26. huhtikuuta 2023

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAJUUSTOKAKKU


Lurps, olipas tämä herkkua! Näin maapähkinävoin suurena ystävänä, oli tämä kakku oikein makoisa ja herkullinen kaakku. Maapähkinävoin kaverina kakusta löytyy myös kinuskia ja suolapähkinäitä. 

Täytyy kyllä vielä kertaalleen hehkuttaa tuota Valion valmista kinuskikreemiä sillä se on vain niin hyvää ja ennen kaikkea helppo käyttää. Aina kun ei vaan jaksa kinuskia tehdä alusta asti itse, niin tämä tuote on kyllä varma valinta silloin. Nam, voisin vaan syödä tuota kreemiä suoraan purkista. (Olen kyllä niin tehnytkin muutamia kertoja.) 🙂

Tämä herkkukakku sopisi myös loistavasti tulevan vapun tarjottavaksi kahvipöytään tai vaikka osaksi vappubrunssia muiden herkkujen kanssa. Vappuunkaan ei ole enää montaa päivää ja pian tässä saa alkaa suunnitella munkkien paistoa. Nam! 🙂

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g Biscoff-keksejä
50 g voita sulatettuna

Välitäyte:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
40 g suolapähkinöitä

Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g turkkilaista jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maapähkinävoita
2 rkl vettä

Suklaakuorrute:
85 g vispikermaa
95 g suklaata (50/50 suhteella maito- ja tummaa suklaata)
pieni nokare voita

Koristelu:
suolapähkinöitä
keksimurua/paloja
fudgepaloja/ym. karkkeja ja suklaita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran myös reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi. Levitä pohjan päälle kunnon kerros kinuskikreemiä ja ripottele päälle pähkinärouhe. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit ja jugurtti. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi massaan maapähkinävoi ja sekoita taas hyvin sekaisin. Nostele lopuksi täytteen joukkoon kermavaahto. Levitä valmista täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. 

Valmista suklaakuorrute. Rouhi suklaat pieneksi muruksi. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna se melkein kiehuvaksi. Kaada joukkoon suklaamuru ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Lisää mukaan vielä pieni voinokare ja sekoita niin, että se on sulanut osaksi massaa. Kaada valmis kuorrute kakun pinnalle ja levitä sitä varovasti kakun reunaan kohti tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi ja viimeistele kakku koristelemalla se haluamallasi tavalla. 


Aijai, rapea keksipohja yhdistettynä kinuskin, suolapähkinöiden, maapähkinävoitäytteen ja suklaakuorrutteen kanssa - ei voi olla kun hyvää! 😋


Tällainen makuyhdistelmä toimii itsellä takuuvarmasti aina! Nam!


Niin hyvää! 🤎


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille