2. maaliskuuta 2021

UNELMAKÄÄRETORTTU

Nyt piti saada jotain hyvää ja nopeasti! :D Juttelin eilen siskoni kanssa puhelimessa ja hän puhui unelmakääretortusta... Torttu jäi kummittelmaan mieleeni ja niinpä sitten leivoin viikonloppuna tämän suussasulavan ja herkullisen unelmakääretortun vaniljaisella tuorejuusto-voikreemillä. Onneksi tämä oli helppo ja nopea valmisaa äkilliseen makean himoon. Namskis! Koristelun halusin ehdottomasti liittyvän kissoihin ja mun mielestä tuosta tomusokerilla tehdystä koristelusta tuli todella kiva. ♥

Unelmatorttu on leivottu isolla uunipellillä.

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria
loraus sitruunamehua

Koristelu:
tomusokeria

Valmista pohja. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti valmiiksi. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä loput aineet ja sihtaa ne varovasti vaahdon joukkoon. Nostele esim. nuolijalla varovasti massa sekaisin. Kaada valmis massa pellille ja tasoita tasaiseksi levyksi. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia riippuen uunin tehosta. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota päälle oleva (pohjalla ollut) leivinpaperi varovasti ja jätä se vielä pohjan päälle. Anna phjan jäähtyä täysin ennen täytteen laittamista. 

Valmista täyte. Muista ottaa voi ja tuorejuusto hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen täytteen valmistamista. Vaahdota voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää se parissa erässä voin joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri parissa erässä. Sekoita kuohkeaksi. Halutessasi voit vielä sekoittaa joukkoon lorauksen sitruunamehua tuomaan raikkautta mutta voit myös jättää mehun pois jos haluat. Itse tykkäsin mehun tuomasta raikkaudesta. :) 

Levitä valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi. Anna jähmettyä ja oleentua jääkaapissa jonkin aikaan, noin tunnin ehkä. 

Siisti tortun päät ja aseta torttu tarjoilulautaselle. Leikkaa leivinpaperista kissanpäät ja laita ne tortun päälle. Sihtaa tomusokeria päälle ja ota lopuksi vielä leivinpaperipalat pois, niin saat kivat kissanpäät koristeiksi. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nam, olipas hyvää pitkästä aikaa kunnon unelmatorttu. ♥


Miu ♥♥


Oli sen verran hyvää torttua, että laitoin puolet heti pakkaseen, ettei olisi tullut syötyä koko torttua kerralla. Se oli ihan hyvä päätös, sillä tuo kaappiin jätetty pala katosi lautaselta todella nopeasti. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille