14. maaliskuuta 2022

AHAA-JUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA


Ahaa-aiheiset leivonnaiset sen kuin jatkuvat! :D Tällä kertaa laivoin lempparisuklaastani herkullisen juustokakun. En halunnut tehdä tavallista keksipohjaa kakkuun ja onneksi muistinkin ihan viime metreillä tämän hyvän ja helpon browniepohjan, mitä leivoin joskus vuosia takaperin hyvinkin paljon kakkujen pohjiksi. 

Kakku oli kyllä todella hyvää mutta pienenä miinuksena oli vain liian liivatteinen ja tymäkkä täytteen rakenne. Käytin kolme kappaletta liivatelehtiä mutta se oli kyllä liikaa, parempi määrä olisi ollut vain kaksi liivatetta. Vaikka kakku maistuikin hyvälle niin sitä ei ollut kovin kiva kuitenkaan syödä kun täyte oli liian jämäkkää. Tämä täytyy muistaa kyllä ehdottomasti ensi kerralla jos vielä tällä reseptillä meinaan samanlaista kakkua leipoa. Pohja oli oikein hyvä ja sopi mielestäni kivasti tähän kakkuun. Kukapa nyt ei browniepohjasta tykkäisi. ♥

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Browniepohja:
75 g maito tai tummaa suklaata
50 g voita
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte:
2-3 liivatetta
2 dl vispikermaa
150 g Ahaa-suklaata
50 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
0,25 g sokeria
1½ rkl kahvia
+ reilu kourallinen Ahaa-suklaarouhettta

Koristelu:
1½ dl kuohukermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria + tomusokeria oman maun mukaan
1 tl kaakaojauhetta
Ahaa-keksejä/suklaarouhetta

Valmista ensin pohja hyvissä ajoin ennen täytteen valmistusta, jotta se kerkeää kunnolla jäähtyä. Ota esille vuoka ja vuoraa sen pohja ja reuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa pohjaan tuleva suklaa ja voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä lyhyissä erissä aina välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista. Anna ihan hetken aikaa jäähtyä ja lisää sitten joukkoon sokerit ja ripaus suolaa - sekoita nopeasti. Lisää muna ja sekoita vain sen verran että se juuri ja juuri sekoittuu massaan. Yhdistä keskenään jauhot ja kaakaojauhe  - lisää massaan taas nopeasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Älä ylipaista pohjaa jotta se pysyy mehevänä. Jäähdytä täysin.

Valmista täyte. Keitä kahvi valmiiksi. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota myös vispikerma ja jätä sivuun odottamaan. Laita suklaat ja ½ dl kuohukerma kulhoon ja lämmitä mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen kunnes suklaat on sulanut ja seos on tasaista - jätä sivuun odottamaan. Mittaa toiseen kulhoon tuorejuusto ja sokerit - sekoita hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sitten tuorejuustoseoksen joukkoon suklaaseos ja sekoita taas hyvin sekaisin. Liuota ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita jälleen hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita varovasti nuolijan avulla vatkattu kerma massaan. Rouhi tässä vaiheessa vielä Ahaa-suklaata rouheeksi noin reilun kourallisen verran. 

Kokoa kakku samaan vuokaa, jossa pohja paistettiin. Laita pohjalle leivinpaperi ja sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Jos et irrottanut pohjaa vuoasta paiston jälkeen niin voit hyvin täyttää kakun suoraan siihen. 

Levitä ensin vähän täytettä pohjan päälle ja ripottele päälle rouhitut suklaapalat. Levitä lopputäyte vuokaan ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta, aseta tarjoilulautaselle ja koristele. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, tomusokeri ja kaakaojauhe. Koristele kakku haluamallasi tavalla käyttäen kermapursottamista, Ahaa-keksejä ja -suklaarouhetta. Sitten vain suut makeaksi! :)


Lurps, olihan tämä hyvää vaikka täyte olikin liian jämäkkää omaan makuun. Nam! ♥


Pohjan päälle kannattaa laittaa kunnolla suklaarouhetta niin niistä tulee kivaa tekstuuria vielä kakkuun ja ne lisäävät entisestään Ahaan makua kakussa. Mikäli ei kahvista välitä niin liivatteet voi liuottaa kahvin sijaan ihan vain kuumaan veteen. Itse tykkäsin kovasti kun täytteessä oli mieto kahvin vivahde. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille