Kyllähän mun oli pakko tehdä tähän rahkapiirakkaperheeseen vielä omenainenkin versio. Tästä tuli myös tosi hyvää!!
Tämäkin versio piirakasta on todella helppo ja nopea leipoa. Paistoaika on ehkä hitusen verran pitempi aikaisempiin verrattuna ja maku on kerta kaikkisen herkullinen. Rahkapinnan alle tulevat omenat pyörittelin kaneli-fariinisokeriseoksessa ja ne antoivat ihanasti makua piirakkaan. Nam nam! 💚
Piirakka on leivottu noin 25x25 cm vuoalla.
Pohja:
75 g sulatettua voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl soodaa
0,5 tl suolaa
200 g kermaviiliä
1 muna
Omenat:
1 keskikokoinen omena
2 tl kanelia (Ceylon)
2 rkl fariinisokeria
Täyte:
200 g vaniljarahkaa
1,5 dl maustamatonta jogurttia
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Sulata voi ja jätä sivuun jäähtymään. Sekoita keskenään pohjan kuivat aineet. Lisää joukkoon voisula, kermaviili ja muna - sekoita esim. nuolijalla sekaisin. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja tasoita pinta.
Kuori omena ja pilko suht pieniksi paloiksi. Pyörittele omenapalat kaneli-fariinisokeriseoksessa. Ripottele omenat tasaisesti vuokaan pohjan päälle.
Valmista täyte. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään vaniljakreemijauhetta lukuunottamatta. Lisää lopuksi jauhetta sen verran, että saat täytteestä sopivan paksuista ja makuista omaan makuusi. Kaada valmis täyte omenapalojen päälle tasaisesti. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Jäähdytä.
Leikkaa jäähtynyt piirakka paloiksi ja herkuttele. 🙂
Lurps, olipas tämäkin versio hyvää! Kaneli tekee piirakkaan ihanan maun. 💚
Tämä piirakka menee aivan varmasti kokeiluun tälle syksylle!😻
VastaaPoistaOi, kiva kuulla! Omenaiset leivonnaiset sopivat kyllä niin hyvin syksyyn. 😍
Poista