1. syyskuuta 2021

UUNISSAPAISTETUT KANELIKREEMIJUUSTOKAKKUPALAT


Huomasin tuossa jokin aika sitten, että kaupan hyllylle oli ilmestynyt Valion ja Kinuskikissan yhteistyönä valmistettua valmista paistonkestävää kanelikreemiä. Olihan sitä heti pakko ostaa purkki jääkaappiin jemmaan leivontainspiraatiota varten. :)

Hetken aikaa purkin lojuessa kaapissa, mieleeni juolahti yhdistää kreemi paistettuun juustokakkuun, semmoiseen korvapuustin makuvivahteiseen juustokakkuun. Niinpä siis syntyivät nämä pienet herkkupalat. :)

Tuo kreemi oli kyllä ihan hyvää mutta vähän siitä jäi omaan suuhun semmoinen teollinen maku ja jollain tapaa valju maku. Olin ehkä hieman pettynyt mutta eipä se loppujen lopuksi näyttänyt haitanneen kun kaikki palat tuli kuitenkin syötyä parempiin suihin. :D

Juustokakku on valmistettu 20 x 20 cm vuoassa ja leikattu 16 palaan. 

Pohja:
190 g korvapuustin makuisia täytekeksejä (Kantolan)
60-65 g voita

Täyte:
250 g mascarponea
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g turkkilaista jukurttia
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+
200 g paiston kestävää kanelikreemiä (Valio)

Koristelu:
raesokeria

Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 5-8 minuutin ajan. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään kulhossa juustot, jukurtti ja sokerit. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti massaan maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis täytemassa esipaistetun ja hieman jäähtyneen pohjan päälle. 

Notkista purkissa olevaa kreemiä ja ripottele kreemiklönttejä lusikalla täytteen päälle. Marmoroi pintaa vetämällä esimerkiksi veitselle taikinaa ja kreemiä sekaisin. 

Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä vielä jonkin verran hyllyvää. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku vuoassa huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa peitettynä yön yli. 

Nosta kakku pois vuoasta pohjalla olevan leivinpaperin avulla. Siisti reunat leikkaamalla pienet siivut pois joka reunalta. Leikkaa sitten kakku 16 pienehköön palaan (4x4). Koristele palat ennen tarjoilua halutessasi raesokerilla. 


Mascarpone toi kivaa makuvaihtelua juustokakkutäytteeseen. Päätin käyttää sitä kun sitä kerta sattui olemaan kaapissa leivontahetkellä mutta sen voi siis aivan hyvin korvata tavallisella tuorejuustolla. :)


Herkullisia nämä olivat kyllä vaikka en nyt ihan täysin vakuuttunutkaan tuosta kanelikreemistä. Paistettujuustokakku on mielestäni kyllä aina hyvää! ♥ Ja nämä olivat kivoja tämmöisiä pieniä herkkupaloja, joita oli kiva syöpötellä kahvin kanssa. :)

Ehkä mun pitää antaa vielä toinen mahdollisuus tuolle kreemille ja koittaa käyttää sitä jossain toisen tyyppisessä leivonnaisessa. Ehkäpä jossain omenaisessa piirakassa se voisi toimia aika kivasti... Täytyypä alkaa kehitellä reseptiä.  :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille