13. huhtikuuta 2023

PORKKANAKAKKUKEKSIT


No nyt tuli leivottu toooosi herkullisia keksejä! Tai en tiiä onko nämä ennemmin leivoksia kuin keksejä mutta ihan älyttömän hyviä näistä tuli  joka tapauksessa. Pitemmän aikaa on jo pyörinyt mielessä idea porkkanakakkukekseistä ja monia reseptejä oon kahlannut läpi asiaan liittyen. Tällaisiä herkkuja sain sitten viimein aikaiseksi. 🙂

Keksit olivat ihanan pehmeitä, mausteisia ja maistuivat just kivasti porkkanalta. Keksit kruunasi tietysti makoisan kuorrute mantelirouheen kera. Nam, nämä olivat kyllä niin hyviä! En uskaltanut tehdä ekalla kerralla kovia isoa satsia keksejä jos ne eivät olisikaan onnistuneet. Väärässä olin sillä näistä tuli todella hyviä ja keksit upposivat parempiin suihin alta aikayksikön. Ens kerralla teen kyllä tupla annoksen. 🙂

Massasta tulee noin 11-12 kpl keksejä. 

Massa:
2 porkkanaa raastettua (n. 60-70 g raastetta)
110 g vehnäjauhoja
reilu 1 tl kanelia 
vajaa 0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta tai -sokeria
vajaa 0,5 tl leivinjauhetta
vajaa 0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
84 g pehmeää voita 
110 g fariinisokeria
1 muna

Kuorrute:
40 g voita 
100 g tuorejuustoa 
1-2 dl tomusokeria
0,5-1 tl vaniljasokeria 

Koristelu:
mantelirouhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja leivinpaperoi pelti valmiiksi.

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Paine raasteesta nestettä pois talouspaperilla niin kauan kunnes paperi pysyy raastetta painaessa suht kuivana. 

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja fariinisokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan muna ja vatkaa sähkövatkaimella vielä pari minuuttia. 

Lisää massaan kuivattu porkkaaraaste nuolijalla varovasti käännellen ja lopuksi vielä lisää mukaan kuivat aineet. Sekoita nuolijalla vielä sen verran että massa on tasaista.

Pyöritä massasta 11-12 palloa ja aseta ne pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskiosassa noin 9-10 minuuttia riippuen keksien koosta. Ei kannata paistaa keksejä liikaa että ne pysyvät ihanan pehmeinä. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi ja sekoita sitten tuorejuusto sekä vaniljasokeri hyvin joukkoon. Lisää lopuksi  haluamasi määrä tomusokeri kuorrutteeseen nuolijalla käännellen. 

Levitä jäähtyneiden keksien päälle kerros kuorrutte ja koristele vielä mantelirouheella. Sitten vain herkuttelemaan! 🙂


Iso nam!! 🧡


Keksit olivat niin hyviä että taisin syödä ne melkein yhdeltä istumalta!


Porkkanaraasteen kuivaaminen oli ehkä työläin vaihe kekseistä mutta se kyllä kannatti tehdä. Super herkullisia keksejä ja valmistuvat paljon nopeammin kuin porkkanakakku. 🙂

2 kommenttia:

  1. Voiko näitä pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! En oo kokeillut pakastusta näiden kohdalla mutta miksei se voisi onnistua ihan hyvin. Ehkä rakenne voi hieman kärsiä mutta kokeilemallahan se selviää. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille