14. huhtikuuta 2022

MÄMMIKAKKU


Mietin pitkään jaksanko laittaa tästä kakusta mitään postausta kun ei tämä mennyt ihan niin putkeen kuin olisin toivonut. Täytteiden koostumus ei ollut mieluinen ja kakku olisi kaivannut rutkasti enemmän makeutta omaan makuun sopivammaksi. Ainut onnistunut asia kakussa oli pohjana ollut mehevä browniepohja. Siinä ei ollut mitään valittamista mutta muuten kakku oli aika floppi. Tämän vuoksi en meinaa kirjoittaa mitään reseptiä kakusta. :D Resepti vaatisi vielä todella paljon viilaamista ollakseen hyvä. Päätin nyt kuitenkin laittaa kakusta kuvia tänne kun niistä tuli mielestäni niin kivan pääsiäismäisiä. :) 


Browniepohja on leivotti pienemmällä vuoalla ja piilotettu täytteiden sisään. 
Tämmöiset "piilokakut" ovat mielestäni kivoja. :)

Mämmitäytteen kaveriksi tein valkosuklaakerroksen. Se onnistui ihan kivasti mutta ei sekään ollut ihan täydellinen. Oon ehkä vain niin perso makealle, että sekin jäi mielestä aika mitäänsanomattomaksi. :)


Harmittaa kyllä vähän kun kakusta ei tullut niin hyvä kuin olisin halunnut. Tykkään mämmistä paljon ja ajattelin sen toimivan hyvin tämmöisessä hyydytettävässä kakussa. Ensi kerralla tiedän, että mämmi vaatii paljon enemmän makeutta kaverikseen ollakseen toimiva kakun täytteenä. Täytekerrokset olisivat myös vaatineet enemmän liivatetta, sillä kakusta tuli todella pehmeä ja hytisevä. Kasassa se kyllä pysyi juuri ja juuri - parempi olisi tullut jos täytteet olisivat olleet jämäkempiä. 

Noh, tässä mulla on hyvä pohja ensi vuodella kehittää tätä mämmikakkua parempaan suuntaan. Tälle pääsiäistä en varmaan enää jaksa yrittää muuttaa reseptiä toimivampaan muotoon. Täytyy muistaa vain ensi vuonna jatkokehittää tätä ohjetta. Tässä muuten nähdään, että ei sitä aina vain voi onnistua ja välillä kakut menee ihan plörinäksi. Sekä se kuinka kuvat voivat hämätä paljon - kakku voi ulkoisesti näyttää hyvältä mutta makumaailma on ihan pielessä. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille