18. lokakuuta 2021
HALLOWEEN: MAAPÄHKINÄVOI-SUKLAAKEKSIT
11. lokakuuta 2021
HALLOWEEN: MAAPÄHKINÄVOI-VALKOSUKLAA-BLONDIEPALAT
7. lokakuuta 2021
PORKKANAKAKKU
Perinteiseen tyyliin leivoin pohjan taas Emma Iivanaisen reseptillä sillä se on mielestäni vain niin hyvä! Tällä kertaa halusin kuitenkin tehdä pienen twistin pohjaan ja lisäsin siihen mantelirouhetta. Tämä oli aika hyvä veto, sillä tykkäsin todella paljon mantelirouheen tuomasta purutuntumasta. Ei huono ollenkaan! Parastahan tässä kakussa mehevän pohjan lisäksi on ehdottomasti tuo kuorrute. Sitä tulee joka kerta syötyä kakun kuorrutusvaiheessa jo niin paljon, että mahaan alkaa koskea. Onneksi kuorrutetta tulee sen verran reilu satsi tällä reseptillä, ettei se haittaa yhtään vaikka sitä "vähän" tuleekin syötyä leivonnan lomassa. :D
4. lokakuuta 2021
KORVAPUUSTIBLONDIE
27. syyskuuta 2021
AHAA-JUUSTOKAKKU
22. syyskuuta 2021
PORKKANAJUUSTOKAKKU KANELIMURULLA
Tämän herkkureseptin bongasin Liisa Westerbergin blogista jokin aika sitten ja resepti jäi pahasti kummittelemaan mieleeni. :) Sitten mulle tarjoutui kuin tilauksesta mahdollisuus kokeilla reseptiä, kun mies kertoi lähtevänsä käymää kotonaan äitinsä luona. Niinpä päätin leipasta miehen matkaan tätä herkullista porkkanajuustokakkua kanelimurulla! Monesti on paljon mukavampi leipoa jollekin toiselle kun tietää ettei itse tarvitse syödä kaikkia leipomiaan herkkuja. :DD
Tämä oli kyllä aikasta herkkua! Mulla kävi vain pieni moka kun unohdin laittaa pohjan porkkanakakkumassaan mantelirouheen. Olin kyllä nostanut mantelirouhepussin pöydälle leivontahetkellä mutta sitten kun olin massan tehnyt ja laittanut sen uuniin paistumaan, niin huomasin koskemattoman pussin edelleen olevan pöydällä. :D Nooh... eipä ole kyllä eka kerta kun jotain unohtui laittaa massaan! Eihän tämä nyt onneksi ollut mikään katastrofaalinen moka ollut mutta pohja olisi kyllä ehdottomasti kaivannut mantelirouheen tuomaa tekstuuria. Eli kannattaa muistaa laittaa sitä rouhetta ensi kerralla mukaan! :D
Leivonnassa on käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa ja leikattu 15 palaan (3x5)
20. syyskuuta 2021
HERKULLISET KAURAPALAT NOUGATKUORRUTTEELLA
9. syyskuuta 2021
OMENA-KINUSKIJUUSTOKAKKU
Se on kumma miten aina näin syksyn saapuessa tekee mieli leipoa omenaleivonnaisia. En halunnut kuitenkaan leipoa perinteistä omenapiirakkaa vaikka se niin kovin hyvää onkin. Sen sijaan päädyin tekemään tällaisen juustokakun, mikä pitää sisällään vaalean vaniljakakkupohjan, kanelissa karamellisoituja omenapaloja, pehmeän vaniljamoussen sekä aina niin herkullisen kinuskikiilteen. Ei huono ollenkaan! :)
Mulla sattui olemaan pakkasessa jemmassa yksi pieni 16 cm vaniljainen kakkupohjalevy ja se oli juuri täydellinen tähän kakkuun. Sitten ei auttanut muuta kuin laittaa omenat pannulle maustumaan kanelin, voin ja fariinisokerin kanssa, mousse valmistumaan ja kakkua kokoamaan. :D Täytteessä olisi ehkä vielä hiukan enemmän saanut maistua vanilja. Maku oli aika hentoinen ja omaan makuun vanilja olisi saanut maistua paljon voimakkaammin. Muuten kakku oli todella herkullista ja ai, että kun tuo paksu kinuskikiille oli hyvää ja kruunasi kakun. :)
Kakun sisälle tuleva pohja on leivottu 16 cm vuoalla ja mousse on hyydytetty kakun ympärille käyttämällä säädettävää reunavuokaa 18 cm mitoilla.
3. syyskuuta 2021
BISCOFF-JUUSTOKAKKU
Lurps, olipas tämä hyvää kakkua! Oon nyt aivan hullaantunut noihin Biscoff-kekseihin ja kaikkiin leivonnaisiin, jotka sisältävät niitä. Edellisenä viikonloppuna tuli kahviteltua kaverin kanssa koulusta valmistumiseni kunniaksi ja kahvihetkeen leivoin tämän herkkukaakun.
Kakku pitää sisällään juuri noita Biscoff-keksejä, valkosuklaata, suolapähkinöitä, kinuskia ja vielä myös herkullista Biscoff-levitettä kakun kiilteenä. Täydellistä herkkua omaan makuun! ♥♥ Kakun resepti on muuten omaa käsialaa, mutta tuo pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski on bongattu Vanilllacakes:n blogista hieman muunneltuna.
Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.
1. syyskuuta 2021
UUNISSAPAISTETUT KANELIKREEMIJUUSTOKAKKUPALAT
24. elokuuta 2021
MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU VADELMIEN JA RIISIMUROJEN KERA
Viimein kerkesin testaamaan uusinta silikonista kakkuvuokaani, jonka tilasin jo jokin aika sitten tässä kesän aikana. Kyseessä on siis Pavonin Mars-vuoka ja täytyy kyllä antaa peukut tälle vuoalla - tykkäsin siitä todella paljon! Vuoka on kivan pieni ja mallina neliönmuotoinen kakku on mielestäni tosi kiva. Vaihtelua pyöreille kakuille. :)
Kakusta tuli oikein kiva ja maistuva! Mansikka, vadelmat, valkosuklaa ja riisimurot yhdessä toimivat todella hyvin. Erityisesti tykkäsin tuosta valkosuklaa + riismuro- kuorrutteesta, nam! ♥
Kakku on leivottu siis silikoniselle kakkuvuoalla, Pavoni Mars.
14. elokuuta 2021
SITRUUNAINEN MUSTIKKAMURUPIIRAKKA
No nyt oli namia piirakkaa! Bongasin tuossa jokin aika sitten Meillä kotona- nettisivuilta herkulliselta kuulostavan sitruunaisen mustikkamurupiirakan ohjeen. Jo pelkästään blogissa oleva kuva houkutteli leipomaan piirakkaa ja luettuani reseptin läpi ajattelin, että tätä on pakko testata piakkoin. Nyt sitten leivoin piirakan enkä kyllä pettynyt, tämä oli aivan törkeän hyvää!! Vähän muuntelin alkuperäistä reseptiä ja jätin piirakasta kokonaan pois kardemumman ja lemon curdin. Pelkästään sitruunamehulla ja -kuorella sai mielestäni ihanan sitruunaisen maun piirakkaan. Alkuperäisen ohjeen voit kurkata täältä.
12. elokuuta 2021
MANGOJUUSTOKAKKU
Tämän keltaisen mangojuustokakun leivon jo viime viikolla työkavereille kesätyöni päättymisen johdosta. Oli ihan selvä, että jotain hyvää haluan heille leipoa kiitokseksi koko kesästä ja niinpä sitten kaapissa lojuneen mangososepurkin innoittaman syntyi kivan raikas ja kesäinen mangokakku. :)
Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla.