30. maaliskuuta 2021

JUUSTOKAKKU UUNISSA

Nam nam! Oon jotenkin ihan unohtanut nämä herkulliset uunijuustokakut. Nyt kuitenkin valmistin miehen synttärien kunniaksi hänelle tämän pienen mutta ah niin herkullisen ja raikkaan mustikkaisen juustokakun. Tämä on vain niin hyvää! ♥

Kakku on valmistettu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g kaurakeksejä
40 g voita

Täyte:
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1-1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunan kuoriraastetta
1 tl appelsiinin kuoriraastetta
3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+ n. 1 dl mustikoita

Koristelu:
1 dl vispikermaa
50 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
pensasmustikoita
valkosuklaarouhetta

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja sprayaa vuokarpaylla / voitele vuoan reunat hyvin. Aseta vuoka ison foliopalan päälle ja nosta folion reunat ylös. Näin valuva rasva vuoan reunoista ei päädy uunin pohjalle paiston aikana. 

Murskaa pohjaan tulevat keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 8-10 minuttia. 

Valmista täyte pohjan esipaiston aikana. Voit sekoittaa täytteen ilman sähkövispilää esim. isolla lusikalla mikäli saat vain hyvin aineet sekaisin. Notkista tuorejuustoa kulhossa ja sekoita joukkoon ranskankerma, sokerit, sitruunan ja appelsiinin kuoriraasteet ja sitruunamehu. Sekoita hyvin sekaisin. Lisää massaan maissitärkkelys ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi sekoita munat joukkoon yksi kerrallaan ja vältä turhaa vatkaamista, vain sen verran että munat ovat sekoittuneet massaan. Kaada noin puolet massasta esipaistetun pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle mustikat. Kaada loppu täytemassa vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä jonkin verran hyllyvää. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön noin 30-35 minuutiksi. Paistossa uunin teholla on iso merkitys ja paistoajat ovat vain viitteellisiä, kannattaa seurata kakun kypsyyttä tarkasti paiston aikana. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä peitettynä jääkaappin yön ylitse. 

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja aseta tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Pursota koristeet kakun reunoille. Täytä kakun keskusta pensasmustikoilla ja raasta päälle vielä vähä valkosuklaata. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Ai että, tämä kakku kuuluu kyllä ehdottomasti mun lemppareihin. ♥


Kakku on ihanan raikas ja kevyt sitruunan ja appelsiinin ansiosta. Mustikat nyt sopivat mielestäni ihan mihin vaan leivonnassa ja tähän kakkuun ne sopivat erityisen hyvin. :)


Nam! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille