22. helmikuuta 2021

KINUSKIMUTAKAKKU


Tämä kinuskinen mutakakku syntyi hetken mielijohteesta kun alkoi niin kovasti tehdä mieli jotain suklaista ja kinuskista herkkua. Selailin hetken netistä erilaisia reseptejä ja sitten vastaan tuli tämä Emma Iivanaisen helppo ohje pienelle mutakakulle, joka oli juuri täydellinen sen hetken makean nälkään. Hieman jouduin tuota mutakakun reseptiä muokkailemaan kun kaakaojauhetta ei ollut tarpeeksi. Korvasin puuttuvan osan mantelijauhoilla ja ei tullut yhtään hullumman makuista. :) Ja olihan se kakku pakko kruunata kinuskilla ja sormisuolalla. Nam nam ♥ Alkuperäisen mutakakkureseptin löydät täältä

Kakku on valmistettu pienellä 16 cm irtopohjavuoalla

Mutakakku:
100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa

+ koristeluun sormisuolaa

Ota esille vuoka ja vuoraa pohja + reunat leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Sulata voi varovasti mikrossa. Riko kulhoon munat ja sokeri - vatkaa keveysti vispilällä sekaisin. Sekoita joukkoon voisula. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa ne massan joukkoon ja sekoita esim. nuolijalla vain sen verran että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet keskenään. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.

Valmista kinuski. Mittaa pieneen kattilaan fariinisokeri ja kerma. Keitä noin 8-10 minuuttia tai kunnes kinuski on valmista. Tiputa kylmään vesilasiin tippa kinuskia ja jos kinuski pysyy pallona lasissa, on se silloin valmista. Mikäli tippa hajoaa veteen, jatka keittämistä vielä hetki. Anna kiunskin hetken aikaa jäähtyä ja jähmettyä.

Irrota tällä välin täysin jäähtynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Levitä kinuski kakun päälle ja anna voit antaa kinuskin valua myös rennosti reunoka pitkin alas. Viimeistele kakku sormisuolalla. 


Makeaahan tämä oli mutta niin hyvää! ♥ 
Kaikki missä on kinuskia on hyvää! :)


Pelkäsin ensin, että mantelijauhe olisi pilannut kakun mutta onneksi niin ei käynyt. Kakku oli hyvän makuista mutta kyllä tämä olisi ehkä ollut vielä parempaa ilman mantelijauhetta ja oikealla määrällä kaakaojauhetta. Tästä huolimatta koko kakku tuli syötyä parempiin suihin. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille