2. huhtikuuta 2022

BLONDIE-KEKSIT


No voihan rähmä kun nämä keksit olivat herkullisia!! Rakastuin näihin kyllä heti ensi puraisulla. ♥ Jokin aika sitten törmäsin lemonsleipoo :n instatilillä näihin kertakaikkisen ihanilta näyttäviin ja kuulostaviin blondiekekseihin ja tiesin heti, että näitä mun on pakko jossain vaiheessa kokeiltava. Eivät keksit voisi kovin pahoja olla kun ne sisältävät itselle niin rakasta valkosuklaata.... :D Onneksi kokeilin leipoa keksejä, sillä nämä ovat SUPER hyviä! Ihanan makeita ja toisaalta ihanan suolaisia. Lurps! ♥

Ohjeella tulee 15 kpl á 40 g keksiä.

Massa:
50 g voita
120 g valkosuklaata
130 g fariinisokeria
1 muna
½ tl vaniljapastaa tai -sokeria
155 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g Pandan suolainen hasselpähkinä valkosuklaata

Leivinpaperoi valmiiksi kaksi uunipeltiä ja lämmitä uuni 175 asteeseen. Rouhi tässä vaiheessa myös jo valmiiksi tuo Pandan suolainen hasselpähkinävalkosuklaa ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. 

Mittaa kulhoon voi ja valkosuklaa (120 g). Sulata mikrossa pienissä erissä aina välillä sekoittaen kunnes seos on tasaista valkosuklaa-voimassaa. Jätä sivuun odottamaan. Vaahdota keskenään fariinisokeri, muna ja vaniljapasta/sokeri - noin yhden minuutin ajan. Sekoita varovasti joukkoon sula valkosuklaa-voimassa nuolijalla käännellen.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää massan joukkoon varovasti nuolijalla sekoittaen ja lopuksi lisää massaan vielä alussa rouhittu valkosuklaa. 

Ota massasta 40 g kasoja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta pallot leivinpaperoidulle pellille jättäen hyvin leviämisvaraa pallojen väliin. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia pellin päällä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla. Sitten vain herkuttelemaan! 


En kerta kaikkiaan keksi tarpeeksi ylistyssanoja näille herkkukekseille, nämä vain yksinkertaisesti osui ja upposi meikäläiseen. Niin hyviä!! :)


Aikasta makeita keksit ovat kyllä tuon valkosuklaan ansiosta ja kun sitä on vielä kahdessa eri muodossa näissä herkkupläjäyksissä. Massan tuleva suola onneksi tasapainottaa kivasta makeutta ja näihin jäi aivan koukkuun yhden keksin maistettuaan. Itse tykkään melkoisen makeista herkuista joten nämä olivat aivan parhautta kyllä. Tämä resepti päätyy ehdottomasti omien lempireseptieni joukkoon. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille