23. maaliskuuta 2021

KOOKOSPALLOT


Enpä muista milloin viimeksi olisin tehnyt kookospalloja - siitä on kyllä jokunen tovi jo vierähtänyt. Nyt leivoin näitä herkkupalloja viemiseksi siskolleni, kun kyläilin hänen luonaan viikonloppuna. Nämä ne olivat vain niin yksinkertaisia, perinteisiä ja ennen kaikkea niin herkullisia. Sopivat täydellisesti kahvin kanssa nautittavaksi. :)

Ohjeella tulee noin 24 kpl á 20 g painoisia palloja.

Massa:
5 dl kaurahiutaleita
125 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1 dl hienosokeria
(voit laittaa myös 2 dl tomusokeria ja jättää silloin tuon hienosokerin pois)
1 tl vaniljasokeria
0,4 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
0,4 dl maitoa

Koristelu:
kookoshiutaleita

Mittaa kaurahiutaleet blenderiin ja jauha hienoksi jauhoksi. Sekoita sitten kaikki massan aineet sekaisin kulhossa sähkövatkaimen avulla. Pyörittele massasta á 20 g painoisia palloja. Mikäli pallojen pinta on kovin kuiva, kostuta kämmen vedellä ja pyörittele palloja märässä kädessä. Näin kookoshiutaleet tarttuvat paremmin pallojen pintaan. Sen jälkeen pyöritä pallot kookoshiutaleessa. Säilytä valmiita palloja jääkaapissa tiiviissä rasiassa. 


Nam nam - nämä olivat niin herkullisia. ♥ 

Teko vaiheessa tomusokeri pääsi loppumaan keseken ja jouduin laittamaan tilalle tavallista hienoasokeria. Halutessaan voit tosiaan käyttää pelkästään tomusokeria ja jättää hienosokerin kokoaan pois. :)


Nämä pallot valmistuvat sen verran nopeaa, että niitä on helppo valmistaa äkillisen makeanhimon iskiessä. Täytyy varmaan tehdä näitä taas nyt tulevana viikonlppuna. :)


Mielestäni pallot eivät olleet yhtään liian makeita vaan juuri sopivia. Vaarana näissä on vain se, että yksi pallo ei riitä mihinkään. Kerralla menee helposti jopa 4-5 palloa. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille