30. toukokuuta 2023

GEISHA-SUKLAAKAKKU


Kaapissa oli jo jonkin aikaa lojunut pari levyä Geisha-suklaata ja yritin miettiä niistä voisi oikein leipoa. Enpä sit keksinyt muuta leivottavaa kuin kakkua jälleen kerran. Tästä kakusta tuli oikein hyvää mutta pienillä muutoksilla siitä saisi vieläkin paremman. 🙂

Pohjana käytin taas itselle hyvin tutuksi tullutta reseptiä. Monesti olen nyt käyttänyt reseptissä happamana raaka-aineena joko kermaviiliä tai ranskankermaa. Tässä tummassa versiossa sanoisin kyllä, että kermaviili toimii ehkä hitusen paremmin ranskankermaan verrattuna mutta molemmat siis käyvät vallan mainiosti. Kakusta jäi mielestäni jotain uupumaan vaikka se hyvää olikin. Näin jälkikäteen ajateltuna väliin olisi sopinut vielä kunnon kerros suolakinuskia. Sitten kakku olisi ehkä hiponut täydellisyyttä. Täytyy siis vielä joskus leipasta samaista kakkua suolakinuskian kera. 🙂

Kakku on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa 
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä/ranskankermaa
1 muna
80 g Geisha-suklaata rouhittuna

Väliin:
mantelirouhetta
(suolakinuskia vielä halutessaan)

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Geisha-suklaata

Koristelu:
suklaata/keksimurua/pähkinöitä/mantelirouhetta

Tee pohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hieman. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu voi, kermaviili/ranskankerma ja muna. Rouhi suklaa ja nostele se lopuksi nuolijan avulla massan joukkoon. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon hyvin suklaasula. Lopuksi sekoita hyvin mukaan kermavaahto.

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle. Levitä pieni määrä kuorrutetta pohjan päälle ja ripottele päälle kunnon kerros mantelirouhetta. Painele rouhetta kädellä, jotta se tarttuu kuorrutteeseen. Jos laitat väliin myös kinuskia, niin laita pienen kuorrutesipaisun jälkeen kinuski ja ripottele päälle mantelirouhe. Levitä loppu kuorrute rouheen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Siisti reunat leikkaamalla kantit pois ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namskis 🤎


Geisha ei ole ihan se mun lempparisuklaa mutta tässä kakussa se kyllä toimi kivasti. 🙂


Kinuski vielä tuonne väliin laitettuna olisi tosiaan luultavasti tehnyt kakusta vieläkin herkullisempaa. Onneksi laitoin kakkua pari palaa myös pakkaseen niin sitä saa sieltä joskus sulattaa kun makeanhimo iskee päälle. 🙂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille