21. maaliskuuta 2022

SUOLAKINUSKINEN JUUSTOKAKKU UUNISSA


Kyllä nämä uunissa paistettavat juustokakut ovat sitten vain ihan parhaita! Niin suussa sulavia ja vain niin kertakaikkisen herkullisia. ♥ Joulun tienoilla taisin tehdä edellisen uunijuustokakun niin olihan nyt jo aikakin taas leipoa tätä herkkua. 

Kakun pohjaan käytin Biscoff-keksejä ja myös suolapähkinöitä. Oli muuten aika toimiva kombo ja toimi loistavasti yhteen vaniljaisen juustotäytteen ja suolakinuskin kanssa. Aijai! :)

Huomasin tekohetkellä, että kaapissa ollut valmis kinuskikastike oli uhkaavasti menossa vanhaksi niin sain sen hyvin hyödynnettyä tässä kakussa. Siitä sai tehtyä aivan täydellisen marmorointikuvion kakun pinnalle ja ennen kaikkea tuomaan ihanaa kinuskista makua kakkuun. Itse kun olen niin kova suolakinuskin ystävä, niin olihan mun pakko ripauttaa vähän suolaa valmiin kastikkeen joukkoon ja se kyllä kannatti, sillä siitä tuli NIIN hyvää. Lurps! 


Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
150 g Biscoff-keksejä
20 g suolapähkinöitä
70 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa

Suolakinuski:
vajaa 1 dl valmista kinuskikastiketta
ripaus suolaa

Ota esille vuoka, pingota pohjalla leivinpaperi ja voitele/sprayaa vuokaspraylla vuon sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa palaa foliota ja aseta ne ristiin pöydälle. Nosta vuoka folioiden päälle ja nosta folion reunat ylös tehden niistä eräänlainen "valli" ettei vuoan välistä valuva rasva pääse uuniin pohjalle. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit ja suolapähkinät hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuuttia. Valmista paiston aikana täyte.

Mittaa kulhoon tuorejuustot, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin sekaisin. Riittää sekoitus ilman sähkövatkainta mutta voit vielä tässä vaiheessa sekoittaa myös sähkövatkaimelle jos haluat. Lisää massaan sitruunamehu ja sekoita. Sekoita joukkoon vielä myös maissitärkkelys. Lopuksi lisää munat yksitellen ja sekoita vain sen verran käsin esim. nuolijalla, että munat sekoittuvat täytteen joukkoon. Ei tarvitse enää vatkata tai sekoittaa rajusti. Kaada valmis täyte esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Sekoita valmiin kinuskin joukkoon suola ja nostele kinuski lusikan avulla täytteen päälle "palloiksi". Marmoroi pinta vielä veitsen avulla vetämällä viivoja sinne tänne kinuskin ja täytteen välillä. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia riippuen uunin tehosta. Kakku saa olla keskeltä vielä hyllyvää, joten älä paista liikaa ettei kakusta tule kuivaa. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin yön ylitse. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Keitä kahvit ja ota itsellesi iso pala kakkua kahvin kaveriksi. Nam! :)


Kyllä oli niin hyvää että oli vielä ihan kielen mennessään! :)


Pohjassa olevat suolapähkinät ja kinuskin suola tasapainottivat kivasti muuten makeaa makumaailmaa. 


Kinuskikastiketta jäi yli jonkin verran niin sitä voi halutessaan vielä laittaa raidoiksi annospalan päälle jos haluaa oikein kunnolla laittaa överiksi. :D Tällä reseptillä aion kyllä jatkossakin tehdä kakkua sillä tämä oli vain niin HERKKUA! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille