3. helmikuuta 2022

KARDEMUMMAKEKSIT


Kuten varmaan tiedättekin niin keksit ovat aina olleet heikkouteni. :) Ne on vain niin hyviä kun ovat helppotekoisia ja ennen kaikkea herkullisia. Pienillä muutoksilla saa aina uusia makuja aikaiseksi. Se huono puoli kekseissä vaan on että en pysty lopettaa niiden syöntiä kun vauhtiin on päässyt. :D

Törmäsin jokin aika sitten Instagramissa pilvilinnan_anna:n tilillä herkulliseen laskiaiscookie ohjeeseen. Keksit jäivät kummittelemaan mieleeni ja mun oli pakko testata niiden leipomista. Täytteitä en jaksanut tehdä keksien kaveriksi ja hyvin ne upposivat ilman niitäkin. Olivat todella herkullisia!! ♥

Ohjeella tulee 11 kpl á 40 g keksejä.

Massa: 
75 g voita
1½ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kardemummaa
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa

Vaahdota kevyesti keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Taputtele massa neliöksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa tunnin verran. 

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Pyörittele massasta á 40 g palloja ja aseta ne pellille, jätä leviämisvaraa reilusti. Paista uunin keskitasolla noin 12-14 minuuttia. Jäähdytä ja herkuttele! :)


Nam, olivat toooodella herkullisia! ♥


Kahvin kanssa keksit maistuivat todella hyviltä ja voisin kuvitella et alkuperäisen reseptin mukaan lisätyt täytteet (hillo/mantelimassa+kerma) olisivat olleet vielä piste i:n päälle. Ehkä ensin kerralla voisin kyllä kokeilla tehdä täytteetkin keksien kaveriksi. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille