5. huhtikuuta 2023

KINDERPIIRAKKA


Ai, että.... Tuo pääsiäisen klassikko, suussa sulava herkku ja ennen kaikkea niin kouluttavat leivonnainen - Kinderpiirakka! 🤎Tämä se ei kyllä ikään petä ja jos haluaa jotain todella makeaa ja herkullista, niin silloin tämä piirakka on kuin tehty sulle. Jostain syystä itse tulee vain leivottua tätä yleensä pääsiäisenä vaikka miksei sitä voisi leipoa ihan milloin vain. 🙂

Halusin tähänkin herkkuun soveltaa viime aikoina paljon käyttämääni kakkupohjaa ja muutenkin vähän muokkailin perus Kinderpiirakka reseptiä. Pohjaan tuleva suklaarouhe oli kiva lisä ja toi vähän purutuntumaa paloihin. Vaniljasokerin määrää kreemissä voi säädellä oman maun mukaan. Kuorrutteeksi tulevaan maitosuklaaseen halusin lisätä vähän öljyä mukaan, jotta se ei olisi jähmettyessään ihan niin kovaa ja palojen leikkaaminen olisi helpompaa. Öljyn voi myös halutessaan jättää poiskin. Tästä tuli ihan superhyvää!! ❤️

Piirakka on leivottu 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 pienehköön palaan.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
1 muna
60 g tummaa suklaata

Voikreemi:
75 g pehmeää voita
2,5 dl tomusokeria
1-1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
1 keltuainen

Kuorrute:
120 g maitosuklaata + 1 tl öljyä
40 g valkosuklaata

Valmista pohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Rouhi valmiiksi myös suklaa paloiksi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna - sekoita. Nostele lopuksi nuolijan avulla joukkoon suklaarouhe. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Itsellä oli valmista siinä 20 minuutin kohdalla. Jäähdytä.

Valmista kreemi. Vaahdota pehmeää voita muutamia minuutteja kunnes se vaaleaa ja kuohkeaa.  Lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita kreemiin maito ja vaniljasokeri. Lopuksi lisää keltuainen ja sekoita sen verran että kreemi on tasaista.

Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle. Levitä päälle kreemi tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. 

Kuorruta piirakka. Sulata erillisissä kipoissa suklaat varovasti mikrossa. Maitosuklaata joukkoon sekoita vielä öljy. Tee leivinpaperista spritsauspussi ja laita valkosuklaa siihen valmiiksi. Levitä maitosuklaa nopeasti kreemin päälle mahdollisimman tasaisesti ja spritsaa valkosuklaalla raidat päälle. Hammastikun avulla marmori pinta vetelemällä kevyesti viivoja suklaan pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa rauhassa.

Kun kuorrute on jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Leikkaa piirakka vielä 16 palaan (4x4). Vinkki! Käytä leikkaamisesta apuna kuumaa puukkoa niin leikkaus sujuu paremmin. Pidä puukkoa aina jokaisen leikkuskerran jälkeen kuuman vesihanan alla ja kuivaa paperilla.


Lurps, tämä on vain NIIN hyvää että on viedä kielen mennessään! 🙂


Täytyy kyllä ehdottomasti leipoa tätä vielä uudestaan pääsiäiseksi. Nam! ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille