3. syyskuuta 2021

BISCOFF-JUUSTOKAKKU


Lurps, olipas tämä hyvää kakkua! Oon nyt aivan hullaantunut noihin Biscoff-kekseihin ja kaikkiin leivonnaisiin, jotka sisältävät niitä. Edellisenä viikonloppuna tuli kahviteltua kaverin kanssa koulusta valmistumiseni kunniaksi ja kahvihetkeen leivoin tämän herkkukaakun. 

Kakku pitää sisällään juuri noita Biscoff-keksejä, valkosuklaata, suolapähkinöitä, kinuskia ja vielä myös herkullista Biscoff-levitettä kakun kiilteenä. Täydellistä herkkua omaan makuun! ♥♥ Kakun resepti on muuten omaa käsialaa, mutta tuo pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski on bongattu Vanilllacakes:n blogista hieman muunneltuna. 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g Biscoff-keksejä
80 g voita

Biscoff-kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
noin 120 g Biscoff-keksilevitettä

+ noin 1½ dl suolapähkinöitä

Täyte:
3 liivatetta
150 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g turkkilaista jukurttia
 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Kiille:
250 g Biscoff-levitettä

Koristelu:
2 dl vispikermaa + tomusokeria 
Biscoff-täytekeksejä
valkosuklaarouhetta
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja myös noin parin sentin verran vuoan reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuutin ajan ja anna hetken aikaa jäähtyä Sekoita sitten varovasti joukkoon Biscoff-levite. Levitä valmis massa keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle suolapähkinät. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata vakosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä hyvin sekoittaen - jätä sivuun odottamaan. Vaahdota vaniljakerma valmiiksi ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan 
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, turkkilainen jukurtti ja sokerit. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten - sekoita hyvin sekaisin. Lisää massaan valkosuklaa ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi nostele sekaan vaahdotettu vaniljakerma esim. nuolijan avulla. Kaada valmis täyte vuokaan kinuski/suolapähkinäkerroksen päälle - tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes pinta tuntuu hyytyneeltä. 

Valmista kiille. Mittaa levite kuumuutta kestävään astiaan ja lämmitä sitä ihan hetken aikaa mikrossa, jotta levite notkistuu. Itsellä riitti ihan muutamien sekuntien lämmitys mikrossa, varo ettet polta levitettä! Sekoita tasaiseksi ja levitä hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä rauhassa mieluiten yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi tomusokerilla. Laita kerma tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Aseta keksit symmetrisesti kakun reunoille ja pursota kermatötteröt keksien väliin. Viimeistele suolapähkinöillä, keksi- ja valkosuklaamurulla. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja kakun kimppuun! :)


Oijoi, oli kyllä kakku mun makuun - NAM! ♥


Pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski suolapähkinöiden kera oli aivan täydellinen lisä kakkuun ja kiva kun suolaiset pähkinät vähä tasoittivat muuten melko makeaa makumaailmaa. Tykkäsin kovasti! :)


Levitteestä tehty kiille oli ehkä maailman helpoin ja nopein tehdä! Pelkkä lämmitys mikrossa nopeasti, levitys kakun päälle ja se oli siinä. Helppoa ja ennen kaikkea niin hyvää! ♥

Tykkäsin kovasti myös tuosta koristelutavasta pursottaa kermatöräyksiä keksien väliin. Huomasin vain, että koristelusta tuli aika raskas kun kakun keksireunus meinasi jostain kohdin vähä halkeilla painon takia. Onneksi kakku pysyi kuitenkin kasassa. :) 


Nam, kyllä tällä kakulla kelpasi kahvitella valmistumista! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille