11. helmikuuta 2023

LASKIAISPULLAKAKKU


Edellisen kakun innoittamana muunsin reseptiä hiukan ja näin syntyi tämä herkullinen laskiaispullakakku. Tästä tuli kyllä todella hyvää, ehkä jopa hiukan parempikin edeltäjäänsä verrattuna.

Tällä kertaa leivoin kakun pyöreällä irtopohjavuoalla ja onnistui hyvin myös tässäkin muodossa. Tuli vähän vaihtelua tuohon neliskanttiseen muotoon. Mehevässä pohjassa maistuva kardemumma tuo kivasti pullamaista makua kakkuun. Kunnon kerros mansikkahilloa ja lopuksi vielä suussasulava valkosuklaakuorrute. Ai että, niin hyvää! ❤️

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna

Väliin:
mansikkahilloa

Kuorrute:
100 g valkosuklaata 
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 2 rkl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
"poratut" pohjapalat
valkosuklaarouhetta
mantelirouhetta yms.

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Sekoita sen verran vain, että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta suoraan tarjoilulautaselle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin, että pora ei mene ihan läpi saakka. Säästä poratut pohjapalat koristelua varten. Levitä tasainen kerros hilloa pohjan päälle niin, että kolot peittyvät hillolla. 

Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita massaan hyvin vaniljakreemijauhe. Lopuksi lisää joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Koristele haluamallasi tavalla ja laita kahvipannu porisemaan kakkuhetkeä varten. 🙂

Oijoi, olipas tämä kyllä hyvää kakkua! Oli todellakin kakku mun makuun. ❤️


Kuorrutteesta tuli tosi kivan ja muhkean näköinen pursottamalla. Sen voi myös levittää ihan lusikalla/paketilla jos ei jaksa alkaa säätää pursotuspussin ja tyllien kanssa. 🙂


Perinteisten laskiaispullien korvaajana tämä kakku toimi kyllä loistavasti ja on ehdottomasti nopeampi valmistaa kuin pullat. Itse kun tykkään laskiaispullat syödä aina hillolla niin en kyllä näkisi yhtään huonona vaihtoehtona käyttää tässä kakussa hillon sijaan mantelimassaa. Voisi toimia myös aika kivasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille