6. helmikuuta 2021

CAKESICLES "JÄÄTELÖKAKKUTIKKARIT"


Ai, että kun olin innoissani päästessäni kokeilemaan uusia silikonisia jäätelömuottejani!! Muotit ovat laadukkaita Silikomartin tuotteita ja iso peukku kyllä niille, sillä ne toimivat kuin unelma. Valmistin muotteilla siis tälläisia kakkujäätelötikkareita ja näistä tuli todella herkullisia. En nyt ehkä jaksanut niin tuohon makuun keskittyä kun halusin vain testata itse muotteja käytännössä mutta tulihan näistä silti oikein maistuvia herkkuja ja kivan näköisiä. :)

Tein kahdenlaisia jäätelöitä; piparimurua + vaniljatuorejuustoa ja fariinisokerikakkumurua + vaniljatuorejuustoa. Kuorrutteina valko- ja tummasuklaata nonparellien kera. Molemmat olivat oikein maistuvia mutta ehkä enemmän pidin tuosta versiosta, jossa oli kakkumurua - ne olivat ehkä himpun verran mehevämpiä ja kosteampia. Eivät nuo pipariversiotkaan yhtään huonoja olleet, molemmat muistuivat oikein hyvin. ♥

Ohjeella tulee 8 kpl kakkujäätelöitä ja jäätelöt on valmistettu Silikomartin Mini Classic- jäätelömuoteilla. (yhden jäätelön mitat noin 7,3 x 3,8 x 1,8 cm)

Täytteet:
100 g piparkakkuja
65 g vaniljatuorejuustoa

100 g fariinisokerikkapohjaa 
(tai mitä tahansa muuta kakkupohjaa/muffinseja jne.)
60-65 g vaniljatuorejuustoa

Kuorrutteet:
100 g valkosuklaata + öljyä
100 g tummaa suklaata + öljyä

Koristelu:
erilaisia nonparelleja

Ota esille muotit ja valmista täytteet. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja sekoita hyvin sekaisin tuorejuuston kanssa. Murusta kakkupohja toisessa kulhossa ja sekoita joukkoon hyvin tuorejuusto. Painele piparitäyte neljään jäätelömuottiin tiiviisti ja paina puiset tikut paikoilleen. Tee samoin kakkupohjatäytteen kanssa. Laita jäätelöt jääkaappiin jähmettymään noin 1-2 tunniksi tai kunnes ne tuntuvat tarpeeksi jämäköiltä kuorruttamista varten.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja lisää joukkoon sen verran öljyä, että saat sopivan tuntuista suklaata dippaukseen. Kaada valkosuklaa juomalasiin. Irrota neljä jäätelöä varovasti muoteista. Ne irtoavat todella helposti muoteista. Dippaa yksi jäätelö kerrallaan suklaasen, valuta ylimääräinen suklaa pois ja laita leivinpaperoidulle lautaselle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata tumma suklaa myös varovasti ja mikrossa ja lisää joukkoon tarvittava määrä öljyä. Siirrä suklaa juomalasiin ja dippaa loput neljä jäätelöä siihen ja aseta taas leivinpaperoidulle lautaselle. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Molempia dippausuklaita jäi sen verran yli, että niillä saa hyvin tehtyä koristelut jäätelöiden päälle. Tee leivinpaperista kaksi pientä spritsauspussia ja spritsaa niillä raidat jähmettyneen kuorrutteen päälle. Koristele nopeasti erilaisilla nonparelleilla. Säilytä valmiita herkkuja jääkaapissa. 


Lurps, näistä tuli kyllä tosi hyviä! 
Tykkäsin myös ihan älyttömästi noista muoteista.
Jäätelöt on sen verran pieniä, että ihan hyvällä omallatunnolla voi herkutella useamman kerralla. :D


Nyt alkaakin sitten armoton miettiminen ja kehittäminen erilaisille täytteille ja makuyhdistelmille. 
Tulen kyllä jatkossa varmaan tekemään näitä aika paljon, sen verran paljon tykkäsin näistä. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille