27. maaliskuuta 2022

HELPPO VALKOSUKLAA-SUOLAPÄHKINÄFUDGE


Tämä jos mikä oli nopeaa ja helppoa herkkua! Itsetehdyt fudget ovat kyllä ihan parhautta ja monesti niistä saa paljon parempia kaupan omiin verrattuna. :)

Mulla jäi toisesta leivonnaisesta yli tuota kondensoitua maitoa ja en olisi millään halunnut vain heittää loppua pois. Mietin hetken mitä voisin siitä vielä nopeasti valmistaa ja sit onneksi keksin tämän fudgen. Kaapissa oli onneksi valmiina valkosuklaata ja suolapähkinöitä ja niinpä niistä sitten syntyi tämä herkullinen fudge. Namskis! :)

Ohjeella tulee noin 16 palaa fudgea ja leivonnassa käytetty 15 x 15 cm vuokaa. 

Massa:
200 g valkosuklaata
150 g kondensoitua maitoa
noin 2 kourallista suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Rouhi suolapähkinät ja jätä sivuun odottamaan.

Pilko kattilaan suklaa pieniksi paloiksi ja mittaa joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä liedellä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen kunnes suklaa on täysin sulanut ja on muodostunut tasainen massa.

Sekoita nopeasti joukkoon noin puolet pähkinärouheesta. Kaada massa vuokaan ja tasoita nopeasti tasaiseksi. Massa jäähtyy todella nopeaa joten oli ripeä tasoittamisen kanssa. Ripottele loput pähkinärouheet massan pinnalle ja painele kevyesti. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja siirrä sitten muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Leikkaa sitten paloiksi ja herkuttele. :)


Nam, kyllä makea ja suolainen toimivat aina niin hyvin yhdessä. ♥


Taisin syödä yksin kaikki palat. Yhden palan otettuaan ei vain voinut olla ottamatta lisää. 
Olivat todella herkullisia! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille