28. lokakuuta 2021

HERKULLISET SUKLAAPALLOT


No jopas! Nämä suklaapallerot olivat oikein ihania ja herkullisia pikkuherkkuja. Sopivat mielestäni loistavasti kahvin kanssa herkuteltaviksi mutta kyllä nämä maistuivat myös ilman kahviakin. ♥

Ohje näille herkkupalloille löytyy Camilla Hamidin uusimmasta kirjasta nimeltä Kaka på kaka. Ostin kyseisin kirjan muutama viikko sitten ja siitä löytyy aivan ihania reseptejä leivottavaksi ympäri vuoden jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi. Voin lämpimästi suositella kirjaa. ♥

En halunnut tehdä aivan niin isoa satsia palloja, kuin mitä kirjan ohjeella olisi tullut. Täten puolitin ohjeen ja siitä tuli noin 10-12 palloa, mikä oli mielestäni aika passeli määrä näin yksin herkuteltavaksi. :D Jos tiedät että pallojen menekki on suurempi, niin tuplaa ainekset. 

Reseptillä tulee noin 10-12 kpl á 20 g palloa.

Massa:
50 g maitosuklaata
75 g kaurahiutaleita (2 dl)
75 g huoneenlämpöistä voita
10 g kaakaojauhetta (1/4 dl)
45 g tomusokeria (3/4 dl)
15 g kylmää vahvaa kahvia (1 rkl)
3 g vaniljasokeria (1 tl)
ripaus suolaa

Kuorrute + koristelu:
125 g tummaa suklaata
10 g öljyä (1 tl)
kookoshiutaleita

Sulata sulkaa varovasti mikrossa lyhyissä erissä lämmittäen ja muista sekoittaa jokaisen lämmistyskerran jälkeen. Jätä sivuun odottamaan.

Mittaa kaurahiutaleet blenderiin ja sekoita tasaiseksi jauhoksi. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää valmista kaurajauhoa. 

Sekoita sitten kaikki massan ainekset kulhossa sekaisin sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Anna massan oleentua ja jähmettyä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan. Jähmettyneestä massasta on helpompi pyöritellä palloja. 

Laita esim. isolle lautaselle leivinpaperi. Punnitse halutessasi massasta 20 gramman kasoja ja pyörittele ne tasaisiksi palloiksi. Aseta pallot leivinpaperoidulle lautaselle ja anna pallojen jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Pallojen pitää olla täysin jähmettyneitä ja kylmiä ennen kuorruttamista. Voit myös jähmettää pallot pakkasessa. 

Sulata kuorrutetta varten tuleva suklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon hyvin öljy. Pyörittele jokainen pallo yksitellen sulassa suklaassa, nosta haarukan avulla ja kopauta kulhon reunaan pari kertaa, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Siirrä kuorrutettu pallo takaisin lautaselle, jossa on leivinpaperi ja koristele heti kookoshiutaleilla. Anna kuorrutettujen pallojen jähmettyä jääkaapissa ja säilytä niitä siellä tarjoiluun saakka. Voit nostaa pallot vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jolloin ne maistuivat parhaimmilta. 


Nam, nämä pallot olivat niin herkullisia! Hyvää perusherkkua, tykkäsin! ♥


Massasta voi hyvin jättää kahvin pois, jos ei niin kahvin mausta välitä. 
Kahvin voi vaihtoehtoisesti korvata ihan vaikka maidolla. 

Nämä pallot eivät kauaa meidän jääkaapissa kerennyt vanhentua. Kävin aina tasaisin väliajoin napsimassa pallon jos toisen suoraan kaapista. Todella koukuttavia! :D


26. lokakuuta 2021

HALLOWEEN: BANAANI-SUKLAAPIIRAKKA KINUSKILLA JA SUOLAPÄHKINÖILLÄ


Tämän piirakan idea sekä täytteiden että koristelun suhteen on muhinut jo jonkin aikaa mielessäni ja näin Halloweenin alla oli juuri oikea hetki laittaa resepti kokeiluun. Kyseessä on siis keksipohjainen piirakka, jossa täytteenä on kinuskia, banaaniviipaleita ja suolapähkinöitä. Koko makeuden ja komeuden kruunaa vielä maitosuklaasta ja Nutellasta valmistettu paksu kuorrutekerros. Sen voin sanoa jo heti näin alkuun, että makeutta tästä piirakasta ei kyllä puutu! :D

Oikasin täytteissä sen verran, että käytin valmista karamellisoitua kondensoitua maitoa kinuskina. Parempaa olisi varmasti tullut itsetehdystä kinuskista, mutta kun kaapissa nyt sattui olemaan purkki valmista kinuskia, niin en malttanut olla käyttämättä sitä. :) Banaani yhdistettynä kinuskin ja suolapähkinöiden kanssa loivat yhdessä herkullisen makumaailman tähän piirakkaan. Piirakka oli tosiaankin melkoisen makea ja vielä kun kuorrutettakin oli paksu kerros, niin tätä ei kovin paljoa pystynyt kerralla syömään. Hyvää tämä oli mutta tujua tavaraa! :D

Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä tuollaista kuorrutetta suklaasta ja Nutellasta. Siitä tuli oikein herkullista ja olisi tullut vielä varmaan parempaakin jos olisin käyttänyt kunnon maitosuklaata siihen. Kaapissa sattui oleaan jotain halppismaitosuklaata juuri tarvittava määrä, niin en viitsinyt ostaa uutta vaan käytin halppissuklaan tähän. Uskon, että se vähän vaikutti lopulliseen makuun kuorrutteessa huonossa mielessä. Ensi kerralla pitää ehdottomasti käyttää kunnon suklaata! Muuten kuorrute oli todella hyvää ja oli kiva kokeilla jotain uutta. :)

Koristelussa keskityin Halloween-teemaan sillä tällä viikollahan saamme juhlia tuota juhlapäivää. Mielessäni olisi vielä yksi juhlateemaan sopiva resepti mutta en tiedä kerkeänkö leipoa sitä enää ennen THE päivää. Katsotaan miten käy! Jos en kerkeä leipoa niin sitten tämä "silmäpiirakka" jää viimeiseksi Halloweenleivonnaiseksi tänä vuonna. :) 

Piirakka on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g keksejä (100 g kaurakeksi + 100 g Bisscof)
85 g voita

Täytteet:
1 prk (á 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
1-2 kpl banaania
suolapähkinöitä

Kuorrute:
200 g maitosuklaata
200 g Nutellaa
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)

Koristelu:
muutama pala suklaata
sokerimassasilmiä
koristerakeita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita leivinpaperista suikaleet vuoan sisäreunaan.

Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille noin 5-6 cm korkeudelle. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Levitä jähmettyneen pohjan päälle kinuski. Rouhi suolapähkinöitä pienemmiksi ja ripottele kinuskin päälle. Viipaloi banaanit ja asettele viipaleet vuokaan pähkinöiden päälle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen. 

Murra suklaa kattilaan, lisää joukkoon Nutella ja kerma. Lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan rauhassa sekoitellen kunnes suklaa on sulanut täysin ja seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute lusikan avulla vuokaan banaanien päälle tasaisesti. Kopauta vuokaa muutaman kerran pöytää vasten jotta isoimmat ilmakuplat katoavat. Anna piirakan hyytyä jääkapissa useamman tunnin tai mieluiten yön yli.

Irrota piirakka vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Sulata muutama pala suklaata varovasti mikrossa ja siirrä sula suklaa pieneen leivinpaperista tehtyyn pursotuspussiin. Spritsaa piirakan päälle raitoja sikin sokin. Kiinnitä sokerimassasilmiä sulan suklaan avulla haluamiisi kohtiin ja viimeistele piirakka vielä koristerakeilla. 


Mielestäni piirakasta tuli paljon kivemman näköinen kuin makuinen. 
Ei tämä missään nimessä pahaa ollut mutta pientä hiomista makumaailma vielä vaatii. Ensi kerralla myös esipaistaisin vielä tuota pohjaa, jolloin siihen tulisi enemmän paahteista makua ja rapsakkuutta. 

Kinuski tursusi jonkin verran palaa leikatessa ja peitti alleen banaaniviipaleet sekä suolapähkinät. Kyllä niitäkin sieltä sisältä löytyy vaikkei palakuvassa niitä näykkään. :)


Tällainen piirakka olisi mielestäni juuri passeli Halloween juhliin tarjottavaksi. :)

Sain juuri idean, että täytteen banaanit voisi myös korvata puolukoilla. 
Siinä voisikin olla kokeilemisen arvoinen idea seuraavaa kertaa silmällä pitäen. :D

21. lokakuuta 2021

BANAANI-SUKLAAMUTAKAKKU


Mun alkoi tässä jokin aika sitten tehdä ihan hirveästi mieli suklaista banaanikakkua. Tarkoituksenani oli leipoa suussa sulava banaanimutakakku ja kuorruttaa se vaahdotetulla maitosuklaaganachella. Noh... Ainahan kaikki ei mene niin kuin olisi suunnitellut! :D 

Leivoin mutakakun aikaisemmin hyväksi todetulla reseptillä ja ei siinä mitään. Ihmettelin paistoin aikana, että miten kummassa kakku paistui niin paljon nopeammin kuin ennen. Pohja tuntui myös todella tiiviiltä eikä yhtään sellaiselta mutakakulta, kuin sen olisi ollut tarkoitus olla. Kävin sitten vielä kertaalleen reseptin läpi ja sitten huomasin, että ENHÄN mä laittanut massaan ollenkaan hienoasokeria vaikka sitä olisi pitänyt laittaa 2 dl. Olin jotenkin hypännyt sen rivin yli ja sokeri jäi kokonaan pois pohjasta. Voi että kun tämä harmitti mua!!!! Olin niin odottanut sellaista kunnon tahmeaa mutakakkua mutta sainkin sitten erittäin tiiviin ja enemmänkin fudgea muistuttavan banaanikakun, joka ei maistunut yhtään niin hyvältä kuin olin odottanut. :D En kuitenkaan halunnut heittää pohjaa pois ja uuteen pohjaan ei ollut enää tarvittavia aineksia. Niinpä päätin kuitenkin kuorruttaa kakun ja kyllä siitä nyt ihan syötävää tuli. Ei tämä mikään hirveä makuelämys ollut mutta ainakin pohja oli ehkä vähän "terveellisempi" kun siitä puuttui se sokeri. :D:D 

Mitä tästä opimme? Muista laittaa pohjaan se 2 dl sokeria! :D

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Mutakakkupohja:
1-2 kpl erittäin kypsiä banaaneja
113 g voita sulatettuna
2 munaa
½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
70-80 g suklaata rouhittuna

Kuorrute:
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)
200 g maitosuklaata

Koristelu:
banaani-suklaa Dominoita
erilaisia karkkeja / suklaata / suolapähkinöitä / banaanilastuja jne. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 18 cm vuoka leivinpaperilla (pohja + reunat). 

Muusaa banaanit haarukalla ja sulata voi erillisessä kulhossa. Rouhi suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. 

Yhdistä kulhossa kaikki muut pohjan ainekset paitsi suklaarouhe. Sekoita vain sen verran, että massa on tasaista esim. pallovispilällä. Nostele lopuksi joukkoon varovasti suklaarouhe. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuossa ja siirrä jääkaappiin yöksi. 

Valmista kuorrute. Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli. Seoksen on oltava aivan kylmää, jotta sen voi vaahdottaa.

Seuraavana päivänä vaahdota kylmä suklaaganache sähkövatkaimella kuohkeaksi. Irrota pohja vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kuorruta kakun päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Koristele kakku haluamalla tavalla. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Noh, kyllähän tätä nyt söi vaikka ei kakku ollut aivan sellaista kuin oli tarkoitus. :D 


Vaikka pohja ei onnistunutkaan niin tuo suklaakuorrute oli sentään oikein hyvää. 
Se oli ehkä tämän kakun pelastus. :D 


Mun täytyy ehkä vielä joskus yrittää tehdä kakku uudestaan ja muistaa laittaa ne sokeri pohjamassaan. :D


Kuvastakin näkee, että pohja oli todella tiivis eikä yhtään sellainen valuva mutakakkumainen. Noh, ensi kerralla sitten parempi tuuri matkassa. 

Idea ja ajatus kakusta oli hyvä mutta toteutus vain vähän uupui tällä kertaa. :D 


18. lokakuuta 2021

HALLOWEEN: MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKEKSIT


Nämä veikeät Halloweenkeksit syntyivät ikään kuin vahingossa tässä jokin aika sitten. Yritin miettiä mihin voisin käyttää jämät maapähkinävoipurkista ja hetken surffailtuani netissä törmäsin tällaisten jauhottomien keksien reseptiin Suklaapossun blogissa. Ihan noin paljoa mulla ei ollut maapähkinävoita käytettävissä, mitä reseptissä oli mutta hyviä näistä pikakekseistä tuli joka tapauksessa. Superherkullisia ja ennen kaikkea todella koukuttavia keksejä! :)

Sokerimassasilmiä hyödyntäen näistäkin kekseistä sai kivat Halloweenherkut aikaiseksi. Mietin myös, että nämä keksit olisi ollut kiva dipata puoliksi valko- tai maitosuklaaseen mutta laiskuus iski enkä sit viitsinytkään alkaa sotkea suklaan kanssa. Ehkä jokin toinen kerta sitten... :D

Ohjeella tulee noin 15 kpl keksejä.

Massa:
2 dl maapähkinävoita
2 dl fariinisokeria
1 muna
½ tl soodaa
75 g maitosuklaata rouhittuna

Koristelu:
sokerimassasilmiä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa maapähkinävoi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja sooda - sekoita hyvin sekaisin. Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi ja sekoita massan joukkoon.

Pyörittele valmiista keksimassasta 15 kpl palloja ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta keksit pysyvät mehevinä. Anna jäähtyä pari minuuttia pellin päällä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. 


Aivan ei näistä tullut saman näköisiä keksejä kuin Suklaapossun blogissa mutta hyviä nämä olivat silti!! Veikkaan, että se vaikutti keksien ulkonäköön kun mulla oli massassa vähemmän maapähkinävoita kuin tuo reseptissä vaadittu 2 dl. :D


Näihin tuli suorastaan himo yhden keksin syötyään. 
Todella koukuttavia ja hyvä keksejä! 
Nam nam! ♥





11. lokakuuta 2021

HALLOWEEN: MAAPÄHKINÄVOI-VALKOSUKLAA-BLONDIEPALAT


Joko saa alkaa fiilistellä lähestyvää Halloweenia?!?! :D No, niin mä ainakin tein jo tämä leivonnaisen kohdalla. Kyseessä on Halloween-teemalla koristellut maapähkinävoi-valkosuklaa-blondiepalat. Nämä olivat muuten toooosi hyviä! Jos vain tykkäät maapähkinävoista ja valkosuklaasta, niin sitten tykkäät aivan varmasti myös näistä pienistä herkkupaloista. 

Viime aikoina olen aina vain enemmän ja enemmän tykästynyt maapähkinävoihin ja siitä tehtyihin leivonnaisiin. Mulla pitää olla aina kaapissa jemmassa purkki maapähkinävoita jos yhtäkkiä alkaa herkkuhammasta kolottaa ja haluan kokeilla jotain uutta reseptiä kyseisellä herkulla. :D 

Tämä oli kyllä sellaista herkkua että oksat pois! Melko makeaa mutta silti vain niin hyvää. Blondie oli myös todella helppo valmistaa eikä itse leivontaan kauan nokka tuhissut. :)

Blondie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 pienehköön palaan.

Massa:
113 g voita
130 g maapähkinävoita (smooth)
100 g fariinisokeria
70 g sokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
1 muna 
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Kuorrute:
145 g valkosuklaata
0,6 dl kermaa

+ 1 rkl maapähkinävoita

Koristelu:
sokerimassasilmiä
nonparelleja/sokerikoristeita

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Lisää massaan sokerit ja sekoita esim. puuhaarukalla/pallovispilällä sekaisin. Lisää seuraavaksi muna ja sekoita taas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Älä paista liikaa ettei blondiesta tule kuivaa! Itse otin pois uunista 15 minuutin kohdalla. Anna jäähtyä rauhassa.

Valmista kuorrute. Rouhi valkosuklaata pienemmiksi paloiksi. Mittaa kerma pieneen kattilaan ja lämmitä juuri ja juuri kiehumispisteeseen asti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele rauhassa kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada valmis kuorrute vuoassa olevan  jäähtyneen pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. 

Lämmitä 1 rkl maapähkinävoita samassa kattilassa, jossa kuorrute valmistettiin hellan jälkilämmöllä kunnes maapähkinävoi on notkeaa. Levitä esim. lusikan avulla raidat valkosuklaakuorrutteen päälle. Anna hyytyä rauhassa jääkapissa useamman tunnin tai jopa yön ajan. Leikkaa sitten pieniksi paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla. 


Joo-o, kyllä mulle ainakin upposivat nämä herkkupalat hyvin! 
Peanut butter ♥♥


Näinkin pienillä ja helpoilla koristeluilla sai aikaan aikasta kivat Halloweenherkut. 


Tämä herkku voisi myös toimia aika kivasti maitosuklaakuorrutuksella. Luulen että sitä täytyy kokeilla ensi kerralla. Tuo blondiepohja oli mielestäni todella hyvä ja ihanan mehevä koostumukseltaan. :)



7. lokakuuta 2021

PORKKANAKAKKU


Se on varma syksyn merkki itsellä kun alkaa tehdä mieli ihan hirveästi porkkanakakkua. Porkkanakakku/piirakka on kyllä ehdottomasti yksi lempileivonnaisistani eikä petä koskaan. Harvoin tulee vain tehtyä tätä herkkua sillä inhoan jostain syystä tuota porkkanoiden raastamista. En tiedä mikä siinä on niin vastenmielistä mutta en vain pidä siitä. :D Kyllä näin kerran syksyyn annan periksi ja ryhdyn raastamispuuhiin, jotta saa herkutella tätä ihanan mehevää ja suussa sulavaa kakkua. ♥

Perinteiseen tyyliin leivoin pohjan taas Emma Iivanaisen reseptillä sillä se on mielestäni vain niin hyvä! Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä pienen twistin pohjaan ja lisäsin siihen mantelirouhetta. Tämä oli aika hyvä veto, sillä tykkäsin todella paljon mantelirouheen tuomasta purutuntumasta. Ei huono ollenkaan! Parastahan tässä kakussa mehevän pohjan lisäksi on ehdottomasti tuo kuorrute. Sitä tulee joka kerta syötyä kakun kuorrutusvaiheessa jo niin paljon, että mahaan alkaa koskea. Onneksi kuorrutetta tulee sen verran reilu satsi tällä reseptillä, ettei se haittaa yhtään vaikka sitä "vähän" tuleekin syötyä leivonnan lomassa. :D

Kakkupohjat on leivottu 2 x 16 cm irtopohjavuoalla ja kakku on koottu 16 cm vuokaan.

Pohjat:
250 g porkkanoita
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
½ dl maitoa
1 dl öljyä
1 tl sitruunamehua
40 g mantelirouhetta

Täyte:
150 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa
1 rkl maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Kuorrute:
50  g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
mantelirouhetta / pähkinöitä/  keksimurua / suklaamanteleita / fudgepaloja jne. 

Valmistele kakkuvuoat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa, pingota pohjalla leivinpaperit ja laita sisäreunaan vielä leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista pohjat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi  - jätä vielä sivuun odottamaan vuoroaan. Yhdistä kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja mausteet. Lisää joukkoon munat, maito, öljy ja sitruunamehu - sekoita sen verran että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista. Nostele massan joukkoon porkkanaraaste ja mantelirouhe. Jaa valmis massa kahteen vuokaan tasaisesti ja paista uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Anna jäähtyä ja leikkaa sitten molemmat pohjat kahteen osaan.

Valmista täyte. Vaahdota keskenään pehmeä voi, 1½ dl tomusokeria, vaniljatahna ja huoneenlämpöinen maito.  Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja 1 dl tomusokeria. Yhdistä sitten nämä kaksi seosta varovati keskenään. Älä vatkaa turhaan ettei täyte juoksetu.

Kokoa kakku 16 cm vuokaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Jaa täyte tasaisesti kakun kolmeen väliin. Peitä kakun pinta esim. kelmulla ja laita päälle kevyt paino. Anna hyytyä ja maustua jääkaapissa mielellään yön yli. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Sihtaa parissa erässä joukkoon tomusokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Mausta lopuksi kuorrute vielä vaniljasokerilla. Anna kuorrutteen jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa, jotta sitä on helpompi levittää kakun päälle ja reunoille. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Kuorruta kakku kauttaaltaan tasaisesti kuorrutteella ja koristele haluamallasi tavalla käyttäen esimerkiksi mantelirouhetta, erilaisia pähkinöitä, keksimurua jne. Kakun on hyvä olla jonkin aikaa jääkaapissa kuorruttamisen jälkeen, jotta tuo kuorrute kerkeää vähän jämäköityä vielä. Näin kakun leikkaaminen on hiukan helpompaa ja tulee siistimpiä kakkupaloja. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Mä sitten NIIN rakastan porkkanakakkua, ihan parasta! ♥ 


Kyllähän tällä kelpasi herkutella kahvin kanssa viikonloppuna. ♥


Aion kyllä varmaan jatkossakin laittaa tuota mantelirouhetta pohjaan, sillä tykkäsin siitä kovasti. Tulee vähän rouheisuutta tähänkin herkkuun. Mietin juuri, että mantelirouheen sijaan voisi ihan hyvin käyttää muitakin pähkinöitä, esim. saksanpähkinöitä rouhittuna. Tätä pitääkin ehkä kokeilla ensi kerralla. :)
 

4. lokakuuta 2021

KORVAPUUSTIBLONDIE


Instagramissa törmäsin tähän aivan älyttömän herkulliselta kuulostavaan reseptiin, jossa oli leivottu korvapuustiblondiepaloja. Kukas muukaan tämän reseptin takana olikaan kuin oma luottoreseptieni lähde eli Liisa Westerberg ja hänen Makeaa-bloginsa. :D  Löydät näiden herkkupalojen alkuperäisen reseptin täältä. 

Kaikki korvapuustileivonnaiset kuuluvat kyllä omiin lemppareihini ja olihan tätäkin herkkureseptiä pakko kokeilla. Sen verran muunsin ohjetta, että käytin korvapuustikeksien tilalla Biscoff-keksejä, kun niitä sattui olemaan jo valmiiksi kaapissa jemmassa. Valmistin myös blondien pienempään vuokaan kuin alkuperäisessä ohjeessa oli ja siten noita reseptien ainesmääriä tuli muunneltua jonkin verran. 

Nämä olivat kyllä todella hyviä!! Harmittaa vain kun pidin ehkä himpun verran liian pitkään blondieta uunissa ja niistä tuli vähän ehkä kuivahkoja. Olisi vain pitänyt ottaa ajoissa vuoka uunista vaikka kuinka epäröin! Noh, ensi kerralla tietää että rohkeasti vain vuoka ajoissa pois uunista. :)

Blondie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 pieneen palaan.

Pohjalle:
noin 80 g Biscoff-keksejä

Blondiemassa:
100 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl vaniljatahnaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3/4 tl kardemummaa

Kaneliseos:
25 g voita sulatettuna
 ½ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
½ rkl vehnäjauhoja

Pinnalle:
raesokeria

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Asettele keksit vuoan pohjalle. 

Valmista blondiemassa. Sulata voi ja lisää sitten joukkoon sokerit ja vaniljatahna - sekoita sekaisin. Lisää joukkoon muna kevyesti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita vain sen verran että kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaisesti. Levitä massa vuokaan keksien päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista kaneliseos. Sulata voi ja sekoita joukkoon loput aineet. Lusikoi seos vuokaan täytteen päälle ja marmoroi pintaa esim. veitsen kärjellä. Ripottele pinnalle vielä vähän raesokeria. 

Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Älä paista liikaa ettei blondiesta tule kuivaa. Tarkista kypsyys jo hyvissä ajoin tuossa 15 min kohdalla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Jäähdytä täysin ja leikkaa sitten pieniksi annospaloiksi. 


Kyllä, nämä maistuivat aivan korvapuustille! Todella herkullisia! ♥♥


Keksit pohjalla toivat kivaa rapsakkuutta paloihin kuin myös pinnalle ripoteltu raesokeri. Näitä mun on kyllä ehdottomasti kokeiltava tehdä joskus uudestaan ja kiinnittää huomiota enemmän tuohon paistamiseen, jotta paloista tulisi oikein meheviä. 

Hyvin nämä kuitenkin maistuivat liian pitkästä paistosta huolimatta! :D



27. syyskuuta 2021

AHAA-JUUSTOKAKKU


Voi pojat kun tästä tuli hyvää kakkua! ♥ Ahaa kuuluu ehdottomasti yksiin lempparisuklaisiini ja eihän semmoisesta kakusta voi tulla muuta kuin herkkua, johon tulee roppakaupalla kyseistä herkkua. Nam! :)

Idea tähän kakkuun lähti Saamarinkakut-blogista, jossa oli tehty herkulliselta kuulostava Geisha-juustokakku. Geisha on kyllä mielestäni ihan hyvää mutta halusin ehdottomasti toteuttaa samantyylisen kakun Ahaa-suklaalla. Reseptissä mua myös houkutteli suuresti tuo kakkupohja, joka oli valmistettu riisimuroista. Kivaa vaihtelua perinteiselle keksipohjalle. Riisimuropohja oli mielestäni kivan sitkeä ja tykkäsin siitä kyllä kovasti. :) 

Kakun alkuperäinen resepti on siis napattua tuolta blogista mutta olen muunnellut sitä jonkin verran oman tyyliseksi ja omaan makuun sopivaksi. :)

Kakku on valmistettu korkealla 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
120 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa
6 dl riisimuroja

Kinuskitäyte:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kermaa (vispi tai kuohu)
2 dl tomusokeria
½ tl suolaa

+ 70 g Ahaa-suklaata rouhittuna

Ahaa-täyte:
360 g Ahaa-suklaata
3½ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ tl tomusokeria

Koristelu:
erilaisia karkkeja / keksejä / riisimuroja / marjoja yms. 

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. 

Valmista pohja. Mittaa kattilaan kerma ja suklaa paloiteltuna. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut täysin kerman joukkoon. Kaada suklaakermaseos riisimurojen joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan, painele seosta pohjalle ja myös reunoille. Voit itse päättä kuinka korkean reunan haluat pohjasta tehdä. Itse tein korkean reunan mutta halutessasi voit tehdä myös matalamman reunan jolloin itse pohjasta tulee vain paksumpi. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. 

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Lämmitä sen aikaa kunnes sokeri ja voi ovat sulaneet kerman joukkoon ja seos on tasaista. Huom! Ei tarvitse keittää samaan tapaan kuin normaalia kinuskia! Ota kattila levyltä ja sihtaa tomusokeri parissa erässä joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita joukkoon vielä suola. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada seos sitten jähmettyneen pohjan päälle. Anna kinuskin ihan vähän aikaa jähmettyä ja ripottele sitten päälle rouhittu Ahaa-suklaa. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä siellä noin puolisen tuntia. 

Valmista sitten itse juustokakkatäyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa pienissä erissä lämmittäen ja sekoittaen joka lämmityksen välissä. Jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella sekoittaen ja sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää seokseen sulatettu Ahaa-suklaa ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi nostele varovasti massan joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan kinuskin päälle ja levitä täyte tasaisesti. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla erilaisilla karkeille, kekseillä, riisimuroilla ja esim. marjoilla. Mielikuvitus on vain rajana koristelussa! Sitten vain suut makiaksi! :) 


Aijai, tämä oli kyllä NIIN hyvää!! ♥♥


Suolakinuski sopi aivan loistavasti kakkuun tuomaan vähän kontrastia muuten aika makeaan makumaailman. Toki suolan voi myös jättää poiskin kinuskin joukosta mutta mielestäni se sopii hyvin tähän. :) 


Hyvää tässä kakussa oli myös se, että täyte valmistui kokonaan ilman liivatetta. Täytteen koostumus oli ihanan pehmeää ja suussa sulavaa. Nam, tästä tuli kyllä ihan mun lempparikakku! ♥


22. syyskuuta 2021

PORKKANAJUUSTOKAKKU KANELIMURULLA

Tämän herkkureseptin bongasin Liisa Westerbergin blogista jokin aika sitten ja resepti jäi pahasti kummittelemaan mieleeni. :) Sitten mulle tarjoutui kuin tilauksesta mahdollisuus kokeilla reseptiä, kun mies kertoi lähtevänsä käymää kotonaan äitinsä luona. Niinpä päätin leipasta miehen matkaan tätä herkullista porkkanajuustokakkua kanelimurulla! Monesti on paljon mukavampi leipoa jollekin toiselle kun tietää ettei itse tarvitse syödä kaikkia leipomiaan herkkuja. :DD 

Tämä oli kyllä aikasta herkkua! Mulla kävi vain pieni moka kun unohdin laittaa pohjan porkkanakakkumassaan mantelirouheen. Olin kyllä nostanut mantelirouhepussin pöydälle leivontahetkellä mutta sitten kun olin massan tehnyt ja laittanut sen uuniin paistumaan, niin huomasin koskemattoman pussin edelleen olevan pöydällä. :D Nooh... eipä ole kyllä eka kerta kun jotain unohtui laittaa massaan! Eihän tämä nyt onneksi ollut mikään katastrofaalinen moka ollut mutta pohja olisi kyllä ehdottomasti kaivannut mantelirouheen tuomaa tekstuuria. Eli kannattaa muistaa laittaa sitä rouhetta ensi kerralla mukaan! :D 

Leivonnassa on käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa ja leikattu 15 palaan (3x5) 

Murupäällinen:
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
50 g voita

Pohja:
2½ dl porkkanaraastetta
2 munaa
½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl suolaa
50 g mantelirouhetta

Tuorejuustokerros:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 munaa 

Ota esille vuoka, leivinpaperoi se valmiiksi ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Valmista murupäällinen. Yhdistä ensin kaikki muut päällisen ainekset paitsi ei voita vielä. Nypi sitten lopuksi kylmä voi aineiden joukkoon murumaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat pohjan ja tuorejuustomassan.

Pohjaa varten raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon öljy. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon parissa erässä varovasti sekoittaen. Nostele lopuksi sekaan porkkanaraaste. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. 

Valmista tuorejuustomassa. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Lisää maissitärkkelys ja sekoita taas hyvin. Lopuksi lisää munat yksitellen massaan varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja vedä veitsen kärjellä vähän massoja sekaisin marmorointityylillä. 

Ripottele tuorejuustomassan päälle kanelimuru. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka tuntuu kypsältä. Jäähdytä täysin ja leikkaa paloiksi. Sitten vain suut makiaksi. :)


Lurps, herkkuahan tämä oli! Liisan reseptit ei petä koskaan. ♥



Mielestäni tämä oli niin kiva versio tavallisen porkkanapiirakan rinnalle. Onhan se perinteinenkin porkkanapiirakka superhyvää mutta joskus on vain kiva kokeilla jotain uutta.  

Tätä voin kyllä lämpimästi suositella kokeiltavaksi. ♥


20. syyskuuta 2021

HERKULLISET KAURAPALAT NOUGATKUORRUTTEELLA


Tästä on jo tovi, kun törmäsin Camilla Hamidin blogissa herkulliselta kuulostavaa reseptiin suklaakaurapaloista. Olin tallentanut reseptin itselleni muistiin sopivaa leivontahetkeä varten ja olin jo kerennyt unohtamaan kyseisen reseptin, kunnes Liisa Westerbergin blogissa puolestaan näin aika saman tyylisen leivonnaisen ja reseptikin oli aika lailla samanlainen. Camilla oli kuorruttanut kaurapalat maitosuklaalla kun Liisa taas oli käyttänyt nougatia. Kaapissa sattui kuin sattuikin olemaan Sallisen leivontanougatia ja niinpä päätin tehdä näiden kahden reseptien yhdistelmän; kaurapohja on napattu Camillalta ja kuorruteidea on Liisalta. :) 

Vitsi, kun nämä olivat hyviä! Mun makuun oikein passeleita ja tykkäsin paljon tuosta kauraisesta pohjasta yhdistettynä herkulliseen nougatkuorrutukseen. Nämä jos mitkä olivat koukuttavia herkkupaloja! ♥

Palat on leivottu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 pieneen palaan (4x4). 

Kaurapohja:
150 g voita
6 dl kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl vaaleaa siirappia
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Kuorrute:
200 g nougatia (Sallinen)
sormisuolaa

Valmistele vuoka laittamalla siihen valmiiksi leivinpaperi ja lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun odottamaan. Hienonna kaurahiutaleet blenderissä hienoksi jauhoksi. Yhdistä sitten kaikki pohjan aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata nougat varovasti mikrossa ja levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä hetken aikaa ja lisää vasta sitten sormisuolaa koristeeksi. Jos lisäät sormisuolan heti nougatin päälle, niin suolahiutaleet uppoavat nougatin sekaan. Anna kuorrutteen jähmettyä kunnolla ja leikkaa sitten paloiksi. 


Nam, nämä olivat NIIN herkullisia! ♥  Ja ennen kaikkea todella helppoja tehdä. 


Nougat ja kaura sopivat kyllä hienosti yhteen. ♥ 
Aion kyllä vielä joskus kokeilla tehdä näitä myös sillä maitosuklaakuorrutteellakin. 
Varmasti ovat myös yhtä hyviä ja koukuttavia! Nämä herkkupalat olivat aivan täydellisiä kahvin kanssa nautittuna mutta hyvin menivät myös ilman kahviakin. :D 

9. syyskuuta 2021

OMENA-KINUSKIJUUSTOKAKKU

Se on kumma miten aina näin syksyn saapuessa tekee mieli leipoa omenaleivonnaisia. En halunnut kuitenkaan leipoa perinteistä omenapiirakkaa vaikka se niin kovin hyvää onkin. Sen sijaan päädyin tekemään tällaisen juustokakun, mikä pitää sisällään vaalean vaniljakakkupohjan, kanelissa karamellisoituja omenapaloja, pehmeän vaniljamoussen sekä aina niin herkullisen kinuskikiilteen. Ei huono ollenkaan! :)

Mulla sattui olemaan pakkasessa jemmassa yksi pieni 16 cm vaniljainen kakkupohjalevy ja se oli juuri täydellinen tähän kakkuun. Sitten ei auttanut muuta kuin laittaa omenat pannulle maustumaan kanelin, voin ja fariinisokerin kanssa, mousse valmistumaan ja kakkua kokoamaan. :D Täytteessä olisi ehkä vielä hiukan enemmän saanut maistua vanilja. Maku oli aika hentoinen ja omaan makuun vanilja olisi saanut maistua paljon voimakkaammin. Muuten kakku oli todella herkullista ja ai, että kun tuo paksu kinuskikiille oli hyvää ja kruunasi kakun. :)

Kakun sisälle tuleva pohja on leivottu 16 cm vuoalla ja mousse on hyydytetty kakun ympärille käyttämällä säädettävää reunavuokaa 18 cm mitoilla. 

Pohja:
1 x valmis 16 cm pyöreä vaniljainen kakkupohjalevy 
(ohje pohjaan löytyy täältä

Karamellisoidut omenat:
1 keskikokoinen omena
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
noin 20 g voita

Kostutus: 
noin reilu ½ dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g vaniljajukurttia
100 g maitorahkaa
3 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ rkl vettä

Kinuskikiille:
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
(½ tl suolaa)

Koristelu:
kaurakeksejä
suklaa- ja vaahtokarkkeja yms.
vadelmia

Mikäli sinulla ei ole valmiina kakkupohjaa, valmista se ensin erillisen ohjeen mukaan ja leikkaa siitä sopivan paksuinen pohja tätä kakkua varten. Muutoin, ota pohja pakkasesta sulamaan.

Valmista omenat. Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Mittaa paistinpannulle sokeri, voi ja kaneli. Lisää joukkoon omenapalat ja paista miedolla lämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet. Jätä sivuun jäähtymään. 

Aseta pohja suoraan tarjoilulautaselle. Kostuta pohja hyvin vaniljasokerimaidolla. Levitä kaikki omenapalat pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Säädä säädettävä reunavuoka 18 cm ja aseta vuoka pohjan ympärille. Laita sisäreunaan reunakalvo tai voit myös sprayata vuoan reunat ja kevyesti tomusokeroida ne. Halutessasi voit myös käyttää leivinpaperia mutta siitä ei ehkä tule niin siistinnäköinen reuna. :) Itse laitoin vielä parilla maalarinteipinpalalla reunavuoan kiinni alustaan, jotta se pysyisi oikealla paikalla täytteen lisäämisen aikana.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, jukurtti, rahka ja sokerit. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet/ylimääräisestä vedestä puristellut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhan täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon vaahdotettu kerma esimerkiksi nuolijan avulla. Nostele lusikan avulla täytettä ensin vuoan reunoille , painele täytettä kevyesti jotta sitä menisi joka paikkaan eikä jäisi ikäviä "reikiä". Levitä loppu täyte kakun päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Anna kakun hyytyä jääkaapissa parisen tuntia tai kunnes pinta tuntuu kiinteältä sormella koittaessa. 

Valmista sitten kinuskikiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja suola. Keitä parisen minuuttia kevyesti sekoitellen. Lisää joukkoon puristellut liivatteet ja sekoita. Anna kiilteen jäähtyä ja kaada se sitten kakun täytteen päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä reunavuoka ja kalvo. Koristele kakku haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksejä, erilaisia karkkeja ja marjoja. Sitten vain suut makiaksi! :)


Nam, oli hyvää kakkua!
Ei ollut yhtään liian makeaa, ehkä olisi jopa saanut olla makeampaakin meikäläisen makuun. :D 


Vaniljatäyte jäi tosiaan ehkä hieman valjuksi ja se kaipaisikin ehkä hieman tuunausta ollakseen täydellistä. Ei tämä missään nimessä pahaa ollut mutta siitä vain mielestäni puuttui sitä jotain... :D 


Oli myös kiva pitkästä aikaa tehdä tuollainen kakku, jossa pohja jää piiloon täytteen sisään. 
En tiiä miksei tämän tyylisiä kakkuja tule tehtyä useammin. 
Jotenkin aina tekee aina niillä perinteisillä tavoilla ja itselle tutuilla kaavoilla. :D


Omenat maistuivat ihanasti kanelille ja sopivat niin hyvin yhteen pehmeän vaniljapohjan, -täytteen sekä kinuskikiilteen kanssa. Ihan parasta! ♥♥



3. syyskuuta 2021

BISCOFF-JUUSTOKAKKU


Lurps, olipas tämä hyvää kakkua! Oon nyt aivan hullaantunut noihin Biscoff-kekseihin ja kaikkiin leivonnaisiin, jotka sisältävät niitä. Edellisenä viikonloppuna tuli kahviteltua kaverin kanssa koulusta valmistumiseni kunniaksi ja kahvihetkeen leivoin tämän herkkukaakun. 

Kakku pitää sisällään juuri noita Biscoff-keksejä, valkosuklaata, suolapähkinöitä, kinuskia ja vielä myös herkullista Biscoff-levitettä kakun kiilteenä. Täydellistä herkkua omaan makuun! ♥♥ Kakun resepti on muuten omaa käsialaa, mutta tuo pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski on bongattu Vanilllacakes:n blogista hieman muunneltuna. 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g Biscoff-keksejä
80 g voita

Biscoff-kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
noin 120 g Biscoff-keksilevitettä

+ noin 1½ dl suolapähkinöitä

Täyte:
3 liivatetta
150 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g turkkilaista jukurttia
 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Kiille:
250 g Biscoff-levitettä

Koristelu:
2 dl vispikermaa + tomusokeria 
Biscoff-täytekeksejä
valkosuklaarouhetta
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja myös noin parin sentin verran vuoan reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuutin ajan ja anna hetken aikaa jäähtyä Sekoita sitten varovasti joukkoon Biscoff-levite. Levitä valmis massa keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle suolapähkinät. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata vakosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä hyvin sekoittaen - jätä sivuun odottamaan. Vaahdota vaniljakerma valmiiksi ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan 
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, turkkilainen jukurtti ja sokerit. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten - sekoita hyvin sekaisin. Lisää massaan valkosuklaa ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi nostele sekaan vaahdotettu vaniljakerma esim. nuolijan avulla. Kaada valmis täyte vuokaan kinuski/suolapähkinäkerroksen päälle - tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes pinta tuntuu hyytyneeltä. 

Valmista kiille. Mittaa levite kuumuutta kestävään astiaan ja lämmitä sitä ihan hetken aikaa mikrossa, jotta levite notkistuu. Itsellä riitti ihan muutamien sekuntien lämmitys mikrossa, varo ettet polta levitettä! Sekoita tasaiseksi ja levitä hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä rauhassa mieluiten yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi tomusokerilla. Laita kerma tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Aseta keksit symmetrisesti kakun reunoille ja pursota kermatötteröt keksien väliin. Viimeistele suolapähkinöillä, keksi- ja valkosuklaamurulla. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja kakun kimppuun! :)


Oijoi, oli kyllä kakku mun makuun - NAM! ♥


Pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski suolapähkinöiden kera oli aivan täydellinen lisä kakkuun ja kiva kun suolaiset pähkinät vähä tasoittivat muuten melko makeaa makumaailmaa. Tykkäsin kovasti! :)


Levitteestä tehty kiille oli ehkä maailman helpoin ja nopein tehdä! Pelkkä lämmitys mikrossa nopeasti, levitys kakun päälle ja se oli siinä. Helppoa ja ennen kaikkea niin hyvää! ♥

Tykkäsin kovasti myös tuosta koristelutavasta pursottaa kermatöräyksiä keksien väliin. Huomasin vain, että koristelusta tuli aika raskas kun kakun keksireunus meinasi jostain kohdin vähä halkeilla painon takia. Onneksi kakku pysyi kuitenkin kasassa. :) 


Nam, kyllä tällä kakulla kelpasi kahvitella valmistumista! :D

1. syyskuuta 2021

UUNISSAPAISTETUT KANELIKREEMIJUUSTOKAKKUPALAT


Huomasin tuossa jokin aika sitten, että kaupan hyllylle oli ilmestynyt Valion ja Kinuskikissan yhteistyönä valmistettua valmista paistonkestävää kanelikreemiä. Olihan sitä heti pakko ostaa purkki jääkaappiin jemmaan leivontainspiraatiota varten. :)

Hetken aikaa purkin lojuessa kaapissa, mieleeni juolahti yhdistää kreemi paistettuun juustokakkuun, semmoiseen korvapuustin makuvivahteiseen juustokakkuun. Niinpä siis syntyivät nämä pienet herkkupalat. :)

Tuo kreemi oli kyllä ihan hyvää mutta vähän siitä jäi omaan suuhun semmoinen teollinen maku ja jollain tapaa valju maku. Olin ehkä hieman pettynyt mutta eipä se loppujen lopuksi näyttänyt haitanneen kun kaikki palat tuli kuitenkin syötyä parempiin suihin. :D

Juustokakku on valmistettu 20 x 20 cm vuoassa ja leikattu 16 palaan. 

Pohja:
190 g korvapuustin makuisia täytekeksejä (Kantolan)
60-65 g voita

Täyte:
250 g mascarponea
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g turkkilaista jukurttia
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+
200 g paiston kestävää kanelikreemiä (Valio)

Koristelu:
raesokeria

Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 5-8 minuutin ajan. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään kulhossa juustot, jukurtti ja sokerit. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti massaan maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis täytemassa esipaistetun ja hieman jäähtyneen pohjan päälle. 

Notkista purkissa olevaa kreemiä ja ripottele kreemiklönttejä lusikalla täytteen päälle. Marmoroi pintaa vetämällä esimerkiksi veitselle taikinaa ja kreemiä sekaisin. 

Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä vielä jonkin verran hyllyvää. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku vuoassa huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa peitettynä yön yli. 

Nosta kakku pois vuoasta pohjalla olevan leivinpaperin avulla. Siisti reunat leikkaamalla pienet siivut pois joka reunalta. Leikkaa sitten kakku 16 pienehköön palaan (4x4). Koristele palat ennen tarjoilua halutessasi raesokerilla. 


Mascarpone toi kivaa makuvaihtelua juustokakkutäytteeseen. Päätin käyttää sitä kun sitä kerta sattui olemaan kaapissa leivontahetkellä mutta sen voi siis aivan hyvin korvata tavallisella tuorejuustolla. :)


Herkullisia nämä olivat kyllä vaikka en nyt ihan täysin vakuuttunutkaan tuosta kanelikreemistä. Paistettujuustokakku on mielestäni kyllä aina hyvää! ♥ Ja nämä olivat kivoja tämmöisiä pieniä herkkupaloja, joita oli kiva syöpötellä kahvin kanssa. :)

Ehkä mun pitää antaa vielä toinen mahdollisuus tuolle kreemille ja koittaa käyttää sitä jossain toisen tyyppisessä leivonnaisessa. Ehkäpä jossain omenaisessa piirakassa se voisi toimia aika kivasti... Täytyypä alkaa kehitellä reseptiä.  :)