30. maaliskuuta 2021

JUUSTOKAKKU UUNISSA

Nam nam! Oon jotenkin ihan unohtanut nämä herkulliset uunijuustokakut. Nyt kuitenkin valmistin miehen synttärien kunniaksi hänelle tämän pienen mutta ah niin herkullisen ja raikkaan mustikkaisen juustokakun. Tämä on vain niin hyvää! ♥

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g kaurakeksejä
40 g voita

Täyte:
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1-1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ n. 1 dl mustikoita

Koristelu:
1 dl vispikermaa
50 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja sprayaa vuokarpaylla / voitele vuoan reunat hyvin. Aseta vuoka ison foliopalan päälle ja nosta folion reunat ylös. Näin valuva rasva vuoan reunoista ei päädy uunin pohjalle paiston aikana. 

Murskaa pohjaan tulevat keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuttia. 

Valmista täyte pohjan esipaiston aikana. Voit sekoittaa täytteen ilman sähkövispilää esim. isolla lusikalla mikäli saat vain hyvin aineet sekaisin. Notkista tuorejuustoa kulhossa ja sekoita joukkoon ranskankerma, sokerit, sitruunan ja appelsiinin kuoriraasteet ja sitruunamehu. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää massaan maissitärkkelys ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan ja vältä turhaa vatkaamista, vain sen verran että munat ovat sekoittuneet massaan. Kaada noin puolet massasta esipaistetun pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle mustikat. Kaada loppu täytemassa vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä jonkin verran hyllyvää. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 30-35 minuutiksi. Paistossa uunin teholla on iso merkitys ja paistoajat ovat vain viitteellisiä, kannattaa seurata kakun kypsyyttä tarkasti paiston aikana. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä peitettynä jääkaappin yön ylitse. 

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Pursota koristeet kakun reunoille. Täytä kakun keskusta pensasmustikoilla ja raasta päälle vielä vähä valkosuklaata. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Ai että, tämä kakku kuuluu kyllä ehdottomasti mun lemppareihin. ♥


Kakku on ihanan raikas ja kevyt sitruunan ja appelsiinin ansiosta. Mustikat nyt sopivat mielestäni ihan mihin vaan leivonnassa ja tähän kakkuun ne sopivat erityisen hyvin. :)


Nam! ♥

28. maaliskuuta 2021

KINDERSYDÄNLEIVOKSET

Tilasin tuossa jokin aika sitten tuollaisen ihanan geometrisen sydänsilikonimuotin ja viimein kerkesin testata kyseistä muottia. Näin pääsiäisen alla päätin tehdä sydäleivoksista makumaailmaltaan Kinder-suklaan tyyppisiä ja mielestäni näistä tuli aikasta kivoja. 

Sydänten kuorten valmistukseen käytin maito- ja valkosuklaata. Täyte on puolestaan valmistettu pakkasessa olleesta unelmakääretortusta. Sulatin vain reilun kokoisen palan torttua ja muussasin sen tasaiseksi massaksi. Näin helposti syntyi herkullinen täyte näihin leivoksiin. Vaihtoehtoisesti täytteeksi voisi tehdä esimerkiksi keksirouheesta ja tuorejuustosta herkullisen massan. Vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. :) 

Ohjeella valmistuu 3 kpl sydänleivoksia.

Kuoret:
40 g maitosuklaata
40 g valkosuklaata 
+
pohjakuoriin noin 40 g maito/valkosulaata

Täyte:
reilun kokoinen pala unelmakääretorttua
(en muistanut punnita palaa)

Koristelu:
muutaman pala suklaata
nonparelleja/koristerakeita

Sulata suklaata erillisissä kipoissa varovasti mikrossa. Levitä suklaita haluamallasi kuvioinnilla muottien syvennyksiin ja nostele suklaata myös kolojen reunoille. Jämetä kuoret jääkaapissa tai nopeammin saat ne jämähtämään pakkasessa. 

Muussaa unelmatorttu tasaiseksi massaksi ja painele se varovasti jähmettyneiden kuorten päälle. Tasoita täytemassan pinta. Älä laita täytettä ihan kolon yläreunaan asti vaan jätä tilaa vähän pohjalle tulevalla suklaalle. 

Sulata pohjakuorien suklaa varovasti mikrossa. Voit käyttää pelkkää maito- tai valkosulaata tai molempia. Levitä suklaa tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle ja anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa tai vaihoehtoisesti pakkasessa.

Irrota jähmettyneet leivokset varovasti vuoasta. Sulata muutaman pala suklaata ja spritsaa sitä leivosten päälle. Ripottele heti spritsauksien päälle koristerakeita. Valmista!


Makeaa mutta herkullista! :)


Nämä sydänleivokset sopisivat mielestäni kivasti pääsiäisen kahvipöytään muiden herkkujen kaveriksi. 
Kuka nyt ei suklaata tykkäisi ja vielä näin söpössä muodossa. ♥


Oli kyllä kiva tuo silikoninen muotti, tykkäsin kovasti. 
Näissäkin on vain mielikuvitus rajana kuorien värin ja täytteiden valintojen kanssa. 
Ennen kaikkea leivosten koko oli todella hyvä, ei liian isoja eikä myöskään liian pieniä - juuri sopivia. :)


23. maaliskuuta 2021

KOOKOSPALLOT


Enpä muista milloin viimeksi olisin tehnyt kookospalloja - siitä on kyllä jokunen tovi jo vierähtänyt. Nyt leivoin näitä herkkupalloja viemiseksi siskolleni, kun kyläilin hänen luonaan viikonloppuna. Nämä ne olivat vain niin yksinkertaisia, perinteisiä ja ennen kaikkea niin herkullisia. Sopivat täydellisesti kahvin kanssa nautittavaksi. :)

Ohjeella tulee noin 24 kpl á 20 g painoisia palloja.

Massa:
5 dl kaurahiutaleita
125 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 dl hienosokeria
(voit laittaa myös 2 dl tomusokeria ja jättää silloin tuon hienosokerin pois)
1 tl vaniljasokeria
0,4 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,4 dl maitoa

Koristelu:
kookoshiutaleita

Mittaa kaurahiutaleet blenderiin ja jauha hienoksi jauhoksi. Sekoita sitten kaikki massan aineet sekaisin kulhossa sähkövatkaimen avulla. Pyörittele massasta á 20 g painoisia palloja. Mikäli pallojen pinta on kovin kuiva, kostuta kämmen vedellä ja pyörittele palloja märässä kädessä. Näin kookoshiutaleet tarttuvat paremmin pallojen pintaan. Sen jälkeen pyöritä pallot kookoshiutaleessa. Säilytä valmiita palloja jääkaapissa tiiviissä rasiassa. 


Nam nam - nämä olivat niin herkullisia. ♥ 

Teko vaiheessa tomusokeri pääsi loppumaan keseken ja jouduin laittamaan tilalle tavallista hienoasokeria. Halutessaan voit tosiaan käyttää pelkästään tomusokeria ja jättää hienosokerin kokoaan pois. :)


Nämä pallot valmistuvat sen verran nopeaa, että niitä on helppo valmistaa äkillisen makeanhimon iskiessä. Täytyy varmaan tehdä näitä taas nyt tulevana viikonlppuna. :)


Mielestäni pallot eivät olleet yhtään liian makeita vaan juuri sopivia. Vaarana näissä on vain se, että yksi pallo ei riitä mihinkään. Kerralla menee helposti jopa 4-5 palloa. :D


14. maaliskuuta 2021

HELPOT MAAPÄHKINÄVOI-BROWNIEPALAT ILMAN UUNIA


Tämän helpommaksi ei voi enää herkkujen leipominen käydä. Nämä ilman uunia valmistuvat maapähkinävoi-browniepalat valmistuivat todella helposti ja nopesti. Löysin ohjeen Nadia's Healthy Kitchen - blogista ja alkuperäisen reseptin voit bongata täältä. Hieman muuntelin joidenkin raaka-aineiden määrää alkuperäiseen reseptiin verrattuna. :)

Omista paloistani ei aivan tullut yhtä mehevän näköisiä kuin reseptin kuvissa ja mielestäni pohja jäikin aika kuivaksi ja se mureni todella helposti syötäessä. Luulen, että tähän syynä olivat käyttämäni taatelit. Käytin kuivattuja taateleita ja ne eivät valmistikaan olleet niin meheviä kuin reseptissä mainitut Medjool taatelit. Suosittelenkin käyttämään niitä, mikäli vain kaupasta löytyy kyseisiä taateleita. Varmasti lopputulos on parempi ja mehevämpi. Lopptulokseen vaikuttaa varmasti myös millaista maapähkinävoita käyttää. Itse käytin aivan tavallista mutta pähkäilin kauan kaupana hyllyllä ottaisinko kermaisempaa versiota maapähkinävoista mutta päädyin kuitenkin tavalliseen. Tulen varmasti tekemään näitä herkkupaloja vielä uudestaan mutta käytän vain eri taateleita ja kokeilen kermaisempaa versiota tuosta maapähkinävoista. Ja ehkä teen vielä vähän reilumman määrän tuota täytettä. :)

Palat on valmistettu pienessä leipävuoassa noin 12 x 22 cm.

Pohja:
220 g Medjool taateleita
150 g tasaista maapähkinävoita
45 g kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
120 g maapähkinävoita
1½ rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Kuorrute + koristelu:
120 g tummaa suklaata
cashewpähkinöitä
sormisuolaa

Ota esille leipävuoka ja vuoraa se valmiiksi leivinpaperilla. Mittaa monitoimikoneeseen taatelit, määpähkinävoi, kaakaojauhe ja ripaus suolaa. Pyöritä tasaiseksi massaksi ja painele se tiiviisti vuoan pohjalle. 

Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja painele varovasti kostutetuin sormin täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja levitä se täytteen päälle. Rouhi pähkinöitä pienemmäksi ja ripottele suklaan päälle sormisuolan kanssa. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran tai voit antaa olla yönkin yli jääkaapissa. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tämä oli melko tuhtia tavaraa, joten pienet palat riittävät jo tyydyttämään makean nälän. :)


Hmm... nam! Hyviä olivat vaikkakin tuo pohja oli himpun verran kuivahkoa. 
Hyvin maistuivat siitä huolimatta kahvin kanssa. :)


Olisin halunnut laittaa tuohon päälle koristeiksi suolapähkinöitä mutta unohdin ostaa niitä kaupasta. Tämä oli plan B laittaa noita tavallisia cashewpähkinöitä ja sormisuolaa päälle suolapähkinöiden sijaan. Hyvin toimivat eikä ollut ollenkaan huono! :D



2. maaliskuuta 2021

UNELMAKÄÄRETORTTU

Nyt piti saada jotain hyvää ja nopeasti! :D Juttelin eilen siskoni kanssa puhelimessa ja hän puhui unelmakääretortusta... Torttu jäi kummittelmaan mieleeni ja niinpä sitten leivoin viikonloppuna tämän suussasulavan ja herkullisen unelmakääretortun vaniljaisella tuorejuusto-voikreemillä. Onneksi tämä oli helppo ja nopea valmisaa äkilliseen makean himoon. Namskis! Koristelun halusin ehdottomasti liittyvän kissoihin ja mun mielestä tuosta tomusokerilla tehdystä koristelusta tuli todella kiva. ♥

Unelmatorttu on leivottu isolla uunipellillä.

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
loraus sitruunamehua

Koristelu:
tomusokeria

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti valmiiksi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä loput aineet ja sihtaa ne varovasti vaahdon joukkoon. Nostele esim. nuolijalla varovasti massa sekaisin. Kaada valmis massa pellille ja tasoita tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia riippuen uunin tehosta. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälle oleva (pohjalla ollut) leivinpaperi varovasti ja jätä se vielä pohjan päälle. Anna phjan jäähtyä täysin ennen täytteen laittamista. 

Valmista täyte. Muista ottaa voi ja tuorejuusto hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen täytteen valmistamista. Vaahdota voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää se parissa erässä voin joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri parissa erässä. Sekoita kuohkeaksi. Halutessasi voit vielä sekoittaa joukkoon lorauksen sitruunamehua tuomaan raikkautta mutta voit myös jättää mehun pois jos haluat. Itse tykkäsin mehun tuomasta raikkaudesta. :) 

Levitä valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna jähmettyä ja oleentua jääkaapissa jonkin aikaan, noin tunnin ehkä. 

Siisti tortun päät ja aseta torttu tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperista kissanpäät ja laita ne tortun päälle. Sihtaa tomusokeria päälle ja ota lopuksi vielä leivinpaperipalat pois, niin saat kivat kissanpäät koristeiksi. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nam, olipas hyvää pitkästä aikaa kunnon unelmatorttu. ♥


Miu ♥♥


Oli sen verran hyvää torttua, että laitoin puolet heti pakkaseen, ettei olisi tullut syötyä koko torttua kerralla. Se oli ihan hyvä päätös, sillä tuo kaappiin jätetty pala katosi lautaselta todella nopeasti. :)


22. helmikuuta 2021

KINUSKIMUTAKAKKU


Tämä kinuskinen mutakakku syntyi hetken mielijohteesta kun alkoi niin kovasti tehdä mieli jotain suklaista ja kinuskista herkkua. Selailin hetken netistä erilaisia reseptejä ja sitten vastaan tuli tämä Emma Iivanaisen helppo ohje pienelle mutakakulle, joka oli juuri täydellinen sen hetken makean nälkään. Hieman jouduin tuota mutakakun reseptiä muokkailemaan kun kaakaojauhetta ei ollut tarpeeksi. Korvasin puuttuvan osan mantelijauhoilla ja ei tullut yhtään hullumman makuista. :) Ja olihan se kakku pakko kruunata kinuskilla ja sormisuolalla. Nam nam ♥ Alkuperäisen mutakakkureseptin löydät täältä

Kakku on valmistettu pienellä 16 cm irtopohjavuoalla

Mutakakku:
100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa

+ koristeluun sormisuolaa

Ota esille vuoka ja vuoraa pohja + reunat leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sulata voi varovasti mikrossa. Riko kulhoon munat ja sokeri - vatkaa keveysti vispilällä sekaisin. Sekoita joukkoon voisula. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne massan joukkoon ja sekoita esim. nuolijalla vain sen verran että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet keskenään. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.

Valmista kinuski. Mittaa pieneen kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä noin 8-10 minuuttia tai kunnes kinuski on valmista. Tiputa kylmään vesilasiin tippa kinuskia ja jos kinuski pysyy pallona lasissa, on se silloin valmista. Mikäli tippa hajoaa veteen, jatka keittämistä vielä hetki. Anna kiunskin hetken aikaa jäähtyä ja jähmettyä.

Irrota tällä välin täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Levitä kinuski kakun päälle ja anna voit antaa kinuskin valua myös rennosti reunoka pitkin alas. Viimeistele kakku sormisuolalla. 


Makeaahan tämä oli mutta niin hyvää! ♥ 
Kaikki missä on kinuskia on hyvää! :)


Pelkäsin ensin, että mantelijauhe olisi pilannut kakun mutta onneksi niin ei käynyt. Kakku oli hyvän makuista mutta kyllä tämä olisi ehkä ollut vielä parempaa ilman mantelijauhetta ja oikealla määrällä kaakaojauhetta. Tästä huolimatta koko kakku tuli syötyä parempiin suihin. :D

12. helmikuuta 2021

YSTÄVÄNPÄIVÄN OREO-VALKOSUKLAASYDÄMET


Otin jo pienen varaslähdön ystävänpäivään ja sen kunniaksi valmistin näitä söpöjä sydämiä herkullisella Oreokeksitäytteellä. Mun makuun nämä olivat juuri passeleita ja valmistaminenkin oli helppoa. ♥ Tällä kertaa tein myös herkkuja todella pienen määrän, ettei tule kiusausta syödä itseään aivan ähkyyn.

Ohjeella tulee 3 kpl sydämen muotoisia leivoksia ja teossa on käytettä silikonista sydänmuottimattoa.

Suklaakuori:
50 g valkosuklaata + 50 g valkosuklaata
pinkkiä pastaväriä

Täyte:
7 kpl Oreokeksiä
40 g vaniljatuorejuustoa

Koristelu:
kultaista tomuväriä
lehtikultaa

Ota esille silikoninen sydämuottimatto. Sulata ensin 50 g valkosuklaata varovasti mikrossa ja lisää pinkkiä pastaväriä joukkoon haluamasi määrä. Levitä vähän reilu 1 tl valkosuklaata kolmeen sydänkoloon mahdollisimman tasaisesti ja nosta suklaata myös kolon reunoille. Voit käyttää apuna leveää pensseliä tai lusikkaa. Laita pakastimeen jähmettymään hetkeksi. Levitä loppu valkosuklaa samalla tavalla uudestaan jähmettyneiden suklaakerrosten päälle ja laita nyt jääkaappiin jähmettymään. Näin saat paksumman suklaakuoren leivokselle. 

Valmista täyte. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Painele seos tasaisesti suklaakuorten sisälle ja laita jääkaappiin taas hetkeksi jähmettymään. Huom! Älä täytä kuoria aivan täyteen asti, jotta pohjasuklaa mahtuu hyvin vielä muottiin.

Sulata toiset 50 g suklaata taas varovasti ja värjää pastavärillä. Levitä suklaa tasaisesti täytteiden päälle leivosten pohjiksi ja anna rauhassa jähmettyä jääkaapissa. 

Irrota jähmettyneet leivokset varovasti muoteista ja sudi halutessasi kultaista tomuväriä leivosten pintaan. Viimeistele leivokset lehtikulla. :)


Tulipas näistä kivoja, ihan hempeitä ja juuri täydellisiä ystävänpäivään. ♥


Vähän harmittaa kun kahteen leivokseen kerkesin laittamaan enemmän tuota kultaväriä, sillä omaa silmää miellytti kumminkin enemmän loppupeleissä tuo pinkinpi versio. Nooh, eipä tämä onneksi makuun vaikuttanut millään tavalla.... Sillä nämä olivat HYVIÄ! :)


Valkosuklaa + Oreot on kyllä herkullinen ja klassinen yhdistelmä. Lurps! :) 

Täyte oli ihanan mehevä ja itse kun tykkään kovasti Oreoista, niin nämä osuivat suoraan omaan makuhermoon hyvällä tavalla. :)


Hyvää ystävänpäivää kaikille! ♥


8. helmikuuta 2021

"FEIKKI RUNEKAKKU"


Nimesin tämän kakun feikki runekakuksi, koska kakku voi ulkonäöllisesti muistuttaa runebergintorttua mutta ei kuitenkaan maistu siltä. :D Leivoin tämän kakun viime viikonloppuna ja oli muuten ihan kelpo kakku vaikka teinkin sen ihan hetken mielijohteesta ja aineksista mitä sattui kaapista löytymään tekohetkellä. On se vaan onni, että kaapistani löytyy yleensä aina jotain leivonta-aineksia, joilla saa jonkinlaisen kaakun kyhättyä kasaan. :D 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla + korkealla säädettävällä reunavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
1½ dl maitoa tai kermaa

Kostutus: 
n. 1½ - 2  dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
4 liivatetta
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
70 g vaniljatuorejuustoa
100 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
+ vadelmamarmeladia

Koristelu:
vadelmamarmeladia
vadelmia
2 dl vispikermaa + tomusokeria

Valmista pohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vielä sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mittaa ensin valmiiksi maito/kerma ja sulata voi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe omassa kulhossa.Vaahdota keskenään munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu voi, maito/kerma ja kuivataineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja viimeistele sekoitus vielä nuolijalla varovasti. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuttia uunin tehosta riippuen. Tarkkaile kypsyyttä tikun avulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä pohja täysin ja leikkaa sitten kahteen osaan. 

Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Aseta korkea säädettävä reunavuoka lautaselle valmiiksi ja valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa mascarpone, tuorejuusto, maitorahka ja sokeri keskenään hyvin sekaisin. Kiehauta sitruunmehu mikrossa ja liuota siihen puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. 

Aseta pohja vuokaan ja kostuta hyvin vaniljasokerimaidolla. Sipaise kerros vadelmamarmeladia pohjan päälle ja levitä kaikki täyte yhteen väliin. Painele täytettä kunnolla vuokaan, jotta se asettuu nätisti kauttaaltaa ja tasoita pinta. Kostuta myös kansi hyvin ja aseta täytteen päälle. Peitä pinta esim. kelmulla ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Irrota reunavuoka kakun ympäriltä. Sipaise taas kakun keskelle vadelmamarmeladia ohut kerros ja aseta sen päälle paljon vadelmia. Vatkaat kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan tomusokerilla. Pursota kerma nätisti vadelmien ympärille. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Lurps, hyvää oli!! :)


Pohjat kannatta tosiaan kostuttaa kunnolla kun ne on noin paksuja. 
Ei ole kiva syödä kuivaa kakkua. :D


Kuvaan hyppäsi mukaan kriittisellä hetkellä eräs ulkopuolinen seuraaja. :D:D


En jaksanut tänä vuonna tehdä tavallaisia runebergintorttuja mutta tätä kakku mielestäni paikkasi hyvin asian. Ainakin kakku muistuttaa torttuja mutta maku on erilainen. :)


Ai jai, kakku maistui niin hyvälle kahvin kanssa. ♥


Kakusta tuli melkoisen iso näin kahdelle hengelle syötäväksi... Onneksi sain vietyä muutaman palan kaverille naapuriin herkuteltavaksi. Ei jäänyt itelle ihan niin paljoa syömistä. :D:D

6. helmikuuta 2021

CAKESICLES "JÄÄTELÖKAKKUTIKKARIT"


Ai, että kun olin innoissani päästessäni kokeilemaan uusia silikonisia jäätelömuottejani!! Muotit ovat laadukkaita Silikomartin tuotteita ja iso peukku kyllä niille, sillä ne toimivat kuin unelma. Valmistin muotteilla siis tälläisia kakkujäätelötikkareita ja näistä tuli todella herkullisia. En nyt ehkä jaksanut niin tuohon makuun keskittyä kun halusin vain testata itse muotteja käytännössä mutta tulihan näistä silti oikein maistuvia herkkuja ja kivan näköisiä. :)

Tein kahdenlaisia jäätelöitä; piparimurua + vaniljatuorejuustoa ja fariinisokerikakkumurua + vaniljatuorejuustoa. Kuorrutteina valko- ja tummasuklaata nonparellien kera. Molemmat olivat oikein maistuvia mutta ehkä enemmän pidin tuosta versiosta, jossa oli kakkumurua - ne olivat ehkä himpun verran mehevämpiä ja kosteampia. Eivät nuo pipariversiotkaan yhtään huonoja olleet, molemmat muistuivat oikein hyvin. ♥

Ohjeella tulee 8 kpl kakkujäätelöitä ja jäätelöt on valmistettu Silikomartin Mini Classic- jäätelömuoteilla. (yhden jäätelön mitat noin 7,3 x 3,8 x 1,8 cm)

Täytteet:
100 g piparkakkuja
65 g vaniljatuorejuustoa

100 g fariinisokerikkapohjaa 
(tai mitä tahansa muuta kakkupohjaa/muffinseja jne.)
60-65 g vaniljatuorejuustoa

Kuorrutteet:
100 g valkosuklaata + öljyä
100 g tummaa suklaata + öljyä

Koristelu:
erilaisia nonparelleja

Ota esille muotit ja valmista täytteet. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja sekoita hyvin sekaisin tuorejuuston kanssa. Murusta kakkupohja toisessa kulhossa ja sekoita joukkoon hyvin tuorejuusto. Painele piparitäyte neljään jäätelömuottiin tiiviisti ja paina puiset tikut paikoilleen. Tee samoin kakkupohjatäytteen kanssa. Laita jäätelöt jääkaappiin jähmettymään noin 1-2 tunniksi tai kunnes ne tuntuvat tarpeeksi jämäköiltä kuorruttamista varten.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja lisää joukkoon sen verran öljyä, että saat sopivan tuntuista suklaata dippaukseen. Kaada valkosuklaa juomalasiin. Irrota neljä jäätelöä varovasti muoteista. Ne irtoavat todella helposti muoteista. Dippaa yksi jäätelö kerrallaan suklaasen, valuta ylimääräinen suklaa pois ja laita leivinpaperoidulle lautaselle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata tumma suklaa myös varovasti ja mikrossa ja lisää joukkoon tarvittava määrä öljyä. Siirrä suklaa juomalasiin ja dippaa loput neljä jäätelöä siihen ja aseta taas leivinpaperoidulle lautaselle. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Molempia dippausuklaita jäi sen verran yli, että niillä saa hyvin tehtyä koristelut jäätelöiden päälle. Tee leivinpaperista kaksi pientä spritsauspussia ja spritsaa niillä raidat jähmettyneen kuorrutteen päälle. Koristele nopeasti erilaisilla nonparelleilla. Säilytä valmiita herkkuja jääkaapissa. 


Lurps, näistä tuli kyllä tosi hyviä! 
Tykkäsin myös ihan älyttömästi noista muoteista.
Jäätelöt on sen verran pieniä, että ihan hyvällä omallatunnolla voi herkutella useamman kerralla. :D


Nyt alkaakin sitten armoton miettiminen ja kehittäminen erilaisille täytteille ja makuyhdistelmille. 
Tulen kyllä jatkossa varmaan tekemään näitä aika paljon, sen verran paljon tykkäsin näistä. ♥

30. tammikuuta 2021

HUNAJAINEN MYSLIKAKKU

 
Siis nyt oli sen verran hyvää kakkua että ei voi muuta sanoa kuin iso NAMSKIS! :) Kyseessä on siis eräänlainen hyydytettävä kakku vaikka kakkuun ei edes tullut liivatteita. Kaiken lisäksi kakku oli niin nopea ja helppo valmistaa, että en ole varmaan koskaan tehnyt näin helppoa ja hyvää kakkua. 

Kaapissa lojui vielä jonkin verran crunchy-mysliä ja halusin jotekin hyödyntää sen leivonnassa. Sitten muistin, että olin tässä jokin aika sitten törmännyt Dr. Oetkerin sivuilla tähän hunajaiseen myslikakkuun, johon kakun pohja tehtiin siis myslistä. Niinpä päätin nyt kokeilla tätä reseptiä ja se kyllä kannatti, sillä kakku oli niin herkullista että! :) Alkuperäinen resepti löytyy täältä

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla

Pohja:
30 g voita sulatettuna
2 dl mysliä (itellä oli siis Myllärin crunchy mysliä)

Täyte:
250 g mascarponea
2 dl vispikermaa
½ dl juoksevaa hunajaa 
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
marjoja/hedelmiä/pähkinöitä/mysliä jne 

Ota esille vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla; pohja ja reuna. Sulata voi mikrossa. Murskaa mysliä vähän pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sitten voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. 

Valmista täyte. Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä täyte tiiviisti vuokaan myslipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna kakun olla jääkaapissa noin puoli tuntia. Itse annoin olla yön yli mutta riittää myös hyvin tuo puoli tuntia. :)

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla ja sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai, tämä oli NIIN hyvää! Rakkautta ensi suupalalla. ♥


Mysli sopi loistavasti pohjaksi ja todella kivaa vaihtelua perinteisille keksipohjille. 
En tiiä miksei ole ennen tullut käytettyä mysliä juustokakkujen pojissa.
 Nyt aioin kyllä jatkossa käyttää sitä enemmän. :)


Täyte oli ihanan pehmeää ja pysyi hyvin kasassa vaikkei siihen tullutkaan liivatetta. 
Hunaja, mascarpone ja vanilja on todella toimia makuyhdistelmä.

 Hunajan maku ei puske liikaa läpi vaan tuo kivasti makeutta ja hennon hunajaisen maun. :)


Hieman kakun pinta otti osumaa kun siirsin sitä lautaselle mutta sehän ei makuun onneksi vaikuttanut millään tavalla. Tätä olisi voinut syödä vaikka kuinka paljon kerralla. Onneksi tämä oli vain tällainen minikakku. :D 

Tässä on kyllä sellainen kakku, mitä kannattaa leipoa jos haluaa nopeasti jotain hyvää ja herkullista.
Voin lämpimästi suositella kokeilemaan reseptiä. ♥



25. tammikuuta 2021

JÄLKIRUOKA-ANNOSMALJAT; VANILJAA, MYSLIÄ, VADELMAMARMELADIA, KINUSKIA

Edellisen kinuskikakun valmistuksen yhteydessä jäi jonkin verran täytettä ja kinuskia yli. Teinpä niistä sitten tämmöiset kivat jälkiruoka-annosmaljat. Sain juuri tehtyä kaksi annosta ja näistä tuli mun mielestä tosi kivat ja olivat myös todella herkulliset. ♥

Maljoissa on siis vaniljamoussea, Myllärin crunchy mysliä, vadelmamarmeladia, kinuskia ja kokonaisia vadelmia. Kaikkia aineksia on vain ladottu vuorotellen laseihin ja sillä sipuli. Niin helppoa! :)


Aijai, olipas herkullista! ♥


Joskus hyvät herkut syntyvät ihan vahingossa. :)


Vadelma ja kinuski on kyllä hyvä makupari. Tykkään! ♥

24. tammikuuta 2021

KINUSKIKERMAKAKKU


No nyt ollaan perinteisen kakun äärellä. :) Tajusinpa tässä viikonlopun aikana, että enpä ollut vielä koskaan leiponut kotona tällaista perinteistä kinuskikermakakkua. Onneksi siihenkin asiaan tuli muutos kun valmistin tämän herkkukakun kaverini miehelle. Kakku on valmistettu pienellä 16 cm vuoalla ja siitä tuli mielestäni semmoinen kiva pikkukakku. :) 

Pohjana on tavallinen vaalea sokerikakkupohja. Välistä löytyy vadelmamarmeladia, vaniljamoussea ja vielä kokonaisia vadelmia. Kuorrutteena herkullista kinuskia ja tietysti PALJON kermaa. Koristeena erilaisia karkkeja ja vadelmia. 


Ruusupursotuksilla kakkuun sai vähän lisää kokoa ja näyttävyyttä. :)


Heh, kakun kerma näyttää kuvissa aivan keltaiselta. 
Sitä se ei kuitenkaan ollut, valo on tehnyt kepposet kuvissa. :)


Pääsin itsekin maistamaan kakkua ja kahvittelun merkeissä. 
Kyllä nämä tällaiset perinteiset kakut on vaan välillä sitten ihan parhaita. ♥