10. toukokuuta 2023

JUKURTTI-MANGORAHKAPIIRAKKA



Joskus ne parhaimmat reseptit syntyvät ihan puolivahingossa kuten tämäkin. Mun ei alunperin pitänyt leipoa viime viikonloppuna mitään mutta päiväysten mennessä umpeen tietyissä kaapin raaka-aineissa, "pakotti" mut leipomaan. Niin syntyi tänä älyttömän herkullinen mangoinen rahka/jukurttipiirakka. Tämä oli kyllä NIIN hyvää! ❤️

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
200 g mangopassion rahkaa (Valio)
1,5 dl maustamatonta jugurttia 
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1-2 rkl sitruunamehua
1 muna
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
+ noin 0,5 prk mangopilttiä

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään pilttiä lukuunottamatta. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Lusikoi pilttiä täytteen päälle pieniksi kasoiksi ja vedä veitsen kärjellä marmorikuviota piltin ja täytteen päältä. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Itse leikkasin piirakan 16 palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa. 


Piirakasta tuli ihanan raikasta ja vähän liiankin helposti syötävää sillä yhdellä kertaa meni ihan helposti 4-5 palaa. 😁


Aion kyllä ihan varmasti tehä tätä piirakkaa vielä uudestaan. Oli sen verran hyvää! Makumaailmaa voisi ihan hyvin muuttaa vaihtamalla rahkan makua esim. vaniljarahkaan ja mangopiltin tilalle tehdä soseutetusta mustikasta marmorointi. Ai että, sitä täytyykin ehkä kokeilla ensi kerralla. 🙂




5 kommenttia:

  1. Hei, voiko tuon piirakan pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kyllä voi pakastaa. Antaa vain sitten rauhassa sulaa ennen syömistä. 🙂

      Poista
  2. Kiitos tiedosta😀

    VastaaPoista
  3. Jos tekisi pyöreää kakkuvuokaan, minkä kokoista suosittelisit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm.... Tekisin varmaan joko 20 cm tai 24 cm vuokaan. En nyt ihan heti osaa sanoa kumpi olisi parempi. Jos haluaa matalamman piirakan niin suosittelen isompaa vuokaa. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille