12. helmikuuta 2021

YSTÄVÄNPÄIVÄN OREO-VALKOSUKLAASYDÄMET


Otin jo pienen varaslähdön ystävänpäivään ja sen kunniaksi valmistin näitä söpöjä sydämiä herkullisella Oreokeksitäytteellä. Mun makuun nämä olivat juuri passeleita ja valmistaminenkin oli helppoa. ♥ Tällä kertaa tein myös herkkuja todella pienen määrän, ettei tule kiusausta syödä itseään aivan ähkyyn.

Ohjeella tulee 3 kpl sydämen muotoisia leivoksia ja teossa on käytettä silikonista sydänmuottimattoa.

Suklaakuori:
50 g valkosuklaata + 50 g valkosuklaata
pinkkiä pastaväriä

Täyte:
7 kpl Oreokeksiä
40 g vaniljatuorejuustoa

Koristelu:
kultaista tomuväriä
lehtikultaa

Ota esille silikoninen sydämuottimatto. Sulata ensin 50 g valkosuklaata varovasti mikrossa ja lisää pinkkiä pastaväriä joukkoon haluamasi määrä. Levitä vähän reilu 1 tl valkosuklaata kolmeen sydänkoloon mahdollisimman tasaisesti ja nosta suklaata myös kolon reunoille. Voit käyttää apuna leveää pensseliä tai lusikkaa. Laita pakastimeen jähmettymään hetkeksi. Levitä loppu valkosuklaa samalla tavalla uudestaan jähmettyneiden suklaakerrosten päälle ja laita nyt jääkaappiin jähmettymään. Näin saat paksumman suklaakuoren leivokselle. 

Valmista täyte. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Painele seos tasaisesti suklaakuorten sisälle ja laita jääkaappiin taas hetkeksi jähmettymään. Huom! Älä täytä kuoria aivan täyteen asti, jotta pohjasuklaa mahtuu hyvin vielä muottiin.

Sulata toiset 50 g suklaata taas varovasti ja värjää pastavärillä. Levitä suklaa tasaisesti täytteiden päälle leivosten pohjiksi ja anna rauhassa jähmettyä jääkaapissa. 

Irrota jähmettyneet leivokset varovasti muoteista ja sudi halutessasi kultaista tomuväriä leivosten pintaan. Viimeistele leivokset lehtikulla. :)


Tulipas näistä kivoja, ihan hempeitä ja juuri täydellisiä ystävänpäivään. ♥


Vähän harmittaa kun kahteen leivokseen kerkesin laittamaan enemmän tuota kultaväriä, sillä omaa silmää miellytti kumminkin enemmän loppupeleissä tuo pinkinpi versio. Nooh, eipä tämä onneksi makuun vaikuttanut millään tavalla.... Sillä nämä olivat HYVIÄ! :)


Valkosuklaa + Oreot on kyllä herkullinen ja klassinen yhdistelmä. Lurps! :) 

Täyte oli ihanan mehevä ja itse kun tykkään kovasti Oreoista, niin nämä osuivat suoraan omaan makuhermoon hyvällä tavalla. :)


Hyvää ystävänpäivää kaikille! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille