30. toukokuuta 2023

GEISHA-SUKLAAKAKKU


Kaapissa oli jo jonkin aikaa lojunut pari levyä Geisha-suklaata ja yritin miettiä niistä voisi oikein leipoa. Enpä sit keksinyt muuta leivottavaa kuin kakkua jälleen kerran. Tästä kakusta tuli oikein hyvää mutta pienillä muutoksilla siitä saisi vieläkin paremman. 🙂

Pohjana käytin taas itselle hyvin tutuksi tullutta reseptiä. Monesti olen nyt käyttänyt reseptissä happamana raaka-aineena joko kermaviiliä tai ranskankermaa. Tässä tummassa versiossa sanoisin kyllä, että kermaviili toimii ehkä hitusen paremmin ranskankermaan verrattuna mutta molemmat siis käyvät vallan mainiosti. Kakusta jäi mielestäni jotain uupumaan vaikka se hyvää olikin. Näin jälkikäteen ajateltuna väliin olisi sopinut vielä kunnon kerros suolakinuskia. Sitten kakku olisi ehkä hiponut täydellisyyttä. Täytyy siis vielä joskus leipasta samaista kakkua suolakinuskian kera. 🙂

Kakku on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa 
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä/ranskankermaa
1 muna
80 g Geisha-suklaata rouhittuna

Väliin:
mantelirouhetta
(suolakinuskia vielä halutessaan)

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Geisha-suklaata

Koristelu:
suklaata/keksimurua/pähkinöitä/mantelirouhetta

Tee pohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hieman. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu voi, kermaviili/ranskankerma ja muna. Rouhi suklaa ja nostele se lopuksi nuolijan avulla massan joukkoon. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon hyvin suklaasula. Lopuksi sekoita hyvin mukaan kermavaahto.

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle. Levitä pieni määrä kuorrutetta pohjan päälle ja ripottele päälle kunnon kerros mantelirouhetta. Painele rouhetta kädellä, jotta se tarttuu kuorrutteeseen. Jos laitat väliin myös kinuskia, niin laita pienen kuorrutesipaisun jälkeen kinuski ja ripottele päälle mantelirouhe. Levitä loppu kuorrute rouheen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Siisti reunat leikkaamalla kantit pois ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namskis 🤎


Geisha ei ole ihan se mun lempparisuklaa mutta tässä kakussa se kyllä toimi kivasti. 🙂


Kinuski vielä tuonne väliin laitettuna olisi tosiaan luultavasti tehnyt kakusta vieläkin herkullisempaa. Onneksi laitoin kakkua pari palaa myös pakkaseen niin sitä saa sieltä joskus sulattaa kun makeanhimo iskee päälle. 🙂

18. toukokuuta 2023

VANILJAINEN LIME-MUSTIKKARAHKAPIIRAKKA


Äitienpäiväksi oli hyvä kokeilla edellistä mangorahkapiirakkaa mustikkaisessa muodossa. Tästä tuli myös erittäin hyvää! Mieheltä sain ainakin kehuja, että piirakka oli hyvää ja hän söikin monta palaa sitä. 🙂

Alunperin tarkoituksena oli käyttää piirakassa vaniljarahkaa mutta kun kaapissa oli purkki tavallista maustamatonta rahkaa niin päädyin sitten käyttämään sitä. Hyvin toimi tälläkin mutta aion kyllä vielä testata joskus kuinka piirakka onnistuu vaniljarahkalla. 

Mustikan kaveriksi valitsin tällä kertaa myös limen kun sitä oli paljon meillä jääkaapissa. Limen voi myös halutessaan vaihtaa sitruunaa. Sopii varmasti tosi hyvin, jos ei jopa vielä paremminkin. Vaniljasokeria ja -vaniljakreemijauhetta tuli täytteeseen hiukan enemmän kuin mangoisessa versiossa mutta muuten piirakka on oikeastaan suora kopio edeltäjästään. Suosittelen kokeilemaan tätäkin jos tykkäsit edellisestä mangopiirakasta. 🙂

Mieheltä idean saaneena tästä piirakasta aioin vielä joskus leipoa myös omenaisen version. Mä niin sitten rakastan tällaisia helppoja ja herkullisia leivontareseptejä. Aina ei vaan jaksa tai ole aikaa viettää montaa tuntia keittiössä leipoen niin tällaiset reseptit on silloin pelastus kun tekee mieli herkkuja.🙂

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
200 g maustamatonta maitorahkaa
1,5 dl maustamatonta jugurttia 
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen kuoriraaste
1-2 rkl limemehua
1 muna
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
+ noin 50-60 g mustikoita soseutettuna

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään mustikoita lukuunottamatta. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Sulata jäiset mustikat soseuta sauvasekoittimella. Jos haluat voit maukeuttaa sosetta pienellä määrällä sokeria. Itse en tätä tehnyt vaikka sitä mietinkin. Lusikoi mustikkasosetta täytteen päälle pieniksi kasoiksi ja vedä veitsen kärjellä marmorikuviota soseen ja täytteen päältä.

Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Itse leikkasin piirakan 16 palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa.


Nam, oli kyllä hyvää piirakkaa! Limen raikkaus sopi todella hyvin yhteen mustikan kanssa. 🙂


Lurps! ❤️

10. toukokuuta 2023

JUKURTTI-MANGORAHKAPIIRAKKA



Joskus ne parhaimmat reseptit syntyvät ihan puolivahingossa kuten tämäkin. Mun ei alunperin pitänyt leipoa viime viikonloppuna mitään mutta päiväysten mennessä umpeen tietyissä kaapin raaka-aineissa, "pakotti" mut leipomaan. Niin syntyi tänä älyttömän herkullinen mangoinen rahka/jukurttipiirakka. Tämä oli kyllä NIIN hyvää! ❤️

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
200 g mangopassion rahkaa (Valio)
1,5 dl maustamatonta jugurttia 
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1-2 rkl sitruunamehua
1 muna
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
+ noin 0,5 prk mangopilttiä

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään pilttiä lukuunottamatta. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Lusikoi pilttiä täytteen päälle pieniksi kasoiksi ja vedä veitsen kärjellä marmorikuviota piltin ja täytteen päältä. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Itse leikkasin piirakan 16 palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa. 


Piirakasta tuli ihanan raikasta ja vähän liiankin helposti syötävää sillä yhdellä kertaa meni ihan helposti 4-5 palaa. 😁


Aion kyllä ihan varmasti tehä tätä piirakkaa vielä uudestaan. Oli sen verran hyvää! Makumaailmaa voisi ihan hyvin muuttaa vaihtamalla rahkan makua esim. vaniljarahkaan ja mangopiltin tilalle tehdä soseutetusta mustikasta marmorointi. Ai että, sitä täytyykin ehkä kokeilla ensi kerralla. 🙂




26. huhtikuuta 2023

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAJUUSTOKAKKU


Lurps, olipas tämä herkkua! Näin maapähkinävoin suurena ystävänä, oli tämä kakku oikein makoisa ja herkullinen kaakku. Maapähkinävoin kaverina kakusta löytyy myös kinuskia ja suolapähkinäitä. 

Täytyy kyllä vielä kertaalleen hehkuttaa tuota Valion valmista kinuskikreemiä sillä se on vain niin hyvää ja ennen kaikkea helppo käyttää. Aina kun ei vaan jaksa kinuskia tehdä alusta asti itse, niin tämä tuote on kyllä varma valinta silloin. Nam, voisin vaan syödä tuota kreemiä suoraan purkista. (Olen kyllä niin tehnytkin muutamia kertoja.) 🙂

Tämä herkkukakku sopisi myös loistavasti tulevan vapun tarjottavaksi kahvipöytään tai vaikka osaksi vappubrunssia muiden herkkujen kanssa. Vappuunkaan ei ole enää montaa päivää ja pian tässä saa alkaa suunnitella munkkien paistoa. Nam! 🙂

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g Biscoff-keksejä
50 g voita sulatettuna

Välitäyte:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
40 g suolapähkinöitä

Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g turkkilaista jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maapähkinävoita
2 rkl vettä

Suklaakuorrute:
85 g vispikermaa
95 g suklaata (50/50 suhteella maito- ja tummaa suklaata)
pieni nokare voita

Koristelu:
suolapähkinöitä
keksimurua/paloja
fudgepaloja/ym. karkkeja ja suklaita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran myös reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi. Levitä pohjan päälle kunnon kerros kinuskikreemiä ja ripottele päälle pähkinärouhe. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit ja jugurtti. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi massaan maapähkinävoi ja sekoita taas hyvin sekaisin. Nostele lopuksi täytteen joukkoon kermavaahto. Levitä valmista täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. 

Valmista suklaakuorrute. Rouhi suklaat pieneksi muruksi. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna se melkein kiehuvaksi. Kaada joukkoon suklaamuru ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Lisää mukaan vielä pieni voinokare ja sekoita niin, että se on sulanut osaksi massaa. Kaada valmis kuorrute kakun pinnalle ja levitä sitä varovasti kakun reunaan kohti tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi ja viimeistele kakku koristelemalla se haluamallasi tavalla. 


Aijai, rapea keksipohja yhdistettynä kinuskin, suolapähkinöiden, maapähkinävoitäytteen ja suklaakuorrutteen kanssa - ei voi olla kun hyvää! 😋


Tällainen makuyhdistelmä toimii itsellä takuuvarmasti aina! Nam!


Niin hyvää! 🤎


22. huhtikuuta 2023

KINUSKINEN UUNIJUUSTOKAKKU


Kinuskikreemi yhdistettynä uunissa paistettavaan juustokakkuun ei voi olla muuta kuin herkkua ja niinhän se myös olikin! Nam, tästä tuli todella hyvää kakkua. Yhdistin makean kinuskin kaveriksi suolapähkinöitä, joita löytyy kakun keksipohjasta. Suolainen ja makea, ne vain passaa niin hyvin yhteen. 🙂 Kakkua raikastamaan laitoin täytteeseen sekä limen kuoriraastetta että -mehua. Sopi aika kivasti kyllä lime tähän herkkupläjäykseen.

Kuvittelin, että kakkua olisi jäänyt pakkaseen laitettavaksi asti mutta eihän sitä sit riittänyt sinne, kun kakkua tuli syötyä kaksin käsin. Vein tosin pienen maistiaisen kaverille, että ei nyt ihan koko kakkua tullut syötyä yksin. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g kaurakeksejä/Biscoff-keksejä
30 g suolapähkinöitä
85 g voita sulatettuna

Täyte:
400 g kinuskituorejuustoa tai maustamatonta
200 g ranskankermaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen kuoriraaste
0,5 limen mehu
0,5 dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ 200 g kinuskikreemiä

Koristelua:
2 dl vispikermaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
keksimurua
fudgepaloja
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele/sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa suikaletta foliota ja aseta ne ristin päällekkäin. Nosta vuoka folioiden keskelle ja nosta folion reunat ylös vuoan reunaa vasten. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit sekä suolapähkinät ja sulata voi. Yhdistä ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 8-10 min. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Pese hyvin lime, raasta kuori ja purista mehut. Lisää kuoriraaste ja mehu massaan ja sekoita. Sekoita joukkoon nopeasti maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Notkista kinuskikreemi sekoittamalla sitä purkissaan. Lusikoi kreemiä täytteen päälle kasoiksi ja marmoroi pintaa esim. veitsenterällä. Kreemi on raskaampaa kuin itse juustokakkumassa niin se uppoaa aika hyvin täytteen sisään mutta tämä ei haittaa yhtään. 🙂

Paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia. Kakku saa olla vielä hytisevä keskeltä. Sammuta uuni ja avaa luukku hetkeksi. Jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi peitettynä.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Jos haluat voit myös lisätä vähän mukaan esim. tuorejuustoa tai rahkaa. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota kakun reunaan koristeet. Viimeistele koristelu keksimurulla, suolapähkinöillä ja fudgepaloilla. 


Yummy, en kyllä varmaan ikinä kyllästy näihin uunijuustokakkuihin, ne on aina niin hyviä. 🙂


Pohjan suolapähkinät toivat kivasti suolaisuutta makean kinuskin rinnalle ja antoivat vähän myös purutuntumaa keksipohjaan.


Ensin ajattelin, että voihan rähmä kun toi kinuski upposi täytteen sekaan kun olisin halunnut sen pysyvän pinnalla... Mutta se olikin oikeastaan aika hyvä kun kreemi oli upotettuna täytteen joukkoon ja leikkauspalassa näkyy kivasti kreemiklöntit. Onni onnettomuudessa tällä kertaa! 🙂


Käytin tässä tosiaan kinuskituorejuustoa ja en tiedä oliko se ehkä ihan paras vaihtoehto. Nyt jos tekisin kakun uudestaan niin käyttäisin maustamatonta tuorejuustoa sen sijaan. Juustovalinnasta huolimatta kakku oli kyllä herkullista ja niin kuin totesin aikaisemmin, niin tulihan se tuhottua kokonaisuudessaan alta aikayksikön. 🙂

13. huhtikuuta 2023

PORKKANAKAKKUKEKSIT


No nyt tuli leivottu toooosi herkullisia keksejä! Tai en tiiä onko nämä ennemmin leivoksia kuin keksejä mutta ihan älyttömän hyviä näistä tuli  joka tapauksessa. Pitemmän aikaa on jo pyörinyt mielessä idea porkkanakakkukekseistä ja monia reseptejä oon kahlannut läpi asiaan liittyen. Tällaisiä herkkuja sain sitten viimein aikaiseksi. 🙂

Keksit olivat ihanan pehmeitä, mausteisia ja maistuivat just kivasti porkkanalta. Keksit kruunasi tietysti makoisan kuorrute mantelirouheen kera. Nam, nämä olivat kyllä niin hyviä! En uskaltanut tehdä ekalla kerralla kovia isoa satsia keksejä jos ne eivät olisikaan onnistuneet. Väärässä olin sillä näistä tuli todella hyviä ja keksit upposivat parempiin suihin alta aikayksikön. Ens kerralla teen kyllä tupla annoksen. 🙂

Massasta tulee noin 11-12 kpl keksejä. 

Massa:
2 porkkanaa raastettua (n. 60-70 g raastetta)
110 g vehnäjauhoja
reilu 1 tl kanelia 
vajaa 0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta tai -sokeria
vajaa 0,5 tl leivinjauhetta
vajaa 0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
84 g pehmeää voita 
110 g fariinisokeria
1 muna

Kuorrute:
40 g voita 
100 g tuorejuustoa 
1-2 dl tomusokeria
0,5-1 tl vaniljasokeria 

Koristelu:
mantelirouhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja leivinpaperoi pelti valmiiksi.

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Paine raasteesta nestettä pois talouspaperilla niin kauan kunnes paperi pysyy raastetta painaessa suht kuivana. 

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja fariinisokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan muna ja vatkaa sähkövatkaimella vielä pari minuuttia. 

Lisää massaan kuivattu porkkaaraaste nuolijalla varovasti käännellen ja lopuksi vielä lisää mukaan kuivat aineet. Sekoita nuolijalla vielä sen verran että massa on tasaista.

Pyöritä massasta 11-12 palloa ja aseta ne pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskiosassa noin 9-10 minuuttia riippuen keksien koosta. Ei kannata paistaa keksejä liikaa että ne pysyvät ihanan pehmeinä. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi ja sekoita sitten tuorejuusto sekä vaniljasokeri hyvin joukkoon. Lisää lopuksi  haluamasi määrä tomusokeri kuorrutteeseen nuolijalla käännellen. 

Levitä jäähtyneiden keksien päälle kerros kuorrutte ja koristele vielä mantelirouheella. Sitten vain herkuttelemaan! 🙂


Iso nam!! 🧡


Keksit olivat niin hyviä että taisin syödä ne melkein yhdeltä istumalta!


Porkkanaraasteen kuivaaminen oli ehkä työläin vaihe kekseistä mutta se kyllä kannatti tehdä. Super herkullisia keksejä ja valmistuvat paljon nopeammin kuin porkkanakakku. 🙂

5. huhtikuuta 2023

KINDERPIIRAKKA


Ai, että.... Tuo pääsiäisen klassikko, suussa sulava herkku ja ennen kaikkea niin kouluttavat leivonnainen - Kinderpiirakka! 🤎Tämä se ei kyllä ikään petä ja jos haluaa jotain todella makeaa ja herkullista, niin silloin tämä piirakka on kuin tehty sulle. Jostain syystä itse tulee vain leivottua tätä yleensä pääsiäisenä vaikka miksei sitä voisi leipoa ihan milloin vain. 🙂

Halusin tähänkin herkkuun soveltaa viime aikoina paljon käyttämääni kakkupohjaa ja muutenkin vähän muokkailin perus Kinderpiirakka reseptiä. Pohjaan tuleva suklaarouhe oli kiva lisä ja toi vähän purutuntumaa paloihin. Vaniljasokerin määrää kreemissä voi säädellä oman maun mukaan. Kuorrutteeksi tulevaan maitosuklaaseen halusin lisätä vähän öljyä mukaan, jotta se ei olisi jähmettyessään ihan niin kovaa ja palojen leikkaaminen olisi helpompaa. Öljyn voi myös halutessaan jättää poiskin. Tästä tuli ihan superhyvää!! ❤️

Piirakka on leivottu 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 pienehköön palaan.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
1 muna
60 g tummaa suklaata

Voikreemi:
75 g pehmeää voita
2,5 dl tomusokeria
1-1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
1 keltuainen

Kuorrute:
120 g maitosuklaata + 1 tl öljyä
40 g valkosuklaata

Valmista pohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Rouhi valmiiksi myös suklaa paloiksi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna - sekoita. Nostele lopuksi nuolijan avulla joukkoon suklaarouhe. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Itsellä oli valmista siinä 20 minuutin kohdalla. Jäähdytä.

Valmista kreemi. Vaahdota pehmeää voita muutamia minuutteja kunnes se vaaleaa ja kuohkeaa.  Lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita kreemiin maito ja vaniljasokeri. Lopuksi lisää keltuainen ja sekoita sen verran että kreemi on tasaista.

Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle. Levitä päälle kreemi tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. 

Kuorruta piirakka. Sulata erillisissä kipoissa suklaat varovasti mikrossa. Maitosuklaata joukkoon sekoita vielä öljy. Tee leivinpaperista spritsauspussi ja laita valkosuklaa siihen valmiiksi. Levitä maitosuklaa nopeasti kreemin päälle mahdollisimman tasaisesti ja spritsaa valkosuklaalla raidat päälle. Hammastikun avulla marmori pinta vetelemällä kevyesti viivoja suklaan pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa rauhassa.

Kun kuorrute on jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Leikkaa piirakka vielä 16 palaan (4x4). Vinkki! Käytä leikkaamisesta apuna kuumaa puukkoa niin leikkaus sujuu paremmin. Pidä puukkoa aina jokaisen leikkuskerran jälkeen kuuman vesihanan alla ja kuivaa paperilla.


Lurps, tämä on vain NIIN hyvää että on viedä kielen mennessään! 🙂


Täytyy kyllä ehdottomasti leipoa tätä vielä uudestaan pääsiäiseksi. Nam! ❤️

28. maaliskuuta 2023

KINDERKAKKU


No jopas, tämä oli sitten oikein herkullista ja koukuttavaa kakkua. Bongasin reseptin Saamarin kakut-blogista ja eipä tälläkään kertaa hänen reseptinsä tuottanut pettymystä. Olen paljon leiponut näillä hänen resepteillään ja tykännyt leipomuksista todella paljon. Tämän kyseisen Kinderkakun alkuperäisen reseptin löydät täältä. 

Jonkin verran tein muutoksia kakun alkuperäiseen ohjeeseen sen mukaan, mitä raaka-aineita kaapissani oli jo valmiina. Pohjan tein perus kaurakekseistä, joiden joukkoon lisäsin kaakaojauhetta. Massan tuorejuuston tilalla käytin mascarponea ja tuli kyllä todella hyvää. Kakku on siitä kiva kun siihen ei tarvita ollenkaan liivatetta. Suklaa jähmettää täytteen tarpeeksi hyvin ja on ihanan suussasulavaa. Helppo ja ennen ennen kaikkea herkullinen kakku. Nam! 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
1,5 rkl kaakaojauhetta
90 g voita

Täyte:
200 g (10 kpl) Kinder Maxi suklaata 
500 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 kpl Kinder Maxi patukkaa
3 kpl Kinder Bueno patukkaa (yksittäisiä paperiin pakattuja patukoita)

Koristelu:
erilaisia Kinder suklaita 
keksimurua

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita suojan sisäreunaan reunakalvo.

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää voisula ja sekoita. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Valmista täyte. Sulata 200 g Kinder Maxi -suklaata varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Pilko myös valmiiksi loput Kinder patukat ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Vaahdota seosta sähkövatkaimella hetki ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa kuohkeaksi ja jämäkäksi vaahdoksi. Lopuksi sekoita joukkoon sulatettu suklaa. 

Levitä täytemassaa vuokaan pari kauhallista ja ripottele päälle paloitellut suklaat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksimurua ja erilaisia Kinder suklaita.


Kakku oli kyllä NIIN herkullista! ❤️


Mascarpone toimi kyllä hyvin täytteessä ja toi kivaa makua kakkuun. Omaan makuun täyte olisi voinut olla jopa hieman makeampikin. Siksi ehkä kakkua tuli syötyä aika monta palaa kerralla. 🙂


Täydellisen pehmeää ja suussa sulavaa herkkua! ❤️


Suklaapalat täytteen välissä toivat kivaa purutuntumaa ja tekivät kakusta entistä herkullisempas. Nam! 🙂

21. maaliskuuta 2023

PORKKANAPIIRAKKA


Porkkapiirakka ja -kakku kuuluvat ehdottomasti omiin lemppareihini, ne vain on niin kertakaikkisen hyviä. Tällä kertaa halusin kokeilla vähän uudenlaista reseptä piirakkaan ja tästä tuli kyllä aikaista hyvää vaikka itse sanonkin. 

Kuten viime aikoina ootte varmaan huomannut niin oon aika paljon leiponut sellaista helppoa kakku/piirakkapohja, johon tulee joko kermaviiliä tai ranskankermaa ja aineet vaan sekoitetaan keskenään kulhossa. Tää on ollut mun mielestä niin hyvä ja herkullinen massa että pienillä muutoksilla siitä saa vaikka mitä tehtyä. Nyt halusin kokeilla, miten pohja toimisi porkkanapiirakan muodossa. Pari testierää jouduin tehdä ennen kuin olin suht tyytyväinen mutta tämä viimeisin yritys oli jo sellainen että aattelin reseptin siitä raapustaa tänne blogin puolelle. 

Piirakasta tuli oikein mehevä ja herkullinen. Kuorrutetta on mielestäni just oikea määrä pohjan paksuuteen nähden eli RUNSAASTI ja näihin herkkupaloihin jäi aivan koukkuun. 🙂 Kokeilin leipoa pohjan sekä kermaviilillä että ranskankermalla ja jälkimmäisellä tuli mielestäni parempi. Toisessa erässä korvasin myös osan sokerista fariinisokerilla ja se kannatti kyllä. Näitä herkkupaloja tulee varmasti leivottua vielä monet kerrat! 🧡

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 palaan. 

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria 
0,5 dl fariinisokeria
1,5 tl kanelia (Ceylon)
vajaa 0,5 tl kardemummaa 
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna
150 g porkkanaraastetta

Kuorrute:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1,5 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria

Koristelu:
mantelirouhetta

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Leivo pohja. Sulata voi mikrossa. Kuori ja raasta porkkanat valmiiksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää voisula, ranskankerma ja muna  - sekoita. Lopuksi kääntele joukkoon porkkanaraaste. 

Kaada valmis massa vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Vaahdota ensin pehmeä voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Sekoita hyvin joukkoon notkistettu tuorejuusto ja vaniljasokeri. Lopuksi kääntele mukaan tomusokeri esim. nuolijan avulla. Tomusokeri kannattaa sihdata kuorrutteen joukkoon niin mukaan ei tule isoja tomusokeriklönttejä. Jos tuntuu ettei tomusokeri sekoitu tarpeeksi hyvin nuolijalla niin voit sekoittaa sähkövatkaimella lopuksi. 

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta esimerkiksi leikkuulaudan päälle. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle mantelirouhetta. Anna piirakan jähmettyä jääkaapissa jo kun aikaa. Siisti sitten reunat leikkaamalla kantit pois. Leikkaa piirakka 16 pienehköön palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa. 


Iso NAM! Nämä olivat kyllä sitten niin herkullisia paloja että! 🧡


Lurps,  mun mielestä kuorrutetta pitää olla paljon! Se on piirakan paras osa. 🙂
 

Siinä ei kyllä kauaa nokka tuhissut kun nämä palat oli syöty. Petollisen koukuttavaa herkkua!
 

11. maaliskuuta 2023

SITRUUNA-VALKOSUKLAAKAKKU


Valkosuklaa ja sitruuna ovat kyllä mielestäni loistava makupari. Sitruuna tasoittaa kivasti makeaa suklaata ja yhdessä maistuvat vain niin kerta kaikkisen herkulliselta. Tällä kertaa loihdin taas viime ajan lemppari kakkupohjalla herkun, mikä upposi kyllä muhun kuin kuuma veitsi voihin. Tuli sitten muuten hyvää kaakkua! ❤️

Oon nyt innostunut tekemään tällaisia kakkuja, joidenka pohjaan tehdään reikiä ja ne reiät peitetään esim. hillolla tai marmeladilla. Tällä tapaa saa kakkuun enemmän hilloa ja on kiva kun suupalaan tulee aina välillä oikein kunnon hillokohtia. Nam! 🙂

Kakun pääosassa on kaupasta valmiina saatava lemon curdi, jota tulee kakkuun kunnolla. Sen kanssa ei kannata pihistellä, että kakku saa sitä kunnolla makua. Tarkoituksenani oli myös laittaa kakkupohjaan sitruunan kuoriraastetta mutta unohdin sen kokoaan leipomisvaiheessa. Jos siis haluaa enemmän sitruunan makua kakkuun, niin suosittelen laittamaan pohjamassaan noin yhden sitruunan kuoriraasteen. 

Mikäs muu olisikaan täydellinen kuorrute sitruunakakulle kuin kunnon tuhti valkosuklaakuorrute. Nam, niin hyvää! Jos haluaa kuorrutteesta makeammin niin siihen voi halutessaan lisätä tomusokeria. Itse en tätä laittanut ettei kakusta olisi tullut liian makeaa.  Tästä tuli kyllä todella maistuva kakku! 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(noin yhden sitruunan kuoriraaste)
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
lemon curdia

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(tomusokeria)
noin 1 tl sitruunan kuoriraastetta

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Sekoita sen verran vain että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta suoraan kakkulautasen päälle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin, että pora ei mene ihan läpi saakka. Levitä reilu, tasainen kerros lemon curdia pohjan päälle niin että kolot peittyvät. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon vaniljasokeri, halutessasi myös tomusokeri ja raastettua sitruunan kuori.  Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele vaahdotettu kerma mukaan. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle tasaiseksi paksuksi kerrokseksi. Koristele vielä lopuksi kakku haluamallasi tavalla. 


Hirveästi en tämän kakun kanssa jaksanut panostaa koristeluun ja kuvaamiseen menin kyllä sieltä mistä aita oli matalin. 🙂


Nam, kakku oli kyllä todella hyvää! Lemon curd on herkkua. ❤️



Tykkään tuosta pohjasta kunnes ei ole liian höttöistä ja pehmeää vaan siinä on vähän suutuntumaa syödä sitä. Pohja on kyllä ihan mun lemppari tällä hetkellä. ❤️


Harmi kun kakku tuli syötyä kokonaan tekoviikonlopun aikana eikä sitä jäänyt yhtään pakkaseen. 
Tämä kakku kyllä maistuisi milloin vain kahvin kaverina. 🙂


3. maaliskuuta 2023

SUKLAAÖVERIKAKKU


Nimesin tämän kakun suklaaöverikakuksi, sillä tässä kakussa en pihistellyt suklaan kanssa ja kakku on aika jytkyä tavaraa mutta silti niin taivaallisen hyvää! Suklaan ja kinuskin yhdistelmä ei voi olla muuta kuin herkkua ja kaiken kruunaa paksu Ahaa-suklaata sisältävä kuorrute. Nam, tällä jos millä saa makean nälän taltutettua. ❤️

Kakku on taas leivottu nopealla ja helpolla kakkupohjalla, hieman muunneltuna vain. Tästä tuli kyllä todella hyvää ja Ahaa-suklaa on vain NIIN parasta! 🙂

Kakku on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Pohja:
75 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta 
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
200 g ranskankerma
1 muna
80 g Ahaa konvehteja pilkottuna

Väliin:
vajaa 1 prk kinuskikreemiä (Valio)
noin 70 g Ahaa konvehteja rouhittuna

Kuorrute:
180 g Ahaa konvehteja sulatettuna 
2 dl vispikermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
Ahaa- ja valkosuklaapaloja/keksimurua/kinuskikreemiä yms. 


Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijalla tai isolla lusikalla (ei tarvi vatkata massaa). Rouhi vielä Ahaa paloiksi ja nostele massan joukkoon. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja aseta esim. leikkuu laudan päälle. Levitä pohjan päälle reilu kerros valmista kinuskikreemiä. Huom! Jätä kinuskia vähän myös koristeluun. Pilko Ahaa paloiksi ja ripottele kinuskin päälle.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita sulatettu suklaa hyvin joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon vielä vaahdotettu kerma. Levitä valmis kuorrute tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Kun kuorrute on hieman jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Koristele kakku haluamallasi tavalla lopuksi. Sitten vain suut makeaksi. 🙂


Tämä kakku on kyllä suklaan ystävälle takuuvarma herkku! 


Nam, vaikka kakku olikin makeaa ja tuhtia tavara, sitä pystyi syömään silti monta palaa kahvin kanssa. 🙂


Lurps, niin hyvää! ❤️

22. helmikuuta 2023

SUKLAA-KINUSKIKAKKU


Tämä pieni kakku on tullut tehtyä jo jokusen viikkoa sitten kun löysin pakkasesta valmiin suklaakakkupohjan. Tuolloin ajattelin, että nyt jos koskaan olen kyllä kakun tarpeessa ja pohja löytyi kuin tilauksesta pakkasen uumenista. 🙂

Kakun tekoaikaan bongasin myös ekaa kertaa kaupasta Valiolta uutta paistoon kestävää kinuskikreemiä ja halusin ehdottomasti kokeilla sitä laittaa kakkuun. Niinpä tein ktreemistä sitten täytteen kakkuun ja siitä tuli kyllä aika hyvä. Kreemi itsessään on todella herkullista ja sitä voisi syödä ihan suoraan purkista! Täytteestä tuli myös hyvä, mutta sen maku vähän upposi vahvan suklaapohjan maun alle. Ehkä tämän tyyppinen kinuskikreemitäyte sopisi paremmin vaalean ja vähän neutraalimman makuisen pohjan kaveriksi. Hyvää kakku oli kuitenkin ja maistui loistavasti kahvin kyytipoikana. 🙂

Jos sinulla ei satu olemaan valmista kakkupohja niin voit leipoa sellaisen käyttämällä pientä 16 cm vuokaan. Voit tehdä joko ihan tavallisen pohjan tai sitten tällaisen suklaisen kuten itsellänikin oli. Helpoimmalla pääsisi varmasti tekemällä pellillä levypohja ja stanssaamalla siitä pohjat kakkuun. 🙂

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
Kaakaoinen suklaapohja
(Reseptin löydät mm. täältä)

Kostutus:
noin 1 - 1,5 dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
2 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
1-2 rkl tomusokeria
1 rkl vettä
200 g kinuskikreemiä (Valio)
+ kokonaisia vadelmia

Kuorrute:
2 dl vispikermaa 
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g vaniljarahkaa
2 dl valmista kinuskikastiketta
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
keksimurua/suklaapaloja/vadelmia/pähkinöitä yms.

Ota valmis pohja ajoissa sulamaan pakkasesta jos sinulla sellainen on tai valmista pohja erillisen ohjeen mukaan.

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle käyttäen apuna irtopohjavuoan reunusta. Aseta pelkkä vuoan reuna lautaselle ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperista korkea suikale. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma valmiiksi. Mittaa kulhoon tuorejuusto, rahka ja tomusokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi ja liuosta sekaan pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada ohuena nauhana massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Tämän jälkeen lisää mukaan kinuskikreemi ja sekoita. Lopuksi nostele joukkoon vielä vaahdotettu kerma. 

Kokoa ja täytä kakku. Aseta pohja lautaselle esivalmistellun vuokareunan sisään ja kostuta. Levitä puolet täytteestä pohjan päälle ja upota täytteeseen vielä kokonaisia vadelmia sinne tänne haluamasi määrä. Toista toinen välikerros samalla tavalla. Peitä kakun pinta ja anna mielellään hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Irrota kakun ympäriltä vuoka ja mahdollinen reunakalvo/leivinpaperi. Valmista kuorrute. Vaahdota kerma. Sekoita kulhossa tuorejuusto, rahka ja kinuskikastike. Lisää joukkoon sitten vaahdotettu kerma ja vaniljakreemijauhe. Sekoita sekaisin. Kuorruta kakku kauttaaltaan valmiilla kuorrutteella ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Jos vain maltat, niin anna kakun levätä hetken aikaa jääkaapissa ennen herkuttelua. 🙂


Nam, olihan tämä hyvää kakkua! 
Vähän ehkä vain harmitti kun tuo pohja on tosiaan melkoisen voimakkaan makuinen niin se peitto alleen täytteen kinuskista makua. 


Vadelmat täytteen joukossa raikastivat kakkua kivasti. Suklaan, vadelman ja kinuskin liitto on kyllä erittäin toimiva. 🙂


Suosittelen kyllä myös kokeilemaan tuota valmiita kinuskikreemiä, sillä se on erittäin onnistunut tuote ja on herkullista! 😋


Näin jälkikäteen mulle tuli mieleen, että tuonne täyteväleihin olisi vadelmien kaveriksi voinut laittaa myös suolapähkinöitä. Uskon, että ne olis kans sopinut tähän kakkuun aika kivasti. Täytyy muistaa ensi kerralla jos vielä joskus tekee tämän tyylistä kakkua. 🙂

11. helmikuuta 2023

LASKIAISPULLAKAKKU


Edellisen kakun innoittamana muunsin reseptiä hiukan ja näin syntyi tämä herkullinen laskiaispullakakku. Tästä tuli kyllä todella hyvää, ehkä jopa hiukan parempikin edeltäjäänsä verrattuna.

Tällä kertaa leivoin kakun pyöreällä irtopohjavuoalla ja onnistui hyvin myös tässäkin muodossa. Tuli vähän vaihtelua tuohon neliskanttiseen muotoon. Mehevässä pohjassa maistuva kardemumma tuo kivasti pullamaista makua kakkuun. Kunnon kerros mansikkahilloa ja lopuksi vielä suussasulava valkosuklaakuorrute. Ai että, niin hyvää! ❤️

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna

Väliin:
mansikkahilloa

Kuorrute:
100 g valkosuklaata 
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
"poratut" pohjapalat
valkosuklaarouhetta
mantelirouhetta yms.

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Sekoita sen verran vain, että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta suoraan tarjoilulautaselle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin, että pora ei mene ihan läpi saakka. Säästä poratut pohjapalat koristelua varten. Levitä tasainen kerros hilloa pohjan päälle niin, että kolot peittyvät hillolla. 

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita massaan hyvin vaniljakreemijauhe. Lopuksi lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Koristele haluamallasi tavalla ja laita kahvipannu porisemaan kakkuhetkeä varten. 🙂

Oijoi, olipas tämä kyllä hyvää kakkua! Oli todellakin kakku mun makuun. ❤️


Kuorrutteesta tuli tosi kivan ja muhkean näköinen pursottamalla. Sen voi myös levittää ihan lusikalla/paketilla jos ei jaksa alkaa säätää pursotuspussin ja tyllien kanssa. 🙂


Perinteisten laskiaispullien korvaajana tämä kakku toimi kyllä loistavasti ja on ehdottomasti nopeampi valmistaa kuin pullat. Itse kun tykkään laskiaispullat syödä aina hillolla niin en kyllä näkisi yhtään huonona vaihtoehtona käyttää tässä kakussa hillon sijaan mantelimassaa. Voisi toimia myös aika kivasti!