11. lokakuuta 2021

HALLOWEEN: MAAPÄHKINÄVOI-VALKOSUKLAA-BLONDIEPALAT


Joko saa alkaa fiilistellä lähestyvää Halloweenia?!?! :D No, niin mä ainakin tein jo tämä leivonnaisen kohdalla. Kyseessä on Halloween-teemalla koristellut maapähkinävoi-valkosuklaa-blondiepalat. Nämä olivat muuten toooosi hyviä! Jos vain tykkäät maapähkinävoista ja valkosuklaasta, niin sitten tykkäät aivan varmasti myös näistä pienistä herkkupaloista. 

Viime aikoina olen aina vain enemmän ja enemmän tykästynyt maapähkinävoihin ja siitä tehtyihin leivonnaisiin. Mulla pitää olla aina kaapissa jemmassa purkki maapähkinävoita jos yhtäkkiä alkaa herkkuhammasta kolottaa ja haluan kokeilla jotain uutta reseptiä kyseisellä herkulla. :D 

Tämä oli kyllä sellaista herkkua että oksat pois! Melko makeaa mutta silti vain niin hyvää. Blondie oli myös todella helppo valmistaa eikä itse leivontaan kauan nokka tuhissut. :)

Blondie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 16 pienehköön palaan.

Massa:
113 g voita
130 g maapähkinävoita (smooth)
100 g fariinisokeria
70 g sokeria
2 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljatahnaa
1 muna 
125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Kuorrute:
145 g valkosuklaata
0,6 dl kermaa

+ 1 rkl maapähkinävoita

Koristelu:
sokerimassasilmiä
nonparelleja/sokerikoristeita

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi mikrossa ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Lisää massaan sokerit ja sekoita esim. puuhaarukalla/pallovispilällä sekaisin. Lisää seuraavaksi muna ja sekoita taas. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massaan. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat ja massa on tasaista. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Älä paista liikaa ettei blondiesta tule kuivaa! Itse otin pois uunista 15 minuutin kohdalla. Anna jäähtyä rauhassa.

Valmista kuorrute. Rouhi valkosuklaata pienemmiksi paloiksi. Mittaa kerma pieneen kattilaan ja lämmitä juuri ja juuri kiehumispisteeseen asti. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele rauhassa kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Kaada valmis kuorrute vuoassa olevan  jäähtyneen pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi. 

Lämmitä 1 rkl maapähkinävoita samassa kattilassa, jossa kuorrute valmistettiin hellan jälkilämmöllä kunnes maapähkinävoi on notkeaa. Levitä esim. lusikan avulla raidat valkosuklaakuorrutteen päälle. Anna hyytyä rauhassa jääkapissa useamman tunnin tai jopa yön ajan. Leikkaa sitten pieniksi paloiksi ja koristele haluamallasi tavalla. 


Joo-o, kyllä mulle ainakin upposivat nämä herkkupalat hyvin! 
Peanut butter ♥♥


Näinkin pienillä ja helpoilla koristeluilla sai aikaan aikasta kivat Halloweenherkut. 


Tämä herkku voisi myös toimia aika kivasti maitosuklaakuorrutuksella. Luulen että sitä täytyy kokeilla ensi kerralla. Tuo blondiepohja oli mielestäni todella hyvä ja ihanan mehevä koostumukseltaan. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille