13. helmikuuta 2022

BANAANI-BROWNIEKAKKU SUKLAAKUORRUTUKSELLA


Lurps, kyllä se on vain niin että banaani ja suklaa toimivat ihan älyttömän hyvin yhdessä. Se tuli taas todettu tämän herkullisen banaani-suklaabrowniekakun kohdalla. Oli meinaan aikasta herkkua tämä! ♥

Kuorrutteeseen sain upotettua kivasti kaapissa lojuneet suklaakonvehtien jämät. Mikäli ei konvehteja kaapissa ole, niin kuorrutteeseen voi käyttää vallan hyvin vaikkapa maitosuklaata tai oikeastaan mitä suklaata vain haluaa. :)

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Brownie:
1 muna
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 tl vaniljatahnaa
100 g voita
2 kypsää banaania
2 dl vehnäjauhoja
noin 100 g tummaa tai maitosuklaata

Kuorrute:
150 g suklaakonvehteja (Pandan Poro)
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
suklaarouhetta
kultaisia nonparelleja

Ota esille vuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja laita vielä leivinpaperisuikaleet vuoan sisäreunaan. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kulhoon muna, sokerit ja vaniljatahna. Vaahdota kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Sulata voi mikrossa. Muusaa banaanit haarukan avulla. Lisää vaahdotetun massan joukkoon voisula ja muussatut banaanit - sekoita kevyesti. Lopuksi nostele joukkoon vehnäjauhot. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan kevyesti käännellen. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla  noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Älä paista liikaa, jotta brownie pysyy mehevänä. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen kuorrutteen tekoa. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaakonvehdit varovasti mikrossa. Vaahdota kerma valmiiksi. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon hieman jäähtynyt sulatettu suklaa - sekoita hyvin. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita hyvin sekaisin. 

Aseta jäähtynyt browniepohja tarjoilulautaselle. Laita kuorrutettu tyllalla varustettuihin pusseihin ja pursota kuorrute pohjan päälle. Ripottele päälle vielä suklaarouhetta ja nonparelleja. Voit myös hyvin vain levittää kuorrutteen lastan avulla pohjan päälle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nami nam! ♥


Pari minuuttia aikaisemmin olisin voinut napata pohjan pois uunista niin lopputulos olisi ollut vieläkin mehevämpi. Hyvää oli kuitenkin näinkin. :) 


Tämä leipomus oli helppo valmistaa ja vielä suhteellisen nopeakin. Aikaa tietty menee tuohon jäähdytykseen mutta muuten tämä on nopea leipasta äkilliseen herkkuhimoon. :)


2 kommenttia:

  1. Hei, tuossa näkyy olevan fariinisokeri kahteen kertaan, pitäisikö toisen olla tavallista sokeria? Voiko vaniljatahnan korvata vaniljasokerilla tai aromilla? Ohje kuulostaa lupaavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Oi, hyvä kun huomasit tuon sokerin. Toisen pitää olla tosiaan tavallista sokeria, korjasin reseptin oikeaksi. Kiitos vielä. :)

      Vaniljatahnan voi hyvin korvata vaniljasokerilla tai -aromilla. Itse käyttäisin ehkä ennemmin vaniljasokeria ja laittaisin sitä noin 1,5-2 tl. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille