28. maaliskuuta 2021

KINDERSYDÄNLEIVOKSET

Tilasin tuossa jokin aika sitten tuollaisen ihanan geometrisen sydänsilikonimuotin ja viimein kerkesin testata kyseistä muottia. Näin pääsiäisen alla päätin tehdä sydäleivoksista makumaailmaltaan Kinder-suklaan tyyppisiä ja mielestäni näistä tuli aikasta kivoja. 

Sydänten kuorten valmistukseen käytin maito- ja valkosuklaata. Täyte on puolestaan valmistettu pakkasessa olleesta unelmakääretortusta. Sulatin vain reilun kokoisen palan torttua ja muussasin sen tasaiseksi massaksi. Näin helposti syntyi herkullinen täyte näihin leivoksiin. Vaihtoehtoisesti täytteeksi voisi tehdä esimerkiksi keksirouheesta ja tuorejuustosta herkullisen massan. Vaihtoehtoja löytyy vaikka kuinka paljon. :) 

Ohjeella valmistuu 3 kpl sydänleivoksia.

Kuoret:
40 g maitosuklaata
40 g valkosuklaata 
+
pohjakuoriin noin 40 g maito/valkosulaata

Täyte:
reilun kokoinen pala unelmakääretorttua
(en muistanut punnita palaa)

Koristelu:
muutaman pala suklaata
nonparelleja/koristerakeita

Sulata suklaata erillisissä kipoissa varovasti mikrossa. Levitä suklaita haluamallasi kuvioinnilla muottien syvennyksiin ja nostele suklaata myös kolojen reunoille. Jämetä kuoret jääkaapissa tai nopeammin saat ne jämähtämään pakkasessa. 

Muussaa unelmatorttu tasaiseksi massaksi ja painele se varovasti jähmettyneiden kuorten päälle. Tasoita täytemassan pinta. Älä laita täytettä ihan kolon yläreunaan asti vaan jätä tilaa vähän pohjalle tulevalla suklaalle. 

Sulata pohjakuorien suklaa varovasti mikrossa. Voit käyttää pelkkää maito- tai valkosulaata tai molempia. Levitä suklaa tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle ja anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa tai vaihoehtoisesti pakkasessa.

Irrota jähmettyneet leivokset varovasti vuoasta. Sulata muutaman pala suklaata ja spritsaa sitä leivosten päälle. Ripottele heti spritsauksien päälle koristerakeita. Valmista!


Makeaa mutta herkullista! :)


Nämä sydänleivokset sopisivat mielestäni kivasti pääsiäisen kahvipöytään muiden herkkujen kaveriksi. 
Kuka nyt ei suklaata tykkäisi ja vielä näin söpössä muodossa. ♥


Oli kyllä kiva tuo silikoninen muotti, tykkäsin kovasti. 
Näissäkin on vain mielikuvitus rajana kuorien värin ja täytteiden valintojen kanssa. 
Ennen kaikkea leivosten koko oli todella hyvä, ei liian isoja eikä myöskään liian pieniä - juuri sopivia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille