21. lokakuuta 2021

BANAANI-SUKLAAMUTAKAKKU


Mun alkoi tässä jokin aika sitten tehdä ihan hirveästi mieli suklaista banaanikakkua. Tarkoituksenani oli leipoa suussa sulava banaanimutakakku ja kuorruttaa se vaahdotetulla maitosuklaaganachella. Noh... Ainahan kaikki ei mene niin kuin olisi suunnitellut! :D 

Leivoin mutakakun aikaisemmin hyväksi todetulla reseptillä ja ei siinä mitään. Ihmettelin paistoin aikana, että miten kummassa kakku paistui niin paljon nopeammin kuin ennen. Pohja tuntui myös todella tiiviiltä eikä yhtään sellaiselta mutakakulta, kuin sen olisi ollut tarkoitus olla. Kävin sitten vielä kertaalleen reseptin läpi ja sitten huomasin, että ENHÄN mä laittanut massaan ollenkaan hienoasokeria vaikka sitä olisi pitänyt laittaa 2 dl. Olin jotenkin hypännyt sen rivin yli ja sokeri jäi kokonaan pois pohjasta. Voi että kun tämä harmitti mua!!!! Olin niin odottanut sellaista kunnon tahmeaa mutakakkua mutta sainkin sitten erittäin tiiviin ja enemmänkin fudgea muistuttavan banaanikakun, joka ei maistunut yhtään niin hyvältä kuin olin odottanut. :D En kuitenkaan halunnut heittää pohjaa pois ja uuteen pohjaan ei ollut enää tarvittavia aineksia. Niinpä päätin kuitenkin kuorruttaa kakun ja kyllä siitä nyt ihan syötävää tuli. Ei tämä mikään hirveä makuelämys ollut mutta ainakin pohja oli ehkä vähän "terveellisempi" kun siitä puuttui se sokeri. :D:D 

Mitä tästä opimme? Muista laittaa pohjaan se 2 dl sokeria! :D

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Mutakakkupohja:
1-2 kpl erittäin kypsiä banaaneja
113 g voita sulatettuna
2 munaa
½ dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
70-80 g suklaata rouhittuna

Kuorrute:
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)
200 g maitosuklaata

Koristelu:
banaani-suklaa Dominoita
erilaisia karkkeja / suklaata / suolapähkinöitä / banaanilastuja jne. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 18 cm vuoka leivinpaperilla (pohja + reunat). 

Muusaa banaanit haarukalla ja sulata voi erillisessä kulhossa. Rouhi suklaa valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. 

Yhdistä kulhossa kaikki muut pohjan ainekset paitsi suklaarouhe. Sekoita vain sen verran, että massa on tasaista esim. pallovispilällä. Nostele lopuksi joukkoon varovasti suklaarouhe. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuossa ja siirrä jääkaappiin yöksi. 

Valmista kuorrute. Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi. Lämmitä kerma kattilassa kiehumispisteeseen, ota kattila pois liedeltä ja ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli. Seoksen on oltava aivan kylmää, jotta sen voi vaahdottaa.

Seuraavana päivänä vaahdota kylmä suklaaganache sähkövatkaimella kuohkeaksi. Irrota pohja vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kuorruta kakun päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Koristele kakku haluamalla tavalla. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Noh, kyllähän tätä nyt söi vaikka ei kakku ollut aivan sellaista kuin oli tarkoitus. :D 


Vaikka pohja ei onnistunutkaan niin tuo suklaakuorrute oli sentään oikein hyvää. 
Se oli ehkä tämän kakun pelastus. :D 


Mun täytyy ehkä vielä joskus yrittää tehdä kakku uudestaan ja muistaa laittaa ne sokeri pohjamassaan. :D


Kuvastakin näkee, että pohja oli todella tiivis eikä yhtään sellainen valuva mutakakkumainen. Noh, ensi kerralla sitten parempi tuuri matkassa. 

Idea ja ajatus kakusta oli hyvä mutta toteutus vain vähän uupui tällä kertaa. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille