4. lokakuuta 2021

KORVAPUUSTIBLONDIE


Instagramissa törmäsin tähän aivan älyttömän herkulliselta kuulostavaan reseptiin, jossa oli leivottu korvapuustiblondiepaloja. Kukas muukaan tämän reseptin takana olikaan kuin oma luottoreseptieni lähde eli Liisa Westerberg ja hänen Makeaa-bloginsa. :D  Löydät näiden herkkupalojen alkuperäisen reseptin täältä. 

Kaikki korvapuustileivonnaiset kuuluvat kyllä omiin lemppareihini ja olihan tätäkin herkkureseptiä pakko kokeilla. Sen verran muunsin ohjetta, että käytin korvapuustikeksien tilalla Biscoff-keksejä, kun niitä sattui olemaan jo valmiiksi kaapissa jemmassa. Valmistin myös blondien pienempään vuokaan kuin alkuperäisessä ohjeessa oli ja siten noita reseptien ainesmääriä tuli muunneltua jonkin verran. 

Nämä olivat kyllä todella hyviä!! Harmittaa vain kun pidin ehkä himpun verran liian pitkään blondieta uunissa ja niistä tuli vähän ehkä kuivahkoja. Olisi vain pitänyt ottaa ajoissa vuoka uunista vaikka kuinka epäröin! Noh, ensi kerralla tietää että rohkeasti vain vuoka ajoissa pois uunista. :)

Blondie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 pieneen palaan.

Pohjalle:
noin 80 g Biscoff-keksejä

Blondiemassa:
100 g voita sulatettuna
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
½ tl vaniljatahnaa
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
3/4 tl kardemummaa

Kaneliseos:
25 g voita sulatettuna
 ½ dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
½ rkl vehnäjauhoja

Pinnalle:
raesokeria

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Asettele keksit vuoan pohjalle. 

Valmista blondiemassa. Sulata voi ja lisää sitten joukkoon sokerit ja vaniljatahna - sekoita sekaisin. Lisää joukkoon muna kevyesti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita vain sen verran että kaikki aineet ovat sekoittuneet tasaisesti. Levitä massa vuokaan keksien päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Valmista kaneliseos. Sulata voi ja sekoita joukkoon loput aineet. Lusikoi seos vuokaan täytteen päälle ja marmoroi pintaa esim. veitsen kärjellä. Ripottele pinnalle vielä vähän raesokeria. 

Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia uunin tehosta riippuen. Älä paista liikaa ettei blondiesta tule kuivaa. Tarkista kypsyys jo hyvissä ajoin tuossa 15 min kohdalla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Jäähdytä täysin ja leikkaa sitten pieniksi annospaloiksi. 


Kyllä, nämä maistuivat aivan korvapuustille! Todella herkullisia! ♥♥


Keksit pohjalla toivat kivaa rapsakkuutta paloihin kuin myös pinnalle ripoteltu raesokeri. Näitä mun on kyllä ehdottomasti kokeiltava tehdä joskus uudestaan ja kiinnittää huomiota enemmän tuohon paistamiseen, jotta paloista tulisi oikein meheviä. 

Hyvin nämä kuitenkin maistuivat liian pitkästä paistosta huolimatta! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille