27. syyskuuta 2021

AHAA-JUUSTOKAKKU


Voi pojat kun tästä tuli hyvää kakkua! ♥ Ahaa kuuluu ehdottomasti yksiin lempparisuklaisiini ja eihän semmoisesta kakusta voi tulla muuta kuin herkkua, johon tulee roppakaupalla kyseistä herkkua. Nam! :)

Idea tähän kakkuun lähti Saamarinkakut-blogista, jossa oli tehty herkulliselta kuulostava Geisha-juustokakku. Geisha on kyllä mielestäni ihan hyvää mutta halusin ehdottomasti toteuttaa samantyylisen kakun Ahaa-suklaalla. Reseptissä mua myös houkutteli suuresti tuo kakkupohja, joka oli valmistettu riisimuroista. Kivaa vaihtelua perinteiselle keksipohjalle. Riisimuropohja oli mielestäni kivan sitkeä ja tykkäsin siitä kyllä kovasti. :) 

Kakun alkuperäinen resepti on siis napattua tuolta blogista mutta olen muunnellut sitä jonkin verran oman tyyliseksi ja omaan makuun sopivaksi. :)

Kakku on valmistettu korkealla 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
120 g maitosuklaata
½ dl kuohukermaa
6 dl riisimuroja

Kinuskitäyte:
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl kermaa (vispi tai kuohu)
2 dl tomusokeria
½ tl suolaa

+ 70 g Ahaa-suklaata rouhittuna

Ahaa-täyte:
360 g Ahaa-suklaata
3½ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ tl tomusokeria

Koristelu:
erilaisia karkkeja / keksejä / riisimuroja / marjoja yms. 

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. 

Valmista pohja. Mittaa kattilaan kerma ja suklaa paloiteltuna. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa on sulanut täysin kerman joukkoon. Kaada suklaakermaseos riisimurojen joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan, painele seosta pohjalle ja myös reunoille. Voit itse päättä kuinka korkean reunan haluat pohjasta tehdä. Itse tein korkean reunan mutta halutessasi voit tehdä myös matalamman reunan jolloin itse pohjasta tulee vain paksumpi. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi. 

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Lämmitä sen aikaa kunnes sokeri ja voi ovat sulaneet kerman joukkoon ja seos on tasaista. Huom! Ei tarvitse keittää samaan tapaan kuin normaalia kinuskia! Ota kattila levyltä ja sihtaa tomusokeri parissa erässä joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita joukkoon vielä suola. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada seos sitten jähmettyneen pohjan päälle. Anna kinuskin ihan vähän aikaa jähmettyä ja ripottele sitten päälle rouhittu Ahaa-suklaa. Laita jääkaappiin ja anna jähmettyä siellä noin puolisen tuntia. 

Valmista sitten itse juustokakkatäyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa pienissä erissä lämmittäen ja sekoittaen joka lämmityksen välissä. Jätä sivuun odottamaan. Vaahdota kerma ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella sekoittaen ja sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää seokseen sulatettu Ahaa-suklaa ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi nostele varovasti massan joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan kinuskin päälle ja levitä täyte tasaisesti. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla erilaisilla karkeille, kekseillä, riisimuroilla ja esim. marjoilla. Mielikuvitus on vain rajana koristelussa! Sitten vain suut makiaksi! :) 


Aijai, tämä oli kyllä NIIN hyvää!! ♥♥


Suolakinuski sopi aivan loistavasti kakkuun tuomaan vähän kontrastia muuten aika makeaan makumaailman. Toki suolan voi myös jättää poiskin kinuskin joukosta mutta mielestäni se sopii hyvin tähän. :) 


Hyvää tässä kakussa oli myös se, että täyte valmistui kokonaan ilman liivatetta. Täytteen koostumus oli ihanan pehmeää ja suussa sulavaa. Nam, tästä tuli kyllä ihan mun lempparikakku! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille