22. syyskuuta 2021

PORKKANAJUUSTOKAKKU KANELIMURULLA

Tämän herkkureseptin bongasin Liisa Westerbergin blogista jokin aika sitten ja resepti jäi pahasti kummittelemaan mieleeni. :) Sitten mulle tarjoutui kuin tilauksesta mahdollisuus kokeilla reseptiä, kun mies kertoi lähtevänsä käymää kotonaan äitinsä luona. Niinpä päätin leipasta miehen matkaan tätä herkullista porkkanajuustokakkua kanelimurulla! Monesti on paljon mukavampi leipoa jollekin toiselle kun tietää ettei itse tarvitse syödä kaikkia leipomiaan herkkuja. :DD 

Tämä oli kyllä aikasta herkkua! Mulla kävi vain pieni moka kun unohdin laittaa pohjan porkkanakakkumassaan mantelirouheen. Olin kyllä nostanut mantelirouhepussin pöydälle leivontahetkellä mutta sitten kun olin massan tehnyt ja laittanut sen uuniin paistumaan, niin huomasin koskemattoman pussin edelleen olevan pöydällä. :D Nooh... eipä ole kyllä eka kerta kun jotain unohtui laittaa massaan! Eihän tämä nyt onneksi ollut mikään katastrofaalinen moka ollut mutta pohja olisi kyllä ehdottomasti kaivannut mantelirouheen tuomaa tekstuuria. Eli kannattaa muistaa laittaa sitä rouhetta ensi kerralla mukaan! :D 

Leivonnassa on käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa ja leikattu 15 palaan (3x5) 

Murupäällinen:
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
50 g voita

Pohja:
2½ dl porkkanaraastetta
2 munaa
½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl suolaa
50 g mantelirouhetta

Tuorejuustokerros:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
2 munaa 

Ota esille vuoka, leivinpaperoi se valmiiksi ja lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Valmista murupäällinen. Yhdistä ensin kaikki muut päällisen ainekset paitsi ei voita vielä. Nypi sitten lopuksi kylmä voi aineiden joukkoon murumaiseksi massaksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat pohjan ja tuorejuustomassan.

Pohjaa varten raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja jätä sivuun odottamaan. Vaahdota munat ja sokerit keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon öljy. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon parissa erässä varovasti sekoittaen. Nostele lopuksi sekaan porkkanaraaste. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. 

Valmista tuorejuustomassa. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri keskenään. Lisää maissitärkkelys ja sekoita taas hyvin. Lopuksi lisää munat yksitellen massaan varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis massa pohjan päälle vuokaan ja vedä veitsen kärjellä vähän massoja sekaisin marmorointityylillä. 

Ripottele tuorejuustomassan päälle kanelimuru. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes piirakka tuntuu kypsältä. Jäähdytä täysin ja leikkaa paloiksi. Sitten vain suut makiaksi. :)


Lurps, herkkuahan tämä oli! Liisan reseptit ei petä koskaan. ♥



Mielestäni tämä oli niin kiva versio tavallisen porkkanapiirakan rinnalle. Onhan se perinteinenkin porkkanapiirakka superhyvää mutta joskus on vain kiva kokeilla jotain uutta.  

Tätä voin kyllä lämpimästi suositella kokeiltavaksi. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille