28. lokakuuta 2021

HERKULLISET SUKLAAPALLOT


No jopas! Nämä suklaapallerot olivat oikein ihania ja herkullisia pikkuherkkuja. Sopivat mielestäni loistavasti kahvin kanssa herkuteltaviksi mutta kyllä nämä maistuivat myös ilman kahviakin. ♥

Ohje näille herkkupalloille löytyy Camilla Hamidin uusimmasta kirjasta nimeltä Kaka på kaka. Ostin kyseisin kirjan muutama viikko sitten ja siitä löytyy aivan ihania reseptejä leivottavaksi ympäri vuoden jokaiseen vuodenaikaan sopivaksi. Voin lämpimästi suositella kirjaa. ♥

En halunnut tehdä aivan niin isoa satsia palloja, kuin mitä kirjan ohjeella olisi tullut. Täten puolitin ohjeen ja siitä tuli noin 10-12 palloa, mikä oli mielestäni aika passeli määrä näin yksin herkuteltavaksi. :D Jos tiedät että pallojen menekki on suurempi, niin tuplaa ainekset. 

Reseptillä tulee noin 10-12 kpl á 20 g palloa.

Massa:
50 g maitosuklaata
75 g kaurahiutaleita (2 dl)
75 g huoneenlämpöistä voita
10 g kaakaojauhetta (1/4 dl)
45 g tomusokeria (3/4 dl)
15 g kylmää vahvaa kahvia (1 rkl)
3 g vaniljasokeria (1 tl)
ripaus suolaa

Kuorrute + koristelu:
125 g tummaa suklaata
10 g öljyä (1 tl)
kookoshiutaleita

Sulata sulkaa varovasti mikrossa lyhyissä erissä lämmittäen ja muista sekoittaa jokaisen lämmistyskerran jälkeen. Jätä sivuun odottamaan.

Mittaa kaurahiutaleet blenderiin ja sekoita tasaiseksi jauhoksi. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää valmista kaurajauhoa. 

Sekoita sitten kaikki massan ainekset kulhossa sekaisin sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Anna massan oleentua ja jähmettyä jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan. Jähmettyneestä massasta on helpompi pyöritellä palloja. 

Laita esim. isolle lautaselle leivinpaperi. Punnitse halutessasi massasta 20 gramman kasoja ja pyörittele ne tasaisiksi palloiksi. Aseta pallot leivinpaperoidulle lautaselle ja anna pallojen jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin verran. Pallojen pitää olla täysin jähmettyneitä ja kylmiä ennen kuorruttamista. Voit myös jähmettää pallot pakkasessa. 

Sulata kuorrutetta varten tuleva suklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon hyvin öljy. Pyörittele jokainen pallo yksitellen sulassa suklaassa, nosta haarukan avulla ja kopauta kulhon reunaan pari kertaa, jotta ylimääräinen suklaa valuu pois. Siirrä kuorrutettu pallo takaisin lautaselle, jossa on leivinpaperi ja koristele heti kookoshiutaleilla. Anna kuorrutettujen pallojen jähmettyä jääkaapissa ja säilytä niitä siellä tarjoiluun saakka. Voit nostaa pallot vähän ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jolloin ne maistuivat parhaimmilta. 


Nam, nämä pallot olivat niin herkullisia! Hyvää perusherkkua, tykkäsin! ♥


Massasta voi hyvin jättää kahvin pois, jos ei niin kahvin mausta välitä. 
Kahvin voi vaihtoehtoisesti korvata ihan vaikka maidolla. 

Nämä pallot eivät kauaa meidän jääkaapissa kerennyt vanhentua. Kävin aina tasaisin väliajoin napsimassa pallon jos toisen suoraan kaapista. Todella koukuttavia! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille