8. helmikuuta 2021

"FEIKKI RUNEKAKKU"


Nimesin tämän kakun feikki runekakuksi, koska kakku voi ulkonäöllisesti muistuttaa runebergintorttua mutta ei kuitenkaan maistu siltä. :D Leivoin tämän kakun viime viikonloppuna ja oli muuten ihan kelpo kakku vaikka teinkin sen ihan hetken mielijohteesta ja aineksista mitä sattui kaapista löytymään tekohetkellä. On se vaan onni, että kaapistani löytyy yleensä aina jotain leivonta-aineksia, joilla saa jonkinlaisen kaakun kyhättyä kasaan. :D 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla + korkealla säädettävällä reunavuoalla.

Pohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g sulatettua voita
1½ dl maitoa tai kermaa

Kostutus: 
n. 1½ - 2  dl vaniljasokerimaitoa

Täyte:
4 liivatetta
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
70 g vaniljatuorejuustoa
100 g maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
+ vadelmamarmeladia

Koristelu:
vadelmamarmeladia
vadelmia
2 dl vispikermaa + tomusokeria

Valmista pohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vielä sisäreuna leivinpaperilla. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mittaa ensin valmiiksi maito/kerma ja sulata voi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe omassa kulhossa.Vaahdota keskenään munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon sulatettu voi, maito/kerma ja kuivataineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja viimeistele sekoitus vielä nuolijalla varovasti. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuttia uunin tehosta riippuen. Tarkkaile kypsyyttä tikun avulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä pohja täysin ja leikkaa sitten kahteen osaan. 

Kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Aseta korkea säädettävä reunavuoka lautaselle valmiiksi ja valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa mascarpone, tuorejuusto, maitorahka ja sokeri keskenään hyvin sekaisin. Kiehauta sitruunmehu mikrossa ja liuota siihen puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. 

Aseta pohja vuokaan ja kostuta hyvin vaniljasokerimaidolla. Sipaise kerros vadelmamarmeladia pohjan päälle ja levitä kaikki täyte yhteen väliin. Painele täytettä kunnolla vuokaan, jotta se asettuu nätisti kauttaaltaa ja tasoita pinta. Kostuta myös kansi hyvin ja aseta täytteen päälle. Peitä pinta esim. kelmulla ja anna hyytyä/maustua jääkaapissa yön yli.

Irrota reunavuoka kakun ympäriltä. Sipaise taas kakun keskelle vadelmamarmeladia ohut kerros ja aseta sen päälle paljon vadelmia. Vatkaat kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan tomusokerilla. Pursota kerma nätisti vadelmien ympärille. Sitten vain kakun kimppuun! :)


Lurps, hyvää oli!! :)


Pohjat kannatta tosiaan kostuttaa kunnolla kun ne on noin paksuja. 
Ei ole kiva syödä kuivaa kakkua. :D


Kuvaan hyppäsi mukaan kriittisellä hetkellä eräs ulkopuolinen seuraaja. :D:D


En jaksanut tänä vuonna tehdä tavallaisia runebergintorttuja mutta tätä kakku mielestäni paikkasi hyvin asian. Ainakin kakku muistuttaa torttuja mutta maku on erilainen. :)


Ai jai, kakku maistui niin hyvälle kahvin kanssa. ♥


Kakusta tuli melkoisen iso näin kahdelle hengelle syötäväksi... Onneksi sain vietyä muutaman palan kaverille naapuriin herkuteltavaksi. Ei jäänyt itelle ihan niin paljoa syömistä. :D:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille