3. maaliskuuta 2023

SUKLAAÖVERIKAKKU


Nimesin tämän kakun suklaaöverikakuksi, sillä tässä kakussa en pihistellyt suklaan kanssa ja kakku on aika jytkyä tavaraa mutta silti niin taivaallisen hyvää! Suklaan ja kinuskin yhdistelmä ei voi olla muuta kuin herkkua ja kaiken kruunaa paksu Ahaa-suklaata sisältävä kuorrute. Nam, tällä jos millä saa makean nälän taltutettua. ❤️

Kakku on taas leivottu nopealla ja helpolla kakkupohjalla, hieman muunneltuna vain. Tästä tuli kyllä todella hyvää ja Ahaa-suklaa on vain NIIN parasta! 🙂

Kakku on leivottu 20 x 20 cm vuoalla.

Pohja:
75 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta 
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl soodaa
200 g ranskankerma
1 muna
80 g Ahaa konvehteja pilkottuna

Väliin:
vajaa 1 prk kinuskikreemiä (Valio)
noin 70 g Ahaa konvehteja rouhittuna

Kuorrute:
180 g Ahaa konvehteja sulatettuna 
2 dl vispikermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
Ahaa- ja valkosuklaapaloja/keksimurua/kinuskikreemiä yms. 


Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata pohjaan tuleva voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita tasaiseksi massaksi esim. nuolijalla tai isolla lusikalla (ei tarvi vatkata massaa). Rouhi vielä Ahaa paloiksi ja nostele massan joukkoon. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä täysin.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja aseta esim. leikkuu laudan päälle. Levitä pohjan päälle reilu kerros valmista kinuskikreemiä. Huom! Jätä kinuskia vähän myös koristeluun. Pilko Ahaa paloiksi ja ripottele kinuskin päälle.

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita sulatettu suklaa hyvin joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon vielä vaahdotettu kerma. Levitä valmis kuorrute tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Kun kuorrute on hieman jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Koristele kakku haluamallasi tavalla lopuksi. Sitten vain suut makeaksi. 🙂


Tämä kakku on kyllä suklaan ystävälle takuuvarma herkku! 


Nam, vaikka kakku olikin makeaa ja tuhtia tavara, sitä pystyi syömään silti monta palaa kahvin kanssa. 🙂


Lurps, niin hyvää! ❤️

2 kommenttia:

  1. Moi, voiko kakkua pakastaa joko kokonaan, tai vain pohjaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moro! Kakun voi paikastaan ihan hyvin kuorrutteen kanssa tai sitten pelkän pohjan. Ite pakastin valmista kakkua ja maistui hyvin pakastuksen jälkeenkin. Antaa vain kakun rauhassa sulaa jääkaapissa. 🙂👍🏻

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille