vähemmän tuota kuorrutetta päälle. Tulee varmasti myös herkkua! :)

7. huhtikuuta 2022

PORKKANAKAKKU


Kyllä se vain niin on, että porkkanakakku on kaikkien leivonnaisten kunkku! Ihan liian harvoin tulee tehtyä tätä herkkua vaikka se onkin niin hyvä... Ehkä juuri se tekeekin siitä niin hyvää, kun harvoin jaksaa leipoa kyseistä herkkua. :)

Tässä jokin aika sitten mun porkkanakakkuhammasta alkoi kolottaa ihan hulluna ja eihän siinä sitten muu auttanut kuin kerätä tarvikkeet kasaan ja alkaa leipoa. Onneksi porkkanakakku on suhteellisen nopsa leivonnainen ja melko nopeasti pääsee upottamaan hampaansa mehevään kakkuosaan ja suussa sulavaan kuorrutteeseen. Aah että... :) 

Mietin aika kauan leivonko ihan tavallisen piirakan vai jaksaisinko tehdä herkun oikein kakkumuotoon. Kyllä se kakku vei voiton tällä kertaa ja tästä tuli kyllä ihan super herkullista jälleen kerran. Kuten olen aikaisemminkin todennut, niin paras porkkanakakkupohja syntyy Emma Iivanaisen ohjeella ja hänen reseptiään käytin tälläkin kertaan. Täyte/kuorrutus on puolestaan omaa käsialaa. :) 

Kakkupohjat on leivottu 2 x 16 cm irtopohjavuoalla ja kakku on koottu 16 cm vuokaan.

Pohjat:
250 g porkkanoita
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
½ dl maitoa
1 dl öljyä
1 tl sitruunamehua

Täyte/kuorrute:
50  g pehmeää voita
2½ tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
+mantelirouhetta

Koristelu:
mantelirouhetta / pähkinöitä/  keksimurua / valkosuklaarouhetta jne. 

Valmistele kakkuvuoat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa, pingota pohjalla leivinpaperit ja laita sisäreunaan vielä leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista pohjat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi  - jätä vielä sivuun odottamaan vuoroaan. Yhdistä kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet. Lisää joukkoon munat, maito, öljy ja sitruunamehu - sekoita sen verran että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista. Nostele massan joukkoon porkkanaraaste. Jaa valmis massa kahteen vuokaan tasaisesti ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten molemmat pohjat kahteen osaan.

Valmista täyte/kuorrute. Notkista pehmeä voi kulhossa ja sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri.  Lopuksi lisää joukkoon kylmä tuorejuusto ja sekoita nopeasti kuohkeaksi. Älä vatkaa liikaa ettei massa juoksetu. Anna kuorrutteen jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa, mikäli se tuntuu liian löysältä. 

Voit koota kakun halutessasi 16 cm vuokaa apuna käyttäen. Itse täytin kakun suoraan tarjoilulautaselle ilman mitään reunoja ja kuorrutin kakun heti samalla kertaa.  Jaa täytettä tasaisesti kakun neljään väliin ja ripottele jokaisen täytekerroksen päälle mantelirouhetta. Huom! Täytevälit ovat todella ohuet jotta kuorrutukseen jää kuorrutetta käytettäväksi enemmän, ehkä noin yksi nuolijalla kauhaistu määrä täytettä per väli. Tämähän on tietty makuasia haluaako täytettä enemmän väleihin ja vähemmän pinnalle vai toisinpäin. :) Lopuksi kuorruta vielä kakku jäljelle jääneellä kuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla. 


Nam, tämä on joka kerta NIIN hyvää! :)


Ensi kerralla tuota kuorrutetta voisi kyllä tehdä kaksinkertaisen määrän niin sitä saisi vielä vähän enemmän tuohon pinnalle. Kuorrutehan tässä kakussa on ehdottomasti se parhain osa! 


Sen verran kiire oli päästä maistamaan kakkua etten jaksanut ottaa enää palakuvaa. 
Voin kuitenkin sanoa, että pala näytti kertakaikkisen herkullisen näköiseltä. :)

Kakku tuli syötyä kokonaan viikonlopun aikana ja on ihan hyvä, että kakku on suhteellisen pieni ettei herkuttele mene ihan överiksi. Tosin, luulenpa että eipä tuottaisi kyllä isoja ongelmia tuhota isompaakin kakkua parin päivän aikana. :D 


2. huhtikuuta 2022

BLONDIE-KEKSIT


No voihan rähmä kun nämä keksit olivat herkullisia!! Rakastuin näihin kyllä heti ensi puraisulla. ♥ Jokin aika sitten törmäsin lemonsleipoo :n instatilillä näihin kertakaikkisen ihanilta näyttäviin ja kuulostaviin blondiekekseihin ja tiesin heti, että näitä mun on pakko jossain vaiheessa kokeiltava. Eivät keksit voisi kovin pahoja olla kun ne sisältävät itselle niin rakasta valkosuklaata.... :D Onneksi kokeilin leipoa keksejä, sillä nämä ovat SUPER hyviä! Ihanan makeita ja toisaalta ihanan suolaisia. Lurps! ♥

Ohjeella tulee 15 kpl á 40 g keksiä.

Massa:
50 g voita
120 g valkosuklaata
130 g fariinisokeria
1 muna
½ tl vaniljapastaa tai -sokeria
155 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g Pandan suolainen hasselpähkinä valkosuklaata

Leivinpaperoi valmiiksi kaksi uunipeltiä ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi tässä vaiheessa myös jo valmiiksi tuo Pandan suolainen hasselpähkinävalkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. 

Mittaa kulhoon voi ja valkosuklaa (120 g). Sulata mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista valkosuklaa-voimassaa. Jätä sivuun odottamaan. Vaahdota keskenään fariinisokeri, muna ja vaniljapasta/sokeri - noin yhden minuutin ajan. Sekoita varovasti joukkoon sula valkosuklaa-voimassa nuolijalla käännellen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää massan joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen ja lopuksi lisää massaan vielä alussa rouhittu valkosuklaa. 

Ota massasta 40 g kasoja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille jättäen hyvin leviämisvaraa pallojen väliin. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia pellin päällä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla. Sitten vain herkuttelemaan! 


En kerta kaikkiaan keksi tarpeeksi ylistyssanoja näille herkkukekseille, nämä vain yksinkertaisesti osui ja upposi meikäläiseen. Niin hyviä!! :)


Aikasta makeita keksit ovat kyllä tuon valkosuklaan ansiosta ja kun sitä on vielä kahdessa eri muodossa näissä herkkupläjäyksissä. Massan tuleva suola onneksi tasapainottaa kivasta makeutta ja näihin jäi aivan koukkuun yhden keksin maistettuaan. Itse tykkään melkoisen makeista herkuista joten nämä olivat aivan parhautta kyllä. Tämä resepti päätyy ehdottomasti omien lempireseptieni joukkoon. ♥

27. maaliskuuta 2022

HELPPO VALKOSUKLAA-SUOLAPÄHKINÄFUDGE


Tämä jos mikä oli nopeaa ja helppoa herkkua! Itsetehdyt fudget ovat kyllä ihan parhautta ja monesti niistä saa paljon parempia kaupan omiin verrattuna. :)

Mulla jäi toisesta leivonnaisesta yli tuota kondensoitua maitoa ja en olisi millään halunnut vain heittää loppua pois. Mietin hetken mitä voisin siitä vielä nopeasti valmistaa ja sit onneksi keksin tämän fudgen. Kaapissa oli onneksi valmiina valkosuklaata ja suolapähkinöitä ja niinpä niistä sitten syntyi tämä herkullinen fudge. Namskis! :)

Ohjeella tulee noin 16 palaa fudgea ja leivonnassa käytetty 15 x 15 cm vuokaa. 

Massa:
200 g valkosuklaata
150 g kondensoitua maitoa
noin 2 kourallista suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Rouhi suolapähkinät ja jätä sivuun odottamaan.

Pilko kattilaan suklaa pieniksi paloiksi ja mittaa joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä liedellä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes suklaa on täysin sulanut ja on muodostunut tasainen massa.

