11. maaliskuuta 2023

SITRUUNA-VALKOSUKLAAKAKKU


Valkosuklaa ja sitruuna ovat kyllä mielestäni loistava makupari. Sitruuna tasoittaa kivasti makeaa suklaata ja yhdessä maistuvat vain niin kerta kaikkisen herkulliselta. Tällä kertaa loihdin taas viime ajan lemppari kakkupohjalla herkun, mikä upposi kyllä muhun kuin kuuma veitsi voihin. Tuli sitten muuten hyvää kaakkua! ❤️

Oon nyt innostunut tekemään tällaisia kakkuja, joidenka pohjaan tehdään reikiä ja ne reiät peitetään esim. hillolla tai marmeladilla. Tällä tapaa saa kakkuun enemmän hilloa ja on kiva kun suupalaan tulee aina välillä oikein kunnon hillokohtia. Nam! 🙂

Kakun pääosassa on kaupasta valmiina saatava lemon curdi, jota tulee kakkuun kunnolla. Sen kanssa ei kannata pihistellä, että kakku saa sitä kunnolla makua. Tarkoituksenani oli myös laittaa kakkupohjaan sitruunan kuoriraastetta mutta unohdin sen kokoaan leipomisvaiheessa. Jos siis haluaa enemmän sitruunan makua kakkuun, niin suosittelen laittamaan pohjamassaan noin yhden sitruunan kuoriraasteen. 

Mikäs muu olisikaan täydellinen kuorrute sitruunakakulle kuin kunnon tuhti valkosuklaakuorrute. Nam, niin hyvää! Jos haluaa kuorrutteesta makeammin niin siihen voi halutessaan lisätä tomusokeria. Itse en tätä laittanut ettei kakusta olisi tullut liian makeaa.  Tästä tuli kyllä todella maistuva kakku! 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(noin yhden sitruunan kuoriraaste)
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
lemon curdia

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
(tomusokeria)
noin 1 tl sitruunan kuoriraastetta

Valmista pohja. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna. Sekoita sen verran vain että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jäähdytä.

Irrota pohja vuoasta ja aseta suoraan kakkulautasen päälle. Poraa omenaporalla reikiä pohjaan niin, että pora ei mene ihan läpi saakka. Levitä reilu, tasainen kerros lemon curdia pohjan päälle niin että kolot peittyvät. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon vaniljasokeri, halutessasi myös tomusokeri ja raastettua sitruunan kuori.  Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele vaahdotettu kerma mukaan. Levitä valmis kuorrute pohjan päälle tasaiseksi paksuksi kerrokseksi. Koristele vielä lopuksi kakku haluamallasi tavalla. 


Hirveästi en tämän kakun kanssa jaksanut panostaa koristeluun ja kuvaamiseen menin kyllä sieltä mistä aita oli matalin. 🙂


Nam, kakku oli kyllä todella hyvää! Lemon curd on herkkua. ❤️



Tykkään tuosta pohjasta kunnes ei ole liian höttöistä ja pehmeää vaan siinä on vähän suutuntumaa syödä sitä. Pohja on kyllä ihan mun lemppari tällä hetkellä. ❤️


Harmi kun kakku tuli syötyä kokonaan tekoviikonlopun aikana eikä sitä jäänyt yhtään pakkaseen. 
Tämä kakku kyllä maistuisi milloin vain kahvin kaverina. 🙂


4 kommenttia:

  1. Moi, ihanan kuuloinen kakku! Voiko tämän tehdä päivä etukäteen vai onko parempaa ihan tuoreeltaan?

    T. Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos paljon! Hyvin onnistuu tehdä myös päivää etukäteen. Pohja ehkä vähän tiivistyy yön oltuaan jääkaapissa mutta maistuu silti hyvältä. 🙂

      Poista
    2. Tästä tuli tosi hyvää, kiitos reseptistä 😋

      Poista
    3. Jes, kiva kuulla että kakku maistui! Kiitos itsellesi kun testasit reseptiä! 🤩

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille