16. heinäkuuta 2023

MANSIKKA-VALKOSUKLAAMUTAKAKKU


Eilen sain taas viettää synttäreitäni ja eihän ne synttärit olisi mitään ilman kakkua. Ollaan nyt vietetty kesälomaa täällä kotikonnuilla Lappajärvellä ja sain leivontakaveriksi siskontytön, kuka on muuten opiskelemassa tällä hetkellä leipuri-kondiittoriksi. 😁 Leivottiin hänen kanssaan parikin kakkua ja tässä niistä ensimmäinen.

Alkukesästä tuli leivottua Liisa Westerbergin reseptillä todella herkullinen raparperi-valkosuklaamutakakku ja hän teki myöhemmin tästä myös mansikkaisen version. Halusin ehdottomasti kokeilla myös tätä mansikoilla leivottua kakkua ja mikäs olikaan parempi ajankohta kokeilla reseptiä kuin omat synttärit.  Tämä ihanan suussa sulava mansikka-valkosuklaamutakakku on siis leivottu ihanan Liisan ohjeella. Hänen alkuperäinen resepti raparperikakusta löytyy täältä ja mansikkakakun resepti Instagramin puolelta.
  

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
150 g valkosuklaata 
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja 
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna
10-15 mansikkaa paloina


Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata suklaa varovasti miksossa pienissä pätkissä sekoittaen hyvin jokaisen lämmityskerran jälkeen. Jätä sivuun odottamaan. 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja sekoita massa tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, sitten vanilja ja sitruunan raastettua kuori. Purista mukaan myös sitruunan mehu. Lisää seuraavaksi jauhot ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paloittele tuoreet mansikat ja ripottele ne kakun päälle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Älä paista liikaa, kakku saa olla keskeltä taikinamainen. Jäähdytä. 

Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja tarjoile halutessasi esim. vaniljajäätelön kanssa. Kakku maistuu kyllä hyvin myös ihan sellaisenaankin. 😁


Aah että... Kakku oli kyllä ihan super hyvää! 🙂


Sitruuna sopii täydellisesti yhteen makean valkosuklaan kanssa ja on toimiva kombo mansikoiden kaverina. Nam! 


Lurps! Tuli syötyä monta palaa kakkua yhden kahvittelunnaikana kun se oli niin herkullista. Kannattaa muistaa olla tarkkana paiston kanssa, jotta kakku pysyy mutakakkumaisena ja ei kypsy liikaa. 🙂


9. heinäkuuta 2023

VALKOSUKLAA-LIME BRITAKAKKU MARJOILLA


Oijoi, tulipas tästä hyvää kakkua! Aivan täydellinen kakku ei kuitenkaan ole, sillä pientä viilaamista löytyy kyllä täytteen suhteen. Hyvää tämä on joka tapauksessa! 

Mielessä oli jo pitemmän aikaa muhinut idea muhkeasta britakakusta. Meinasin alunperin toteuttaa tämän idean jo juhannuksena mutta helteet ja kämpän kuumuus saivat mut toisiin aatoksiin uunin käytöstä. Nyt kun lämpötila on ollut hieman maltillisempi niin päätin toteuttaa tämän herkkukakun.

Kyseessä on siis britakakku, jossa on kaksi marenkikuorrutteista pohjaa ja niiden välissä valkosuklaa-limetäyte tuoreiden vadelmien ja mansikoiden kera. En osannut päättää kumpaa marjaa olisin käyttänyt niin laitoinpa sitten molempia. Näin jälkikäteen ajateltuna, laittaisin nyt vain pelkkiä vadelmia. Mansikat menee täyttäessä vähän turhan vetisiksi omaan makuun ja saavat myös hieman "käyneen" maun jos mansikat ovat vähänkään ylikypsiä leivontavaiheessa. Täytteen lime olisi myös saanut maistua paljon voimakkaammin, joten ei kannata pihistellä limen käytön kanssa. Täytteestä tuli myös aika jämäkkää... Joko lisäisin kerman määrää, niin voisi tulla parempi ja hieman paksumpi täytekerros. Tai sitten vähentäisin hieman valkosuklaan määrää tai jättäisin yhden liivatteen pois täytteestä. 

Kakku on kyllä sen verran hyvää, että varmasti tulee leivottua uudestaan niin pääsee muokkaamaan tuota täytettä hieman paremmaksi. Kakusta sai myös todella näyttävän koristepursotusten ansiosta niin tämä sopisi mainiosti esim. johonkin juhliin herkkupöytään. Kakun makumaailmaa on myös todella helppo muokata tilanteeseen ja vuodenaikaan sopivaksi. 🙂

Kakku on leivottu 2 x 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohjat:
125 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
(+ mantelilastuja)

Marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
2 liivatetta
120 g valkosuklaata
2,5 dl vispikermaa (Flora)
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
2 limen kuoriraaste
1,5 rkl limen puristettua mehua
+ tuoreita mansikoita ja vadelmia

Koristelu:
2 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
vadelmia/mansikoita/valkosuklaamakeisia

Ota esille kaksi 20 cm irtopohjavuokaa, pingota pohjille leivinpaperi ja laita sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Erottele valmiiksi erilleen valkuaiset ja keltuaiset, tarvitset molempia pohjien valmistuksessa. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeria - sekoita. Mittaa vielä myös valmiiksi maito desin mittaan.

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. 
Sekoita massaan kuivat aineet ja lopuksi maito.  Jaa pohjamassa kahteen vuokaan ja levitä tasaisiksi kerroksiksi. Jätä vuoat sivuun odottamaan.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä hyvin sekoittaen. Vatkaa marenki kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi. Jaa valmis marenki kahden pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Ripottele halutessasi toisen tai molempien pohjien päälle mantelilastuja. Voit myös jättää lastut kokonaan poiskin. 

Paista pohjia uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä sekoittaen jokaisen lämmityskerran jälkeen. Jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä myös sivuun odottamaan. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja sekoita joukkoon vanilja- ja tomusokeri sekä limen kuoriraaste. Kaada joukkoon valkosuklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Purista limestä mehu ja kuumenna se kiehuvaksi mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuosta liivatteet kuumaan limemehuun hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi lisää täytteeseen vaahdotettu kerma parissa erässä ja kääntele sekaisin esim. nuolijan avulla. 

Kokoa kakku. Ota esille tarjoilulautanen. Irrota jäähtynyt pohja varovasti vuoasta ja aseta lautaselle. Laita pohjan ympärille korkea reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Aseta sen ympärille korkea reunavuoka tai sitten irtopohjavuoan reunaosa. Itse käytin just korkean irtopohjavuoan reunaa tässä vaiheessa. Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä. Ripottele päälle vadelmia ja mansikoita. Voit kevyesti painelle marjoja täytteeseen. Levitä päälle lopputäyte tasaiseksi kerroksen. Irrota toinen pohja taas varovasti vuoasta ja aseta se täytteen päälle kanneksi. Painele kevyesti pohjaa mutta varo ettei marenki murskaannu täysin. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään noin 4-5 tuntia.

Kun kakku on hyytynyt, irrota ympäriltä reuna ja mahdolliset kalvot/leivinpaperit. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja oman maun mukaan tomusokeria - vaahdota loppuun. Laita kerma pursotuspussiin haluamasi tyllan kera ja Pursota koristeet kakun päälle. Viimeistele kakku tuoreilla marjoilla ja suklaamakeisilla. 


Kakusta tuli kyllä ihanan kesäinen. 🙂


Vähän harmittaa ehkä, että en jättänyt tämän leivontaa viikon päästä oleville synttäreilleni mutta täytyy sinne sitten keksiä jokin toisenlainen kakku. 🙂


Nam! ❤️


Kyllähän tällä kaakulla kelpaa herkutella näin kesäisenä viikonloppuna. 
Onneksi tätä herkkua löytyy vielä jääkaapista. 🙂


24. kesäkuuta 2023

LIME-VALKOSUKLAA PANNACOTTA - PIIRAKKA


Aurinkoista juhannusta kaikille! En millään viitsinyt lämmittää uunia leipoakseni juhannusherkkuja niin päädyin sitten ihan ekstempore tekemään tämän herkullisen pannacotta-piirakan limen makuisena versiona. Onneksi löytyi kaikkia tarvittavia aineksia kaapista niin sai leipastua piirakan ilman kaupassakäyntiä. 🙂

Piirakan pohjassa käytin kaurakeksejä ja ihan muutaman Biscoff-keksin kun kaurakeksejä jäi jonkin verran uupumaan tarvittavasta määrästä. Kaurakeksit on mun mielestä kyllä niin hyviä tällaisissa leivonnaisissa ja ylipäätään hyydykekakuissa. 

Kokeilin nyt ekaa kertaa tehdä tuon perinteisen panna cotta-täytteen limen makuisena ja siitä tuli kyllä aika hyvä. Ehkä lime olisi vain saanut maistua enemmänkin omaan makuuni. Käyttämäni limet olivat jo ehkä hieman nähneet parhaat päivänsä, joten se varmasti vaikutti makuun ratkaisevasti. Ja mikäs sen parempi kaveri limelle olisikaan näin kesällä kuin tuoreet mansikat. Nam! 🙂

Piirakka on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
90 g voita 

Täyte:
2 liivatetta
100 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
1 rkl hienoa sokeria
1 rkl fariinisokeria
1,5 limen mehu
noin 2 limen kuoriraaste
2 dl turkkilaista jogurttia
0,5 tl vaniljasokeria

+ 1-2 rkl mansikkahilloa

Koristelu:
2 dl vispikermaa
2 -3 rkl turkkilaista jogurttia
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria oman maun mukaan
tuoreita mansikoita
limen kuoriraastetta

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. 

Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi muruksi kestävässä pussissa kaulimen avulla. Sekoita voisula keksimurun joukkoon ja painele seos vuoan pohjalle ja myös noin 5 cm verran reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5-8 minuutiksi. Rouhi suklaa puukolla pienemmiksi paloiksi. Pese hyvin limet ja raasta kuori. Mittaa pienehköön kattilaan kerma ja sokeri. Laita kattila liedelle ja ala lämmittää sitä koko ajan rauhassa sekoitellen. Purista joukkoon limen mehu ja sekoita hyvin sekaisin. Lämmitä seos juuri ja juuri kiehumispisteeseen ja ota kattila pois levyltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois sekoita hyvin kuuman kerman joukkoon. Lisää kattilaan paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä asettamalla kattilan kylmään vesialtaaseen. Muista sekoitella seosta välillä. 

Levitä tässä välin hieman kovettuneen keksipohjan päälle pieni sipaisu mansikkahilloa. 

Kun täyteseos on jäähtynyt tarpeeksi. Sekoita joukkoon jogurtti parissa erässä. Lisää mukaan vielä raastettua limen kuoriraaste ja mausta vaniljasokerilla. 

Kaada valmis täyte varovasti vuokaan ja poista mahdolliset ilmakuplat varovasti taputtamalla vuoan pohjaa. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai mielellään yön yli. 

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, vaniljakreemijauhe ja tomusokeria oman maun mukaan. Pursota ruusukkeet piirakan reunaan ja viimeistele koristelu tuoreilla mansikoilla ja limen kuoriraasteella. 


Nam! 
Tästä tuli tosi hyvää, kivan raikas herkku! 💚


Lime olisi tosiaan saanut maistua vielä voimakkaammin piirakassa. Hyvää tämä oli joka tapauksessa ja kyllä tällä kelpaa juhlistaa juhannusta. 🙂

20. kesäkuuta 2023

RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUTAKAKKU


Siis apua, miten hyvää tämä raparperi-valkosuklaamutakakku oikeen olikaan! Ihan törkeän hyvää herkkua! 🙂

Törmäsin tämän herkkukakun reseptiin Liisa Westerbergin instagramissa ja ajattelin heti, että tätä on pakko testata. Eipä kyllä tälläkään kertaa Liisan resepti tuottanut pettymystä. Aah, tämä oli vain NIIN herkullista! En tehnyt tällä kertaa mitään omia muokkauksia reseptiin vaan menin ihan alkuperäisen mukaan. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Massa:
150 g valkosuklaata 
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja 
2 tl vaniljasokeria
1 lime
2-3 dl raparperipaloja
1 rkl raesokeroa tai hienoa sokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan myös leivinpaperisuikaleet. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata suklaa varovasti miksossa pienissä pätkissä sekoittaen hyvin jokaisen lämmityskerran jälkeen. Jätä sivuun odottamaan. 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri yhteen. Lisää munat ja sekoita massa tasaiseksi. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa, sitten vanilja ja limen raastettua kuori. Purista mukaan myös limen mehu. Lisää seuraavaksi jauhot ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle raparperit ja raesokeri/hienosokeri. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Älä paista liikaa, kakku saa olla keskeltä taikinamainen. Jäähdytä. 

Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa. Nam! 😁


Valkosuklaa sopii todella hyvin yhteen raparperin kanssa. Nam! 


Lime maistui ihanasti piirakassa ja raikastaa tosi kivasti muuten melkoisen makeaa makumaailmaa. 💚


Tuo raesokeri oli myös tosi kiva kakun päällä. Se toi vähän purutuntumaa kakkuun ja muutenkin täydensi makua. 


Kakku oli ihanan pehmeää ja aivan suli suuhun. 😋


Vaniljakastike oli oiva lisä kakkuun mutta voisin kuvitella, että vaniljajäätelö sopisi myös tämän kanssa loistavasti. Kakku oli kyllä sen verran hyvää ja todella helppo tehdä, että tulen varmasti leipomaan tätä toistekin.  🙂



16. kesäkuuta 2023

RAPARPERIRAHKAPIIRAKKA


En voinut vastustaa kiusausta olla leipomatta vielä raparperista versiota tästä herkullisesta rahkapiirakasta. Sen voin kertoa, että tästä tuli toooosi hyvää! Ehkä tämä on mun lemppari kaikista näistä eri rahkapiirakoista, mitä on tullut leivottua tässä viime aikoina. Piirakkapalat eivät meinaan kovin kauaa kerennyt kaapissa vanheta. 😁

Käytin piirakkaan pakkasessa olleita viime vuoden raparperipaloja. Sanoisin kuitenkin, että tuoreista raparpereista tulisi vielä herkullisempi piirakka.  Nam nam! 😋

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla.

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5-2 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä
1 muna

Väliin:
noin 2 dl raparperipaloja

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
1 dl maustamatonta jogurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 limen mehu
1 muna
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta 

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna - sekoita esim. nuolijalla tai isolla lusikalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Sulata raparperit, jos käytät pakastettuja versioita, ja ripottele ne pohjan päälle tasaisesti. Muussa tapauksessa pese/kuori/paloittele raparperit ensin ja levitä sitten pohjan päälle.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään vaniljakreemijauhetta lukuunottamatta. Lisää lopuksi jauhetta sen verran, että saat täytteestä sopivan paksuista ja makuista omaan makuusi. Kaada valmis täyte raparperinen päälle tasaisesti. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt piirakka paloiksi ja herkuttele. 🙂


Tästä tuli ihanan kesäinen piirakka! ☀️


Raparperi sopii kyllä niin hyvin yhteen vaniljan kanssa, tykkään! 🙂


Nyt luulen, kyllä että nyt nämä rahkapiirakat saa jäädä hetkeksi ja on tehtävä tilaa muillekin leivonnaisille. 😁


7. kesäkuuta 2023

OMENARAHKAPIIRAKKA


Kyllähän mun oli pakko tehdä tähän rahkapiirakkaperheeseen vielä omenainenkin versio. Tästä tuli myös tosi hyvää!! 

Tämäkin versio piirakasta on todella helppo ja nopea leipoa. Paistoaika on ehkä hitusen verran pitempi aikaisempiin verrattuna ja maku on kerta kaikkisen herkullinen. Rahkapinnan alle tulevat omenat pyörittelin kaneli-fariinisokeriseoksessa ja ne antoivat ihanasti makua piirakkaan. Nam nam! 💚

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä
1 muna

Omenat:
1 keskikokoinen omena
2 tl kanelia (Ceylon)
2 rkl fariinisokeria

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta 

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Kuori omena ja pilko suht pieniksi paloiksi. Pyörittele omenapalat kaneli-fariinisokeriseoksessa. Ripottele omenat tasaisesti vuokaan pohjan päälle.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään vaniljakreemijauhetta lukuunottamatta. Lisää lopuksi jauhetta sen verran, että saat täytteestä sopivan paksuista ja makuista omaan makuusi. Kaada valmis täyte omenapalojen päälle tasaisesti. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt piirakka paloiksi ja herkuttele. 🙂


Lurps, olipas tämäkin versio hyvää! Kaneli tekee piirakkaan ihanan maun. 💚


Piirakka olisi saanut olla parisen minuuttia kauemmin uunissa mutta eipä tämä haitannut mua ainakaan yhtään. Hyvin palat katosivat kaapista. 🙂


Nyt luulen, että rahkapiirakat saa riittää hetkeksi mun osalta. Tosin... Raparperinen versio kiinnostaisi vielä. 🙂


30. toukokuuta 2023

GEISHA-SUKLAAKAKKU


Kaapissa oli jo jonkin aikaa lojunut pari levyä Geisha-suklaata ja yritin miettiä niistä voisi oikein leipoa. Enpä sit keksinyt muuta leivottavaa kuin kakkua jälleen kerran. Tästä kakusta tuli oikein hyvää mutta pienillä muutoksilla siitä saisi vieläkin paremman. 🙂

Pohjana käytin taas itselle hyvin tutuksi tullutta reseptiä. Monesti olen nyt käyttänyt reseptissä happamana raaka-aineena joko kermaviiliä tai ranskankermaa. Tässä tummassa versiossa sanoisin kyllä, että kermaviili toimii ehkä hitusen paremmin ranskankermaan verrattuna mutta molemmat siis käyvät vallan mainiosti. Kakusta jäi mielestäni jotain uupumaan vaikka se hyvää olikin. Näin jälkikäteen ajateltuna väliin olisi sopinut vielä kunnon kerros suolakinuskia. Sitten kakku olisi ehkä hiponut täydellisyyttä. Täytyy siis vielä joskus leipasta samaista kakkua suolakinuskian kera. 🙂

Kakku on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria 
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa 
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä/ranskankermaa
1 muna
80 g Geisha-suklaata rouhittuna

Väliin:
mantelirouhetta
(suolakinuskia vielä halutessaan)

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Geisha-suklaata

Koristelu:
suklaata/keksimurua/pähkinöitä/mantelirouhetta

Tee pohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään hieman. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon sulatettu voi, kermaviili/ranskankerma ja muna. Rouhi suklaa ja nostele se lopuksi nuolijan avulla massan joukkoon. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon hyvin suklaasula. Lopuksi sekoita hyvin mukaan kermavaahto.

Irrota jäähtynyt pohja vuoasta ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle. Levitä pieni määrä kuorrutetta pohjan päälle ja ripottele päälle kunnon kerros mantelirouhetta. Painele rouhetta kädellä, jotta se tarttuu kuorrutteeseen. Jos laitat väliin myös kinuskia, niin laita pienen kuorrutesipaisun jälkeen kinuski ja ripottele päälle mantelirouhe. Levitä loppu kuorrute rouheen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa jonkin aikaa. 

Siisti reunat leikkaamalla kantit pois ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namskis 🤎


Geisha ei ole ihan se mun lempparisuklaa mutta tässä kakussa se kyllä toimi kivasti. 🙂


Kinuski vielä tuonne väliin laitettuna olisi tosiaan luultavasti tehnyt kakusta vieläkin herkullisempaa. Onneksi laitoin kakkua pari palaa myös pakkaseen niin sitä saa sieltä joskus sulattaa kun makeanhimo iskee päälle. 🙂

18. toukokuuta 2023

VANILJAINEN LIME-MUSTIKKARAHKAPIIRAKKA


Äitienpäiväksi oli hyvä kokeilla edellistä mangorahkapiirakkaa mustikkaisessa muodossa. Tästä tuli myös erittäin hyvää! Mieheltä sain ainakin kehuja, että piirakka oli hyvää ja hän söikin monta palaa sitä. 🙂

Alunperin tarkoituksena oli käyttää piirakassa vaniljarahkaa mutta kun kaapissa oli purkki tavallista maustamatonta rahkaa niin päädyin sitten käyttämään sitä. Hyvin toimi tälläkin mutta aion kyllä vielä testata joskus kuinka piirakka onnistuu vaniljarahkalla. 

Mustikan kaveriksi valitsin tällä kertaa myös limen kun sitä oli paljon meillä jääkaapissa. Limen voi myös halutessaan vaihtaa sitruunaa. Sopii varmasti tosi hyvin, jos ei jopa vielä paremminkin. Vaniljasokeria ja -vaniljakreemijauhetta tuli täytteeseen hiukan enemmän kuin mangoisessa versiossa mutta muuten piirakka on oikeastaan suora kopio edeltäjästään. Suosittelen kokeilemaan tätäkin jos tykkäsit edellisestä mangopiirakasta. 🙂

Mieheltä idean saaneena tästä piirakasta aioin vielä joskus leipoa myös omenaisen version. Mä niin sitten rakastan tällaisia helppoja ja herkullisia leivontareseptejä. Aina ei vaan jaksa tai ole aikaa viettää montaa tuntia keittiössä leipoen niin tällaiset reseptit on silloin pelastus kun tekee mieli herkkuja.🙂

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
200 g maustamatonta maitorahkaa
1,5 dl maustamatonta jugurttia 
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limen kuoriraaste
1-2 rkl limemehua
1 muna
3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
+ noin 50-60 g mustikoita soseutettuna

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään mustikoita lukuunottamatta. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Sulata jäiset mustikat soseuta sauvasekoittimella. Jos haluat voit maukeuttaa sosetta pienellä määrällä sokeria. Itse en tätä tehnyt vaikka sitä mietinkin. Lusikoi mustikkasosetta täytteen päälle pieniksi kasoiksi ja vedä veitsen kärjellä marmorikuviota soseen ja täytteen päältä.

Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Itse leikkasin piirakan 16 palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa.


Nam, oli kyllä hyvää piirakkaa! Limen raikkaus sopi todella hyvin yhteen mustikan kanssa. 🙂


Lurps! ❤️

10. toukokuuta 2023

JUKURTTI-MANGORAHKAPIIRAKKA



Joskus ne parhaimmat reseptit syntyvät ihan puolivahingossa kuten tämäkin. Mun ei alunperin pitänyt leipoa viime viikonloppuna mitään mutta päiväysten mennessä umpeen tietyissä kaapin raaka-aineissa, "pakotti" mut leipomaan. Niin syntyi tänä älyttömän herkullinen mangoinen rahka/jukurttipiirakka. Tämä oli kyllä NIIN hyvää! ❤️

Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla. 

Pohja:
75 g sulatettua voita 
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g ranskankermaa
1 muna

Täyte:
200 g mangopassion rahkaa (Valio)
1,5 dl maustamatonta jugurttia 
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1-2 rkl sitruunamehua
1 muna
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
+ noin 0,5 prk mangopilttiä

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, ranskankerma ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.

Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään pilttiä lukuunottamatta. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Lusikoi pilttiä täytteen päälle pieniksi kasoiksi ja vedä veitsen kärjellä marmorikuviota piltin ja täytteen päältä. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Itse leikkasin piirakan 16 palaan (4x4). Säilytä paloja jääkaapissa. 


Piirakasta tuli ihanan raikasta ja vähän liiankin helposti syötävää sillä yhdellä kertaa meni ihan helposti 4-5 palaa. 😁


Aion kyllä ihan varmasti tehä tätä piirakkaa vielä uudestaan. Oli sen verran hyvää! Makumaailmaa voisi ihan hyvin muuttaa vaihtamalla rahkan makua esim. vaniljarahkaan ja mangopiltin tilalle tehdä soseutetusta mustikasta marmorointi. Ai että, sitä täytyykin ehkä kokeilla ensi kerralla. 🙂




26. huhtikuuta 2023

MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAJUUSTOKAKKU


Lurps, olipas tämä herkkua! Näin maapähkinävoin suurena ystävänä, oli tämä kakku oikein makoisa ja herkullinen kaakku. Maapähkinävoin kaverina kakusta löytyy myös kinuskia ja suolapähkinäitä. 

Täytyy kyllä vielä kertaalleen hehkuttaa tuota Valion valmista kinuskikreemiä sillä se on vain niin hyvää ja ennen kaikkea helppo käyttää. Aina kun ei vaan jaksa kinuskia tehdä alusta asti itse, niin tämä tuote on kyllä varma valinta silloin. Nam, voisin vaan syödä tuota kreemiä suoraan purkista. (Olen kyllä niin tehnytkin muutamia kertoja.) 🙂

Tämä herkkukakku sopisi myös loistavasti tulevan vapun tarjottavaksi kahvipöytään tai vaikka osaksi vappubrunssia muiden herkkujen kanssa. Vappuunkaan ei ole enää montaa päivää ja pian tässä saa alkaa suunnitella munkkien paistoa. Nam! 🙂

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g Biscoff-keksejä
50 g voita sulatettuna

Välitäyte:
200 g kinuskikreemiä (Valio)
40 g suolapähkinöitä

Täyte:
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g turkkilaista jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g maapähkinävoita
2 rkl vettä

Suklaakuorrute:
85 g vispikermaa
95 g suklaata (50/50 suhteella maito- ja tummaa suklaata)
pieni nokare voita

Koristelu:
suolapähkinöitä
keksimurua/paloja
fudgepaloja/ym. karkkeja ja suklaita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle ja muutaman sentin verran myös reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Rouhi suolapähkinöitä hieman pienemmiksi. Levitä pohjan päälle kunnon kerros kinuskikreemiä ja ripottele päälle pähkinärouhe. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, sokerit ja jugurtti. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää seuraavaksi massaan maapähkinävoi ja sekoita taas hyvin sekaisin. Nostele lopuksi täytteen joukkoon kermavaahto. Levitä valmista täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. 

Valmista suklaakuorrute. Rouhi suklaat pieneksi muruksi. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna se melkein kiehuvaksi. Kaada joukkoon suklaamuru ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Lisää mukaan vielä pieni voinokare ja sekoita niin, että se on sulanut osaksi massaa. Kaada valmis kuorrute kakun pinnalle ja levitä sitä varovasti kakun reunaan kohti tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi ja viimeistele kakku koristelemalla se haluamallasi tavalla. 


Aijai, rapea keksipohja yhdistettynä kinuskin, suolapähkinöiden, maapähkinävoitäytteen ja suklaakuorrutteen kanssa - ei voi olla kun hyvää! 😋


Tällainen makuyhdistelmä toimii itsellä takuuvarmasti aina! Nam!


Niin hyvää! 🤎


22. huhtikuuta 2023

KINUSKINEN UUNIJUUSTOKAKKU


Kinuskikreemi yhdistettynä uunissa paistettavaan juustokakkuun ei voi olla muuta kuin herkkua ja niinhän se myös olikin! Nam, tästä tuli todella hyvää kakkua. Yhdistin makean kinuskin kaveriksi suolapähkinöitä, joita löytyy kakun keksipohjasta. Suolainen ja makea, ne vain passaa niin hyvin yhteen. 🙂 Kakkua raikastamaan laitoin täytteeseen sekä limen kuoriraastetta että -mehua. Sopi aika kivasti kyllä lime tähän herkkupläjäykseen.

Kuvittelin, että kakkua olisi jäänyt pakkaseen laitettavaksi asti mutta eihän sitä sit riittänyt sinne, kun kakkua tuli syötyä kaksin käsin. Vein tosin pienen maistiaisen kaverille, että ei nyt ihan koko kakkua tullut syötyä yksin. 🙂

Kakku on leivottu 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
150 g kaurakeksejä/Biscoff-keksejä
30 g suolapähkinöitä
85 g voita sulatettuna

Täyte:
400 g kinuskituorejuustoa tai maustamatonta
200 g ranskankermaa
1-1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 limen kuoriraaste
0,5 limen mehu
0,5 dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ 200 g kinuskikreemiä

Koristelua:
2 dl vispikermaa
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
keksimurua
fudgepaloja
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele/sprayaa vuoan sisäreuna hyvin. Ota kaksi isoa suikaletta foliota ja aseta ne ristin päällekkäin. Nosta vuoka folioiden keskelle ja nosta folion reunat ylös vuoan reunaa vasten. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit sekä suolapähkinät ja sulata voi. Yhdistä ja painele seos vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa noin 8-10 min. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään hyvin tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Pese hyvin lime, raasta kuori ja purista mehut. Lisää kuoriraaste ja mehu massaan ja sekoita. Sekoita joukkoon nopeasti maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. 

Notkista kinuskikreemi sekoittamalla sitä purkissaan. Lusikoi kreemiä täytteen päälle kasoiksi ja marmoroi pintaa esim. veitsenterällä. Kreemi on raskaampaa kuin itse juustokakkumassa niin se uppoaa aika hyvin täytteen sisään mutta tämä ei haittaa yhtään. 🙂

Paista uunin keskitasolla noin 35-45 minuuttia. Kakku saa olla vielä hytisevä keskeltä. Sammuta uuni ja avaa luukku hetkeksi. Jätä kakku uunin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin yöksi peitettynä.

Irrota kakku varovasti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Jos haluat voit myös lisätä vähän mukaan esim. tuorejuustoa tai rahkaa. Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota kakun reunaan koristeet. Viimeistele koristelu keksimurulla, suolapähkinöillä ja fudgepaloilla. 


Yummy, en kyllä varmaan ikinä kyllästy näihin uunijuustokakkuihin, ne on aina niin hyviä. 🙂


Pohjan suolapähkinät toivat kivasti suolaisuutta makean kinuskin rinnalle ja antoivat vähän myös purutuntumaa keksipohjaan.


Ensin ajattelin, että voihan rähmä kun toi kinuski upposi täytteen sekaan kun olisin halunnut sen pysyvän pinnalla... Mutta se olikin oikeastaan aika hyvä kun kreemi oli upotettuna täytteen joukkoon ja leikkauspalassa näkyy kivasti kreemiklöntit. Onni onnettomuudessa tällä kertaa! 🙂


Käytin tässä tosiaan kinuskituorejuustoa ja en tiedä oliko se ehkä ihan paras vaihtoehto. Nyt jos tekisin kakun uudestaan niin käyttäisin maustamatonta tuorejuustoa sen sijaan. Juustovalinnasta huolimatta kakku oli kyllä herkullista ja niin kuin totesin aikaisemmin, niin tulihan se tuhottua kokonaisuudessaan alta aikayksikön. 🙂

13. huhtikuuta 2023

PORKKANAKAKKUKEKSIT


No nyt tuli leivottu toooosi herkullisia keksejä! Tai en tiiä onko nämä ennemmin leivoksia kuin keksejä mutta ihan älyttömän hyviä näistä tuli  joka tapauksessa. Pitemmän aikaa on jo pyörinyt mielessä idea porkkanakakkukekseistä ja monia reseptejä oon kahlannut läpi asiaan liittyen. Tällaisiä herkkuja sain sitten viimein aikaiseksi. 🙂

Keksit olivat ihanan pehmeitä, mausteisia ja maistuivat just kivasti porkkanalta. Keksit kruunasi tietysti makoisan kuorrute mantelirouheen kera. Nam, nämä olivat kyllä niin hyviä! En uskaltanut tehdä ekalla kerralla kovia isoa satsia keksejä jos ne eivät olisikaan onnistuneet. Väärässä olin sillä näistä tuli todella hyviä ja keksit upposivat parempiin suihin alta aikayksikön. Ens kerralla teen kyllä tupla annoksen. 🙂

Massasta tulee noin 11-12 kpl keksejä. 

Massa:
2 porkkanaa raastettua (n. 60-70 g raastetta)
110 g vehnäjauhoja
reilu 1 tl kanelia 
vajaa 0,5 tl kardemummaa
0,5 tl vaniljajauhetta tai -sokeria
vajaa 0,5 tl leivinjauhetta
vajaa 0,5 tl soodaa
ripaus suolaa
84 g pehmeää voita 
110 g fariinisokeria
1 muna

Kuorrute:
40 g voita 
100 g tuorejuustoa 
1-2 dl tomusokeria
0,5-1 tl vaniljasokeria 

Koristelu:
mantelirouhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja leivinpaperoi pelti valmiiksi.

Pese, kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Paine raasteesta nestettä pois talouspaperilla niin kauan kunnes paperi pysyy raastetta painaessa suht kuivana. 

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja fariinisokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mukaan muna ja vatkaa sähkövatkaimella vielä pari minuuttia. 

Lisää massaan kuivattu porkkaaraaste nuolijalla varovasti käännellen ja lopuksi vielä lisää mukaan kuivat aineet. Sekoita nuolijalla vielä sen verran että massa on tasaista.

Pyöritä massasta 11-12 palloa ja aseta ne pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskiosassa noin 9-10 minuuttia riippuen keksien koosta. Ei kannata paistaa keksejä liikaa että ne pysyvät ihanan pehmeinä. Jäähdytä. 

Valmista kuorrute. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi ja sekoita sitten tuorejuusto sekä vaniljasokeri hyvin joukkoon. Lisää lopuksi  haluamasi määrä tomusokeri kuorrutteeseen nuolijalla käännellen. 

Levitä jäähtyneiden keksien päälle kerros kuorrutte ja koristele vielä mantelirouheella. Sitten vain herkuttelemaan! 🙂


Iso nam!! 🧡


Keksit olivat niin hyviä että taisin syödä ne melkein yhdeltä istumalta!


Porkkanaraasteen kuivaaminen oli ehkä työläin vaihe kekseistä mutta se kyllä kannatti tehdä. Super herkullisia keksejä ja valmistuvat paljon nopeammin kuin porkkanakakku. 🙂

5. huhtikuuta 2023

KINDERPIIRAKKA


Ai, että.... Tuo pääsiäisen klassikko, suussa sulava herkku ja ennen kaikkea niin kouluttavat leivonnainen - Kinderpiirakka! 🤎Tämä se ei kyllä ikään petä ja jos haluaa jotain todella makeaa ja herkullista, niin silloin tämä piirakka on kuin tehty sulle. Jostain syystä itse tulee vain leivottua tätä yleensä pääsiäisenä vaikka miksei sitä voisi leipoa ihan milloin vain. 🙂

Halusin tähänkin herkkuun soveltaa viime aikoina paljon käyttämääni kakkupohjaa ja muutenkin vähän muokkailin perus Kinderpiirakka reseptiä. Pohjaan tuleva suklaarouhe oli kiva lisä ja toi vähän purutuntumaa paloihin. Vaniljasokerin määrää kreemissä voi säädellä oman maun mukaan. Kuorrutteeksi tulevaan maitosuklaaseen halusin lisätä vähän öljyä mukaan, jotta se ei olisi jähmettyessään ihan niin kovaa ja palojen leikkaaminen olisi helpompaa. Öljyn voi myös halutessaan jättää poiskin. Tästä tuli ihan superhyvää!! ❤️

Piirakka on leivottu 25x25 cm vuoalla ja leikattu 16 pienehköön palaan.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
75 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
1 muna
60 g tummaa suklaata

Voikreemi:
75 g pehmeää voita
2,5 dl tomusokeria
1-1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl maitoa
1 keltuainen

Kuorrute:
120 g maitosuklaata + 1 tl öljyä
40 g valkosuklaata

Valmista pohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi.

Sulata voi mikrossa ja jätä sivuun odottamaan. Rouhi valmiiksi myös suklaa paloiksi. Yhdistä kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna - sekoita. Nostele lopuksi nuolijan avulla joukkoon suklaarouhe. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Itsellä oli valmista siinä 20 minuutin kohdalla. Jäähdytä.

Valmista kreemi. Vaahdota pehmeää voita muutamia minuutteja kunnes se vaaleaa ja kuohkeaa.  Lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Sekoita kreemiin maito ja vaniljasokeri. Lopuksi lisää keltuainen ja sekoita sen verran että kreemi on tasaista.

Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta ja aseta se esim. leikkuulaudan päälle. Levitä päälle kreemi tasaiseksi kerrokseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa. 

Kuorruta piirakka. Sulata erillisissä kipoissa suklaat varovasti mikrossa. Maitosuklaata joukkoon sekoita vielä öljy. Tee leivinpaperista spritsauspussi ja laita valkosuklaa siihen valmiiksi. Levitä maitosuklaa nopeasti kreemin päälle mahdollisimman tasaisesti ja spritsaa valkosuklaalla raidat päälle. Hammastikun avulla marmori pinta vetelemällä kevyesti viivoja suklaan pinnalle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa rauhassa.

Kun kuorrute on jähmettynyt, siisti reunat leikkaamalla kantit pois. Leikkaa piirakka vielä 16 palaan (4x4). Vinkki! Käytä leikkaamisesta apuna kuumaa puukkoa niin leikkaus sujuu paremmin. Pidä puukkoa aina jokaisen leikkuskerran jälkeen kuuman vesihanan alla ja kuivaa paperilla.


Lurps, tämä on vain NIIN hyvää että on viedä kielen mennessään! 🙂


Täytyy kyllä ehdottomasti leipoa tätä vielä uudestaan pääsiäiseksi. Nam! ❤️