Sekoita nopeasti joukkoon noin puolet pähkinärouheesta. Kaada massa vuokaan ja tasoita nopeasti tasaiseksi. Massa jäähtyy todella nopeaa joten oli ripeä tasoittamisen kanssa. Ripottele loput pähkinärouheet massan pinnalle ja painele kevyesti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Leikkaa sitten paloiksi ja herkuttele. :)


Nam, kyllä makea ja suolainen toimivat aina niin hyvin yhdessä. ♥


Taisin syödä yksin kaikki palat. Yhden palan otettuaan ei vain voinut olla ottamatta lisää. 
Olivat todella herkullisia! ♥

24. maaliskuuta 2022

SUKLAA-KOOKOSPALLOT


Voi pojat kun näistä suklaa-kookospalloista tuli hyviä! Tuttavallisemmin näitä herkkupalloja voisi kyllä kutsua Bounty-palloiksi. :) Miten jostain näinkin yksinkertaisista raaka-aineista voi saada jotain niin hyvää aikaiseksi. Nam! Harmi kun näitä tuli tehtyä vain niin pieni satsi, olisi heti voinut kyllä tehdä tupla-annoksen koska nämä pallukat katosivat lautaselta todella nopeasti. :D 

Alkuperäinen resepti näille herkkupalloille löytyy Fredriks fika-sivulta ja voit kurkata hänen reseptinsä täältä. Törmäsin tähän reseptiin ensimmäisen kerran hänen instagramissa ja pallot jäivät kovasti kummittelemaan mieleeni. Oli aivan pakko tehdä näitä ja onneksi tein sillä.... NAM! :D 

Sen verran muokkasin reseptiä, että lisäsin tuota vaniljasokeria vähän massaan mutta sen voi myös halutessaan jättää pois. Omasta mielestäni vaniljasokeri sopi kyllä hyvin palloihin. Kuorrutin osan palloista maitosuklaalla ja osan tummalla suklaalla kun en osannut päättää vain jompaa kumpaa suklaata. Molemmat toimivat oikein hyvin kuorrutteina ja olivat herkullisia! Ehkä se on vain sit mieltymyskysymys kummasta suklaasta tykkää enemmän. :)

Reseptillä tulee noin 10-12 palloa riippuen pallojen koosta. 

Massa: 
2 dl kookoshiutaleita
1 dl tomusokeria
½ dl kermaista kookosmaitoa (lilan/rosan värinen pahvipakkaus)
½ tl vaniljasokeria

Kuorrutus + koristelu:
noin 50-60 g maitosuklaata
noin 50-60 g tummaa suklaata
kookoshiutaleita

Sekoita keskenään kaikki massan ainekset kulhossa. Anna seistä hetken aikaa jääkaapissa. Pyörittele massasta sitten tasakokoisia palloja ja laita ne pakkaseen noin tunniksi. Pallojen oltava kylmiä ja jähmettyneitä, jotta kuorruttaminen onnistuu kunnolla. 

Sulata suklaat erillisissä kulhoissa ja kuorruta pallot niillä. Ripottele heti jokaisen kuorrutetun pallon päälle kookoshiutaleita jotta ne tarttuvat kiinni pallon pintaan. Säilytä valmiita palloja jääkaapissa. 



Lurps, nämä maistuivat aivan Bounty-patukalle. Todella hyviä! :)


Kookostäyte oli ihanan kosteaa eikä yhtään kuivaa kermaisen kookosmaidon ansiosta. 


En kerennyt maistamaan kuin puoliskan maitosuklaalla päällystetyn pallon kun mies kerkesi syömään kaikki muuta. Onneksi myös tummalla suklaalla päällystetyt pallot olivat todella herkullisia. :D 

21. maaliskuuta 2022

SUOLAKINUSKINEN JUUSTOKAKKU UUNISSA


Kyllä nämä uunissa paistettavat juustokakut ovat sitten vain ihan parhaita! Niin suussa sulavia ja vain niin kertakaikkisen herkullisia. ♥ Joulun tienoilla taisin tehdä edellisen uunijuustokakun niin olihan nyt jo aikakin taas leipoa tätä herkkua. 

Kakun pohjaan käytin Biscoff-keksejä ja myös suolapähkinöitä. Oli muuten aika toimiva kombo ja toimi loistavasti yhteen vaniljaisen juustotäytteen ja suolakinuskin kanssa. Aijai! :)

Huomasin tekohetkellä, että kaapissa ollut valmis kinuskikastike oli uhkaavasti menossa vanhaksi niin sain sen hyvin hyödynnettyä tässä kakussa. Siitä sai tehtyä aivan täydellisen marmorointikuvion kakun pinnalle ja ennen kaikkea tuomaan ihanaa kinuskista makua kakkuun. Itse kun olen niin kova suolakinuskin ystävä, niin olihan mun pakko ripauttaa vähän suolaa valmiin kastikkeen joukkoon ja se kyllä kannatti, sillä siitä tuli NIIN hyvää. Lurps! 


Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g Biscoff-keksejä
20 g suolapähkinöitä
70 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa

Suolakinuski:
vajaa 1 dl valmista kinuskikastiketta
ripaus suolaa

Ota esille vuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja voitele/sprayaa vuokaspraylla vuon sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa palaa foliota ja aseta ne ristiin pöydälle. Nosta vuoka folioiden päälle ja nosta folion reunat ylös tehden niistä eräänlainen "valli" ettei vuoan välistä valuva rasva pääse uuniin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit ja suolapähkinät hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. Valmista paiston aikana täyte.

Mittaa kulhoon tuorejuustot, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin sekaisin. Riittää sekoitus ilman sähkövatkainta mutta voit vielä tässä vaiheessa sekoittaa myös sähkövatkaimelle jos haluat. Lisää massaan sitruunamehu ja sekoita. Sekoita joukkoon vielä myös maissitärkkelys. Lopuksi lisää munat yksitellen ja sekoita vain sen verran käsin esim. nuolijalla, että munat sekoittuvat täytteen joukkoon. Ei tarvitse enää vatkata tai sekoittaa rajusti. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Sekoita valmiin kinuskin joukkoon suola ja nostele kinuski lusikan avulla täytteen päälle "palloiksi". Marmoroi pinta vielä veitsen avulla vetämällä viivoja sinne tänne kinuskin ja täytteen välillä. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia riippuen uunin tehosta. Kakku saa olla keskeltä vielä hyllyvää, joten älä paista liikaa ettei kakusta tule kuivaa. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin yön ylitse. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Keitä kahvit ja ota itsellesi iso pala kakkua kahvin kaveriksi. Nam! :)


Kyllä oli niin hyvää että oli vielä ihan kielen mennessään! :)


Pohjassa olevat suolapähkinät ja kinuskin suola tasapainottivat kivasti muuten makeaa makumaailmaa. 


Kinuskikastiketta jäi yli jonkin verran niin sitä voi halutessaan vielä laittaa raidoiksi annospalan päälle jos haluaa oikein kunnolla laittaa överiksi. :D Tällä reseptillä aion kyllä jatkossakin tehdä kakkua sillä tämä oli vain niin HERKKUA! ♥


14. maaliskuuta 2022

AHAA-JUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA


Ahaa-aiheiset leivonnaiset sen kuin jatkuvat! :D Tällä kertaa laivoin lempparisuklaastani herkullisen juustokakun. En halunnut tehdä tavallista keksipohjaa kakkuun ja onneksi muistinkin ihan viime metreillä tämän hyvän ja helpon browniepohjan, mitä leivoin joskus vuosia takaperin hyvinkin paljon kakkujen pohjiksi. 

Kakku oli kyllä todella hyvää mutta pienenä miinuksena oli vain liian liivatteinen ja tymäkkä täytteen rakenne. Käytin kolme kappaletta liivatelehtiä mutta se oli kyllä liikaa, parempi määrä olisi ollut vain kaksi liivatetta. Vaikka kakku maistuikin hyvälle niin sitä ei ollut kovin kiva kuitenkaan syödä kun täyte oli liian jämäkkää. Tämä täytyy muistaa kyllä ehdottomasti ensi kerralla jos vielä tällä reseptillä meinaan samanlaista kakkua leipoa. Pohja oli oikein hyvä ja sopi mielestäni kivasti tähän kakkuun. Kukapa nyt ei browniepohjasta tykkäisi. ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Browniepohja:
75 g maito tai tummaa suklaata
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
2-3 liivatetta
2 dl vispikermaa
150 g Ahaa-suklaata
50 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,25 g sokeria
1½ rkl kahvia
+ reilu kourallinen Ahaa-suklaarouhettta

Koristelu:
1½ dl kuohukermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria + tomusokeria oman maun mukaan
1 tl kaakaojauhetta
Ahaa-keksejä/suklaarouhetta

Valmista ensin pohja hyvissä ajoin ennen täytteen valmistusta, jotta se kerkeää kunnolla jäähtyä. Ota esille vuoka ja vuoraa sen pohja ja reuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa pohjaan tuleva suklaa ja voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä lyhyissä erissä aina välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista. Anna ihan hetken aikaa jäähtyä ja lisää sitten joukkoon sokerit ja ripaus suolaa - sekoita nopeasti. Lisää muna ja sekoita vain sen verran että se juuri ja juuri sekoittuu massaan. Yhdistä keskenään jauhot ja kaakaojauhe  - lisää massaan taas nopeasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Älä ylipaista pohjaa jotta se pysyy mehevänä. Jäähdytä täysin.

Valmista täyte. Keitä kahvi valmiiksi. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota myös vispikerma ja jätä sivuun odottamaan. Laita suklaat ja ½ dl kuohukerma kulhoon ja lämmitä mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen kunnes suklaat on sulanut ja seos on tasaista - jätä sivuun odottamaan. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto ja sokerit - sekoita hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sitten tuorejuustoseoksen joukkoon suklaaseos ja sekoita taas hyvin sekaisin. Liuota ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita jälleen hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita varovasti nuolijan avulla vatkattu kerma massaan. Rouhi tässä vaiheessa vielä Ahaa-suklaata rouheeksi noin reilun kourallisen verran. 

Kokoa kakku samaan vuokaa, jossa pohja paistettiin. Laita pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Jos et irrottanut pohjaa vuoasta paiston jälkeen niin voit hyvin täyttää kakun suoraan siihen. 

Levitä ensin vähän täytettä pohjan päälle ja ripottele päälle rouhitut suklaapalat. Levitä lopputäyte vuokaan ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta, aseta tarjoilulautaselle ja koristele. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, tomusokeri ja kaakaojauhe. Koristele kakku haluamallasi tavalla käyttäen kermapursottamista, Ahaa-keksejä ja -suklaarouhetta. Sitten vain suut makeaksi! :)


Lurps, olihan tämä hyvää vaikka täyte olikin liian jämäkkää omaan makuun. Nam! ♥


Pohjan päälle kannattaa laittaa kunnolla suklaarouhetta niin niistä tulee kivaa tekstuuria vielä kakkuun ja ne lisäävät entisestään Ahaan makua kakussa. Mikäli ei kahvista välitä niin liivatteet voi liuottaa kahvin sijaan ihan vain kuumaan veteen. Itse tykkäsin kovasti kun täytteessä oli mieto kahvin vivahde. 


27. helmikuuta 2022

LASKIAISRULLA


Laskiaispullat kuuluvat ehdottomasti laskiaiseen ja omani tykkään nauttia aina hillon kera. Tämä jos mikä on ikuisuuskysymys, ovatko ne parhaita hillolla vai mantelilla. :D Erittäin hyvää oli myös tuo kokeilemani Biscoff-täyte - se oli viedä kielen mennessään. ♥ 

Muutamaan otteeseen olen törmännyt laskiaiskääretortun reseptiin tässä viime aikoina ja se herätti kovasti mielenkiintoni kyseistä herkkua kohtaan. Niinpä päätin sitten täksi viikonlopuksi leipasta tällaisen herkkukärskän. Oli kyllä hyvää! Tähän olisi ehdottomasti sopinut tuoreet vadelmat vielä mutta en millään jaksanut lähteä niiden takia kauppaan kun kaikki muut ainekset löytyi jo valmiina kaapista. Reseptin tälle herkkuleivonnaiselle nappasin Meillä kotona- nettisivuilta. 

Kärskä on leivottu 50 cm uunin syvällä uunipellillä. 

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 dl perunajauhoja
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl mantelilastuja

Täyte:
1 prk vadelmamarmeladia (Saarioinen)
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa (Valio)

Koristelu:
Mantelilastuja/manteleita/mantelikarkkeja/tomusokeria/vadelmia jne.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti valmiiksi. Aseta myös pöydälle valmiiksi jo iso leivinpaperipala ja ripottele siihen hienoasokeria. Tähän sitten kumotaan valmis pohja jäähtymään.

Vaahdota keskenään kuoheaksi vaahdoksi munat ja sokeri. Yhdistä keskenään kuivat aineet mantelilastuja lukuunottamatta. Lisää kuivat aineet varovasti nuolijalla sekoittaen parissa erässä muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada valmis massa pellille ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunin alatasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälle oleva (pohjana ollut) leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Vaahdot kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Levitä vadelmamarmeladi jäähtyneen pohjan päälle ja myös kermarahkaseos palettia/lastaa apuna käyttäen. Rullaa leivinpaperia apuna käyttäen pohja tiiviiksi rullaksi. Kääri rulla leivinpaperin sisään ja anna oleentua jääkapissa jonkin aikaa, noin tunnin verran. Leikkaa rullasta päädyt pois ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla ja sitten vain herkuttelemaan. :)


Kyllähän tässä ihan selvästi oli pullan maut ♥ Kuitenkin mulle ja myös miehellenikin tuli väistämättä mieleen Runebergintorttu tätä syödessä. Kovin samanlainen makumaailma. :)


Tuoreet vadelmat olisivat kyllä sopineet kivasti tuonne täytteeseen ja vielä koristeeksikin rullan päälle. En vain tosiaan millään jaksanut pelkästään vadelmien takia lähteä kauppaan. :D 


Hyvää laskiaista kaikille! ♥


23. helmikuuta 2022

COOKIE BATTLE: AHAA-KEKSIT


Kuten varmaan muistattekin niin Ahaa-suklaa kuuluu ehdottomasti lempparisuklaideni pariin ja tulipa niitä tilattu tässä jokin aika sitten Urjalan Makeistukusta taas iso laatikko. Mielessäni oli jo jonkin aikaa muhinut idea Ahaa-kekseistä ja nyt viime viikonloppuna otin perjantaina aamulla kunnon leivontatuokion ja leivoin kyseisiä keksejä. :)

En osannut päättää teenkö kekseistä vaaleita vai tummia kaakaojauheella höystettynä. Niinpä päätin sitten tehdä molempia. Keksitaikinapohjana käytin jo itselleni hyvin tutuksi tullutta reseptiä ja lisäsin keksimassaan vain sitten rouhittua Ahaa-suklaata. Toisen satsin valmistin tosiaan vaaleana ja toisessa korvasin osan vehnäjauhoista kaakaojauheella. Tästä tuli sattumalta oikein kunnon keksitaistelu. Let the cookie battle begin! 

Täytyy sanoa että vaalea versio kekseistä vei omasta mielestäni voiton aika selvästi. Niissä itse suklaan ihana maku pääsi paremmin esille ja voi pojat kun keksit maistuivat hyvälle. Niiden syömistä ei vain voinut lopettaa, kunnon himo iski otettuaan yhden keksin. :D Tummat keksit olivat myös oikein hyviä mutta ehkä kaakaojauhe peitti alleen Ahaan makua ja näissä pääosassa piti mielestäni olla juuri tuo itse suklaa. Eipä nuo tummat keksit kuitenkaan syömättä jäänyt vaan kaikki keksit katosivat purkista kyllä suht nopeasti. :D Tämän cookie battlen voitti mielestäni aika selvästi vaaleat keksit ja näitä aioinkin leipoa vielä varmasti monet kerrat uudestaan. 

Yhdestä keksimassasta tulee noin 15 kpl á 30 g keksejä. 
Määrä on hyvin riippuvainen, paljonko keksitaikinaa menee leipomisen aikana omaan suuhun. :D 

Vaalea massa:
125 g pehmeää voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
140 g Ahaa-suklaata rouhittuna

Tumma massa: 
125 g pehmeää voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
140 g Ahaa-suklaata rouhittuna

Valmista ensin molemmat keksimassat. Niiden on hyvä antaa ennen leipomista olla jääkaapissa noin tunnin verran niin niistä on helpompi pyöritellä palloja. 

Vaalea massa. Rouhi suklaa jo valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita nopeasti massan joukkoon. Nostele lopuksi, esimerkiksi nuolijan avulla, suklaarouhe joukkoon. Kääri massa kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi. 

Valmista tumma massa samalla tavalla. Korvaat vain osan jauhoista kaakaojauheella.

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Halutessasi voit punnita massoista 30 g kasoja ja pyörittele ne sitten palloiksi. Aseta pallot tarpeeksi väljästi pelleille, jotta niillä on tilaa levitä paiston aikana. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 10-14 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä sillä uunien paistotehoissa on eroja. Älä paista keksejä liikaa, jotta ne pysyvät ihanan mehevinä ja pehmoisia. Jäähdytä keksit ritilän päällä. 


Tämä oli tiukka taistelu vaaleiden ja tummien keksien välillä. 
Voittajaksi selviytyi kuitenkin aika selvästi vaalea versio Ahaa-kekseistä. 


Aijai, keksit olivat kyllä super herkullisia ja varsinkin nuo vaaleat keksit. ♥♥
Tummat keksit olivat oikeastaan parempia vasta seuraavana päivänä paistosta.
 Joten eivät nekään olleet yhtään hullumpia. :)


En tiedä kyllä miten osaisin olla jos en leipoisi aina silloin tällöin keksejä, olen niihin niin koukussa. Mikään ei ole sen ihanempaa kuin kahvin kanssa nauttia muutamat herkkukeksit. Aah... Ihan parasta! ♥

14. helmikuuta 2022

YSTÄVÄNPÄIVÄ: PUOLUKKA-VAKOSUKLAASYDÄMET


Ihanaa ystävänpäivää kaikille! ♥ Alun perin olin ajatellut etten jaksa leipoa mitään ystävänpäivään liittyvää mutta tulinkin sitten toisiin aatoksiin. Päivällä iski tekemisen puute ja ajattelin että jotain pientä voisin kyllä leipasta. Muistin että pakkasessa oli muutama kappale puolukkamuffinseja, joita olen leiponut jo joskus aikoja sitten. Nyt ne tulivat hyötykäyttöön näiden sydänten valmistuksessa. :)

Sydämet pitävät siis sisällään puolukkamuffinsia pieneen vaniljatuorejuustomäärään sekoitettuna. Kuoret ovat puolestaan valkosuklaata. Pienen määrä valkosuklaasta värjäsin vaaleanpunaisella tomuvärillä, jolloin sai aikaiseksi tuollaisen kivan marmorimaisen kuviopinnan. 

Ohjeella tulee 3 kappaletta sydänleivosta ja ne on leivottu geosydänkuvioidulla silikonimatolla. 

Kuoret: 
50 g valkosuklaata osin värjättynä
50 g valkosuklaata

Täyte:
1 kpl isohko puolukkamuffinsi
noin 3-4 tl vaniljatuorejuustoa

Koristelu:
lehtikultaa

Sulata ensin 50 g valkosuklaata varovasti mikrossa lyhyissä erissä aina välillä sekoittaen. Ota erilliseen astiaan muutama tl sulaa suklaata ja värjää se pinkiksi. Levitä sydänkoloihin vuorotellen vaaleaa ja värjättyä valkosuklaata. Levitys käy kätevästi pienellä teelusikalla. Katso että suklaata tulee tasaisesti joko paikkaan ja varsinkin muotin reunoille. Nosta matto lopuksi pakkaseen hetkeksi jotta suklaa jähmettyy. Voit toistaa suklaan levittämisen muotteihin mikäli tuntuu, että suklaakerros ei ole riittävä paksu. Tällöin tarvitset lisää valkosuklaata. 

Valmista täyte. Murenna muffinsi kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tarvittaessa tuorejuustoa mikäli massa tuntuu kovin kuivalta. Painele massa varovasti jähmettyneisiin sydänkuoriin. Älä täytä muottia aivan täyteen asti vaan jätä muutama milli reunasta. Näin pohjakuorelle jää hyvä tila. Laita muotti hetkeksi jääkaappiin.

Valmista pohjakuoret. Sulata toiset 50 g valkosuklaata ja levitä se tasaisesti täytettyjen sydänkolojen täytemassan päälle. Jähmetä kuoret taas pakkasessa hetken aikaa. Irrota jähmettyneet leivokset varovasti muoteista ja aseta tarjoilulautaselle. Voit halutessasi koristelle leivokset lehtikullalla. 


Kyllä se vain niin on että ystävänpäivänä pitää olla sydänleivoksia. ♥


Olipas nämä yllättävän hyviä pieniä herkkuja! Puolukka ja valkosuklaa toimivat kyllä loistavasti yhdessä. Nämä jos mitkä valmistuivat todella nopeasti ystävänpäivän herkutteluun. :)

13. helmikuuta 2022

BANAANI-BROWNIEKAKKU SUKLAAKUORRUTUKSELLA


Lurps, kyllä se on vain niin että banaani ja suklaa toimivat ihan älyttömän hyvin yhdessä. Se tuli taas todettu tämän herkullisen banaani-suklaabrowniekakun kohdalla. Oli meinaan aikasta herkkua tämä! ♥

Kuorrutteeseen sain upotettua kivasti kaapissa lojuneet suklaakonvehtien jämät. Mikäli ei konvehteja kaapissa ole, niin kuorrutteeseen voi käyttää vallan hyvin vaikkapa maitosuklaata tai oikeastaan mitä suklaata vain haluaa. :)

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Brownie:
1 muna
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa
100 g voita
2 kypsää banaania
2 dl vehnäjauhoja
noin 100 g tummaa tai maitosuklaata

Kuorrute:
150 g suklaakonvehteja (Pandan Poro)
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
suklaarouhetta
kultaisia nonparelleja

Ota esille vuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja laita vielä leivinpaperisuikaleet vuoan sisäreunaan. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kulhoon muna, sokerit ja vaniljatahna. Vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Sulata voi mikrossa. Muusaa banaanit haarukan avulla. Lisää vaahdotetun massan joukkoon voisula ja muussatut banaanit - sekoita kevyesti. Lopuksi nostele joukkoon vehnäjauhot. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan kevyesti käännellen. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla  noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Älä paista liikaa, jotta brownie pysyy mehevänä. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen kuorrutteen tekoa. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaakonvehdit varovasti mikrossa. Vaahdota kerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt sulatettu suklaa - sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita hyvin sekaisin. 

Aseta jäähtynyt browniepohja tarjoilulautaselle. Laita kuorrutettu tyllalla varustettuihin pusseihin ja pursota kuorrute pohjan päälle. Ripottele päälle vielä suklaarouhetta ja nonparelleja. Voit myös hyvin vain levittää kuorrutteen lastan avulla pohjan päälle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nami nam! ♥


Pari minuuttia aikaisemmin olisin voinut napata pohjan pois uunista niin lopputulos olisi ollut vieläkin mehevämpi. Hyvää oli kuitenkin näinkin. :) 


Tämä leipomus oli helppo valmistaa ja vielä suhteellisen nopeakin. Aikaa tietty menee tuohon jäähdytykseen mutta muuten tämä on nopea leipasta äkilliseen herkkuhimoon. :)


3. helmikuuta 2022

KARDEMUMMAKEKSIT


Kuten varmaan tiedättekin niin keksit ovat aina olleet heikkouteni. :) Ne on vain niin hyviä kun ovat helppotekoisia ja ennen kaikkea herkullisia. Pienillä muutoksilla saa aina uusia makuja aikaiseksi. Se huono puoli kekseissä vaan on että en pysty lopettaa niiden syöntiä kun vauhtiin on päässyt. :D

Törmäsin jokin aika sitten Instagramissa pilvilinnan_anna:n tilillä herkulliseen laskiaiscookie ohjeeseen. Keksit jäivät kummittelemaan mieleeni ja mun oli pakko testata niiden leipomista. Täytteitä en jaksanut tehdä keksien kaveriksi ja hyvin ne upposivat ilman niitäkin. Olivat todella herkullisia!! ♥

Ohjeella tulee 11 kpl á 40 g keksejä.

Massa: 
75 g voita
1½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kardemummaa
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa

Vaahdota kevyesti keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Taputtele massa neliöksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa tunnin verran. 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Pyörittele massasta á 40 g palloja ja aseta ne pellille, jätä leviämisvaraa reilusti. Paista uunin keskitasolla noin 12-14 minuuttia. Jäähdytä ja herkuttele! :)


Nam, olivat toooodella herkullisia! ♥


Kahvin kanssa keksit maistuivat todella hyviltä ja voisin kuvitella et alkuperäisen reseptin mukaan lisätyt täytteet (hillo/mantelimassa+kerma) olisivat olleet vielä piste i:n päälle. Ehkä ensin kerralla voisin kyllä kokeilla tehdä täytteetkin keksien kaveriksi. :)