18. lokakuuta 2021

HALLOWEEN: MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKEKSIT


Nämä veikeät Halloweenkeksit syntyivät ikään kuin vahingossa tässä jokin aika sitten. Yritin miettiä mihin voisin käyttää jämät maapähkinävoipurkista ja hetken surffailtuani netissä törmäsin tällaisten jauhottomien keksien reseptiin Suklaapossun blogissa. Ihan noin paljoa mulla ei ollut maapähkinävoita käytettävissä, mitä reseptissä oli mutta hyviä näistä pikakekseistä tuli joka tapauksessa. Superherkullisia ja ennen kaikkea todella koukuttavia keksejä! :)

Sokerimassasilmiä hyödyntäen näistäkin kekseistä sai kivat Halloweenherkut aikaiseksi. Mietin myös, että nämä keksit olisi ollut kiva dipata puoliksi valko- tai maitosuklaaseen mutta laiskuus iski enkä sit viitsinytkään alkaa sotkea suklaan kanssa. Ehkä jokin toinen kerta sitten... :D

Ohjeella tulee noin 15 kpl keksejä.

Massa:
2 dl maapähkinävoita
2 dl fariinisokeria
1 muna
½ tl soodaa
75 g maitosuklaata rouhittuna

Koristelu:
sokerimassasilmiä

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa maapähkinävoi ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja sooda - sekoita hyvin sekaisin. Rouhi suklaa pienemmiksi paloiksi ja sekoita massan joukkoon.

Pyörittele valmiista keksimassasta 15 kpl palloja ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Älä paista liikaa, jotta keksit pysyvät mehevinä. Anna jäähtyä pari minuuttia pellin päällä ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. 


Aivan ei näistä tullut saman näköisiä keksejä kuin Suklaapossun blogissa mutta hyviä nämä olivat silti!! Veikkaan, että se vaikutti keksien ulkonäköön kun mulla oli massassa vähemmän maapähkinävoita kuin tuo reseptissä vaadittu 2 dl. :D


Näihin tuli suorastaan himo yhden keksin syötyään. 
Todella koukuttavia ja hyvä keksejä! 
Nam nam! ♥





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille