21. huhtikuuta 2022

KINDERJUUSTOKAKKU


Tässä viimein pääsiäisenä herkuteltu Kinderjuustokakku - nyt vasta jaksoin avata koneen ja kirjotella reseptin kuvien kera tänne. :) 

Halusin ehdottomasti tehdä itselle jotain kunnon överisuklaista pääsiäiseksi ja onneksi törmäsinkin tähän aivan jumalaiseen reseptiin instagramissa. Tämän herkullisen kakkureseptin takana on Saamarinkakut-blogista bongattu ohje ja voi pojat kun kakku oli sitten hyvää!! Hieman muuntelin pohjaa erilaiseksi mutta täyte on tehty alkuperäisen reseptin mukaisesti. Valmistin kakun myös reseptistä poiketen pienempään vuokaan, niin kakulle tuli kivan korkea keksireunus. Tälle kakulle kyllä iso peukku meikäläiseltä! ♥ Alkuperäisen reseptin pääset kurkkaamaan täältä

Itse en ihan hirveästi tykkää käyttää täytekeksejä kuten esim. dominoita juustokakkujen pohjana ja niinpä päätinkin valmistaa pohjan tavallisista kaurakekseistä ja sekoitin joukkoon vähän kaakaojauhetta. Pohjasta tuli täten vähän suklaisempi ja sopi tosi hyvin kakun makumaailmaan. Kakun täytteet, sekä sisälle tuleva valkosuklaatäyte että Kinder Maxi patukoista valmistettu suklaatäyte, olivat molemmat aivan älyttömän herkullisia! Kakku on myös siitä tosi kiva kun täytteeseen ei tule liivatetta ollenkaan. Söin tätä kakkua monta palaa aina yhdellä kahvitteluhetkellä, niin hyvää se oli mielestäni. :D En voi muuta kuin lämpimästi suositella tätä reseptiä jos on suklaan ja erityisesti Kinderin ystävä. ♥

Kakku on valmistettu korkeareunaisella 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
200 g kaurakeksejä
1½ rkl kaakaojauhetta
90 g voita

Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
1 rkl voita
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
+
2 kpl Kinder Bueno-patukkaa

Kinder-täyte:
10 kpl Kinder Maxi-patukkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl vispikermaa

Koristelu:
noin 1 dl kuohukermaa + tomusokeria
erilaisia Kinder- ja suklaakarkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita reunakalvo vuoan sisäreunaan. 
Murskaa keksit hienoksi muruksi vahvassa pakastepussissa kaulimen avulla ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Sulata voi ja lisää keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Saat tehdä aika korkea keksireunuksen. Muista jättää keksimurua myös tarpeeksi pohjalle ettei siitä tule liian ohut. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista valkosuklaatäyte. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä koko ajan sekoitellen noin 6-10 minuuttia kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä hetken aikaa. Rouhi tässä välissä Kinder Buenot. Kun valkosuklaatäyte on jäähtynyt, kaada ja levitä se varovasti keksipohjan päälle. Ripottele päälle rouhitut Kinder Buenopalat. Laita taas jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat suklaatäytteen.

Paloittele Kinder Maxi-patukat kuumuutta kestävään astiaan ja sulata ne varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen. Jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma ja jätä sekin sivuun odottamaan vuoroaan. Notkista tuorejuusto erillisessä kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa hyvin sekoittaen. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita hyvin sekaisin. Lusikoita täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdot kerma ja mausta tomusokerilla. Pursota kermasta koristeet kakun päälle ja viimeistele kakku erilaisilla suklaamakeisilla haluamallasi tavalla. Sitten vain kakkulapio käteen ja kakun kimppuun! :)


Oli tämä sen verran hyvää, että koko kakku tuli tuhottua parempiin suihin pääsiäisen pyhien aikana. 
Iso nam! ♥


Oli niin kiire päästä maistamaan kakkua, että palakuvan ottaminen ihan unohtui. :D
Uskon hyvin vahvasti leipovani vielä tätä kakku joskus uudestaan, sen verran herkullisesta kakusta oli kyse. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille