22. huhtikuuta 2023

KINUSKINEN UUNIJUUSTOKAKKU


Kinuskikreemi yhdistettynä uunissa paistettavaan juustokakkuun ei voi olla muuta kuin herkkua ja niinhän se myös olikin! Nam, tästä tuli todella hyvää kakkua. Yhdistin makean kinuskin kaveriksi suolapähkinöitä, joita löytyy kakun keksipohjasta. Suolainen ja makea, ne vain passaa niin hyvin yhteen. 🙂 Kakkua raikastamaan laitoin täytteeseen sekä limen kuoriraastetta että -mehua. Sopi aika kivasti kyllä lime tähän herkkupläjäykseen.

Kuvittelin, että kakkua olisi jäänyt pakkaseen laitettavaksi asti mutta eihän sitä sit riittänyt sinne, kun kakkua tuli syötyä kaksin käsin. Vein tosin pienen maistiaisen kaverille, että ei nyt ihan koko kakkua tullut syötyä yksin. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g kaurakeksejä/Biscoff-keksejä
30 g suolapähkinöitä
85 g voita sulatettuna

Täyte:
400 g kinuskituorejuustoa tai maustamatonta
200 g ranskankermaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen kuoriraaste
0,5 limen mehu
0,5 dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ 200 g kinuskikreemiä

Koristelua:
2 dl vispikermaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
keksimurua
fudgepaloja
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele/sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa suikaletta foliota ja aseta ne ristin päällekkäin. Nosta vuoka folioiden keskelle ja nosta folion reunat ylös vuoan reunaa vasten. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit sekä suolapähkinät ja sulata voi. Yhdistä ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 8-10 min. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Pese hyvin lime, raasta kuori ja purista mehut. Lisää kuoriraaste ja mehu massaan ja sekoita. Sekoita joukkoon nopeasti maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Notkista kinuskikreemi sekoittamalla sitä purkissaan. Lusikoi kreemiä täytteen päälle kasoiksi ja marmoroi pintaa esim. veitsenterällä. Kreemi on raskaampaa kuin itse juustokakkumassa niin se uppoaa aika hyvin täytteen sisään mutta tämä ei haittaa yhtään. 🙂

Paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia. Kakku saa olla vielä hytisevä keskeltä. Sammuta uuni ja avaa luukku hetkeksi. Jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi peitettynä.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Jos haluat voit myös lisätä vähän mukaan esim. tuorejuustoa tai rahkaa. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota kakun reunaan koristeet. Viimeistele koristelu keksimurulla, suolapähkinöillä ja fudgepaloilla. 


Yummy, en kyllä varmaan ikinä kyllästy näihin uunijuustokakkuihin, ne on aina niin hyviä. 🙂


Pohjan suolapähkinät toivat kivasti suolaisuutta makean kinuskin rinnalle ja antoivat vähän myös purutuntumaa keksipohjaan.


Ensin ajattelin, että voihan rähmä kun toi kinuski upposi täytteen sekaan kun olisin halunnut sen pysyvän pinnalla... Mutta se olikin oikeastaan aika hyvä kun kreemi oli upotettuna täytteen joukkoon ja leikkauspalassa näkyy kivasti kreemiklöntit. Onni onnettomuudessa tällä kertaa! 🙂


Käytin tässä tosiaan kinuskituorejuustoa ja en tiedä oliko se ehkä ihan paras vaihtoehto. Nyt jos tekisin kakun uudestaan niin käyttäisin maustamatonta tuorejuustoa sen sijaan. Juustovalinnasta huolimatta kakku oli kyllä herkullista ja niin kuin totesin aikaisemmin, niin tulihan se tuhottua kokonaisuudessaan alta aikayksikön. 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille