14. maaliskuuta 2021

HELPOT MAAPÄHKINÄVOI-BROWNIEPALAT ILMAN UUNIA


Tämän helpommaksi ei voi enää herkkujen leipominen käydä. Nämä ilman uunia valmistuvat maapähkinävoi-browniepalat valmistuivat todella helposti ja nopesti. Löysin ohjeen Nadia's Healthy Kitchen - blogista ja alkuperäisen reseptin voit bongata täältä. Hieman muuntelin joidenkin raaka-aineiden määrää alkuperäiseen reseptiin verrattuna. :)

Omista paloistani ei aivan tullut yhtä mehevän näköisiä kuin reseptin kuvissa ja mielestäni pohja jäikin aika kuivaksi ja se mureni todella helposti syötäessä. Luulen, että tähän syynä olivat käyttämäni taatelit. Käytin kuivattuja taateleita ja ne eivät valmistikaan olleet niin meheviä kuin reseptissä mainitut Medjool taatelit. Suosittelenkin käyttämään niitä, mikäli vain kaupasta löytyy kyseisiä taateleita. Varmasti lopputulos on parempi ja mehevämpi. Lopptulokseen vaikuttaa varmasti myös millaista maapähkinävoita käyttää. Itse käytin aivan tavallista mutta pähkäilin kauan kaupana hyllyllä ottaisinko kermaisempaa versiota maapähkinävoista mutta päädyin kuitenkin tavalliseen. Tulen varmasti tekemään näitä herkkupaloja vielä uudestaan mutta käytän vain eri taateleita ja kokeilen kermaisempaa versiota tuosta maapähkinävoista. Ja ehkä teen vielä vähän reilumman määrän tuota täytettä. :)

Palat on valmistettu pienessä leipävuoassa noin 12 x 22 cm.

Pohja:
220 g Medjool taateleita
150 g tasaista maapähkinävoita
45 g kaakaojauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
120 g maapähkinävoita
1½ rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Kuorrute + koristelu:
120 g tummaa suklaata
cashewpähkinöitä
sormisuolaa

Ota esille leipävuoka ja vuoraa se valmiiksi leivinpaperilla. Mittaa monitoimikoneeseen taatelit, määpähkinävoi, kaakaojauhe ja ripaus suolaa. Pyöritä tasaiseksi massaksi ja painele se tiiviisti vuoan pohjalle. 

Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja painele varovasti kostutetuin sormin täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja levitä se täytteen päälle. Rouhi pähkinöitä pienemmäksi ja ripottele suklaan päälle sormisuolan kanssa. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin verran tai voit antaa olla yönkin yli jääkaapissa. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi. Tämä oli melko tuhtia tavaraa, joten pienet palat riittävät jo tyydyttämään makean nälän. :)


Hmm... nam! Hyviä olivat vaikkakin tuo pohja oli himpun verran kuivahkoa. 
Hyvin maistuivat siitä huolimatta kahvin kanssa. :)


Olisin halunnut laittaa tuohon päälle koristeiksi suolapähkinöitä mutta unohdin ostaa niitä kaupasta. Tämä oli plan B laittaa noita tavallisia cashewpähkinöitä ja sormisuolaa päälle suolapähkinöiden sijaan. Hyvin toimivat eikä ollut ollenkaan huono! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille