28. maaliskuuta 2023

KINDERKAKKU


No jopas, tämä oli sitten oikein herkullista ja koukuttavaa kakkua. Bongasin reseptin Saamarin kakut-blogista ja eipä tälläkään kertaa hänen reseptinsä tuottanut pettymystä. Olen paljon leiponut näillä hänen resepteillään ja tykännyt leipomuksista todella paljon. Tämän kyseisen Kinderkakun alkuperäisen reseptin löydät täältä. 

Jonkin verran tein muutoksia kakun alkuperäiseen ohjeeseen sen mukaan, mitä raaka-aineita kaapissani oli jo valmiina. Pohjan tein perus kaurakekseistä, joiden joukkoon lisäsin kaakaojauhetta. Massan tuorejuuston tilalla käytin mascarponea ja tuli kyllä todella hyvää. Kakku on siitä kiva kun siihen ei tarvita ollenkaan liivatetta. Suklaa jähmettää täytteen tarpeeksi hyvin ja on ihanan suussasulavaa. Helppo ja ennen ennen kaikkea herkullinen kakku. Nam! 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
1,5 rkl kaakaojauhetta
90 g voita

Täyte:
200 g (10 kpl) Kinder Maxi suklaata 
500 g mascarponea
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 kpl Kinder Maxi patukkaa
3 kpl Kinder Bueno patukkaa (yksittäisiä paperiin pakattuja patukoita)

Koristelu:
erilaisia Kinder suklaita 
keksimurua

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita suojan sisäreunaan reunakalvo.

Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Lisää voisula ja sekoita. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.

Valmista täyte. Sulata 200 g Kinder Maxi -suklaata varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Pilko myös valmiiksi loput Kinder patukat ja jätä sivuun odottamaan. Mittaa kulhoon mascarpone ja kerma. Vaahdota seosta sähkövatkaimella hetki ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa kuohkeaksi ja jämäkäksi vaahdoksi. Lopuksi sekoita joukkoon sulatettu suklaa. 

Levitä täytemassaa vuokaan pari kauhallista ja ripottele päälle paloitellut suklaat. Levitä loppu täyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Irrota jähmettynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksimurua ja erilaisia Kinder suklaita.


Kakku oli kyllä NIIN herkullista! ❤️


Mascarpone toimi kyllä hyvin täytteessä ja toi kivaa makua kakkuun. Omaan makuun täyte olisi voinut olla jopa hieman makeampikin. Siksi ehkä kakkua tuli syötyä aika monta palaa kerralla. 🙂


Täydellisen pehmeää ja suussa sulavaa herkkua! ❤️


Suklaapalat täytteen välissä toivat kivaa purutuntumaa ja tekivät kakusta entistä herkullisempas. Nam! 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille