3. syyskuuta 2021

BISCOFF-JUUSTOKAKKU


Lurps, olipas tämä hyvää kakkua! Oon nyt aivan hullaantunut noihin Biscoff-kekseihin ja kaikkiin leivonnaisiin, jotka sisältävät niitä. Edellisenä viikonloppuna tuli kahviteltua kaverin kanssa koulusta valmistumiseni kunniaksi ja kahvihetkeen leivoin tämän herkkukaakun. 

Kakku pitää sisällään juuri noita Biscoff-keksejä, valkosuklaata, suolapähkinöitä, kinuskia ja vielä myös herkullista Biscoff-levitettä kakun kiilteenä. Täydellistä herkkua omaan makuun! ♥♥ Kakun resepti on muuten omaa käsialaa, mutta tuo pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski on bongattu Vanilllacakes:n blogista hieman muunneltuna. 

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g Biscoff-keksejä
80 g voita

Biscoff-kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
noin 120 g Biscoff-keksilevitettä

+ noin 1½ dl suolapähkinöitä

Täyte:
3 liivatetta
150 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g turkkilaista jukurttia
 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Kiille:
250 g Biscoff-levitettä

Koristelu:
2 dl vispikermaa + tomusokeria 
Biscoff-täytekeksejä
valkosuklaarouhetta
suolapähkinöitä

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja myös noin parin sentin verran vuoan reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuutin ajan ja anna hetken aikaa jäähtyä Sekoita sitten varovasti joukkoon Biscoff-levite. Levitä valmis massa keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele päälle suolapähkinät. Anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata vakosuklaa varovasti mikrossa pienissä erissä aina välillä hyvin sekoittaen - jätä sivuun odottamaan. Vaahdota vaniljakerma valmiiksi ja jätä myös sivuun odottamaan vuoroaan 
Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, turkkilainen jukurtti ja sokerit. Kiehauta vesi ja liuota joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan hyvin vatkaten - sekoita hyvin sekaisin. Lisää massaan valkosuklaa ja sekoita taas hyvin sekaisin. Lopuksi nostele sekaan vaahdotettu vaniljakerma esim. nuolijan avulla. Kaada valmis täyte vuokaan kinuski/suolapähkinäkerroksen päälle - tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes pinta tuntuu hyytyneeltä. 

Valmista kiille. Mittaa levite kuumuutta kestävään astiaan ja lämmitä sitä ihan hetken aikaa mikrossa, jotta levite notkistuu. Itsellä riitti ihan muutamien sekuntien lämmitys mikrossa, varo ettet polta levitettä! Sekoita tasaiseksi ja levitä hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kakun hyytyä rauhassa mieluiten yön yli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi tomusokerilla. Laita kerma tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Aseta keksit symmetrisesti kakun reunoille ja pursota kermatötteröt keksien väliin. Viimeistele suolapähkinöillä, keksi- ja valkosuklaamurulla. Sitten vain kahvipannu porisemaan ja kakun kimppuun! :)


Oijoi, oli kyllä kakku mun makuun - NAM! ♥


Pohjan päälle tuleva Biscoff-kinuski suolapähkinöiden kera oli aivan täydellinen lisä kakkuun ja kiva kun suolaiset pähkinät vähä tasoittivat muuten melko makeaa makumaailmaa. Tykkäsin kovasti! :)


Levitteestä tehty kiille oli ehkä maailman helpoin ja nopein tehdä! Pelkkä lämmitys mikrossa nopeasti, levitys kakun päälle ja se oli siinä. Helppoa ja ennen kaikkea niin hyvää! ♥

Tykkäsin kovasti myös tuosta koristelutavasta pursottaa kermatöräyksiä keksien väliin. Huomasin vain, että koristelusta tuli aika raskas kun kakun keksireunus meinasi jostain kohdin vähä halkeilla painon takia. Onneksi kakku pysyi kuitenkin kasassa. :) 


Nam, kyllä tällä kakulla kelpasi kahvitella valmistumista! :D

1. syyskuuta 2021

UUNISSAPAISTETUT KANELIKREEMIJUUSTOKAKKUPALAT


Huomasin tuossa jokin aika sitten, että kaupan hyllylle oli ilmestynyt Valion ja Kinuskikissan yhteistyönä valmistettua valmista paistonkestävää kanelikreemiä. Olihan sitä heti pakko ostaa purkki jääkaappiin jemmaan leivontainspiraatiota varten. :)

Hetken aikaa purkin lojuessa kaapissa, mieleeni juolahti yhdistää kreemi paistettuun juustokakkuun, semmoiseen korvapuustin makuvivahteiseen juustokakkuun. Niinpä siis syntyivät nämä pienet herkkupalat. :)

Tuo kreemi oli kyllä ihan hyvää mutta vähän siitä jäi omaan suuhun semmoinen teollinen maku ja jollain tapaa valju maku. Olin ehkä hieman pettynyt mutta eipä se loppujen lopuksi näyttänyt haitanneen kun kaikki palat tuli kuitenkin syötyä parempiin suihin. :D

Juustokakku on valmistettu 20 x 20 cm vuoassa ja leikattu 16 palaan. 

Pohja:
190 g korvapuustin makuisia täytekeksejä (Kantolan)
60-65 g voita

Täyte:
250 g mascarponea
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g turkkilaista jukurttia
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa
+
200 g paiston kestävää kanelikreemiä (Valio)

Koristelu:
raesokeria

Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja esipaista pohjaa noin 5-8 minuutin ajan. 

Valmista täyte. Sekoita keskenään kulhossa juustot, jukurtti ja sokerit. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita nopeasti massaan maissitärkkelys ja lopuksi munat yksitellen varovasti esim. nuolijalla sekoittaen. Kaada valmis täytemassa esipaistetun ja hieman jäähtyneen pohjan päälle. 

Notkista purkissa olevaa kreemiä ja ripottele kreemiklönttejä lusikalla täytteen päälle. Marmoroi pintaa vetämällä esimerkiksi veitselle taikinaa ja kreemiä sekaisin. 

Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltä vielä jonkin verran hyllyvää. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku vuoassa huoneenlämpöiseksi ja anna olla jääkaapissa peitettynä yön yli. 

Nosta kakku pois vuoasta pohjalla olevan leivinpaperin avulla. Siisti reunat leikkaamalla pienet siivut pois joka reunalta. Leikkaa sitten kakku 16 pienehköön palaan (4x4). Koristele palat ennen tarjoilua halutessasi raesokerilla. 


Mascarpone toi kivaa makuvaihtelua juustokakkutäytteeseen. Päätin käyttää sitä kun sitä kerta sattui olemaan kaapissa leivontahetkellä mutta sen voi siis aivan hyvin korvata tavallisella tuorejuustolla. :)


Herkullisia nämä olivat kyllä vaikka en nyt ihan täysin vakuuttunutkaan tuosta kanelikreemistä. Paistettujuustokakku on mielestäni kyllä aina hyvää! ♥ Ja nämä olivat kivoja tämmöisiä pieniä herkkupaloja, joita oli kiva syöpötellä kahvin kanssa. :)

Ehkä mun pitää antaa vielä toinen mahdollisuus tuolle kreemille ja koittaa käyttää sitä jossain toisen tyyppisessä leivonnaisessa. Ehkäpä jossain omenaisessa piirakassa se voisi toimia aika kivasti... Täytyypä alkaa kehitellä reseptiä.  :) 

24. elokuuta 2021

MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU VADELMIEN JA RIISIMUROJEN KERA

Viimein kerkesin testaamaan uusinta silikonista kakkuvuokaani, jonka tilasin jo jokin aika sitten tässä kesän aikana. Kyseessä on siis Pavonin Mars-vuoka ja täytyy kyllä antaa peukut tälle vuoalla - tykkäsin siitä todella paljon! Vuoka on kivan pieni ja mallina neliönmuotoinen kakku on mielestäni tosi kiva. Vaihtelua pyöreille kakuille. :) 

Kakusta tuli oikein kiva ja maistuva! Mansikka, vadelmat, valkosuklaa ja riisimurot yhdessä toimivat todella hyvin. Erityisesti tykkäsin tuosta valkosuklaa + riismuro- kuorrutteesta, nam! ♥

Kakku on leivottu siis silikoniselle kakkuvuoalla, Pavoni Mars. 

Täyte:
3 liivatetta
2 dl kermaa
150 g mansikka soseutettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuoriraaste
1½ rkl vettä 
+ kokonaisia vadelmia (pakaste)

Pohja:
160 g mansikkadominoita
2 rkl riisimuroja
40 g voita 

Kuorrute:
200 g valkosuklaata
1 rkl öljyä
vajaa 1 dl riisimuroja

Koristelu:
2 dl kermaa + tomusokeria
vadelmia
riisimuroja 
mansikkajukurttikarkkeja
jukurtti/valkosuklaa päällysteisiä pähkinöitä jne. 

Aloita kakun valmistus tekemällä täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja jätä sivuun odottamaan. Soseuta mansikat. Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, sokerit ja sitruunan kuoriraaste. Kiehauta vesi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon mansikkasose ja sekoita taas hyvin. Lopuksi nostele täytteeseen vaahdotettu kerma. Kaada valmis täyte vuokaan ja upota joukkoon kokonaisia vadelmia. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin tunnin verran tai kunnes pinta tuntuu hyytyneeltä ennen pohjan tekoa. 

Pohjaa varten mursaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon riisimurot. Yhdistä sulatetun voin kanssa. Levitä keksiseosta varovasti hyytyneen täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Pohjaseosta jää vähän yli mutta sen voi itse syödä tekovaiheessa. :D Anna kakun olla vielä hetken aikaa jääkaapissa. Laita kakun päälle kelmu ja siirrä kakku sitten pakkaseen. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli. 

Ota kakku pakkasesta ja irrota varovasti silikonivuoasta. Aseta kakku ritilän päälle ja laita ritilän alle leivinpaperia suojaksi ylivaluvalle kuorrutteelle. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa lyhyissä jaksoissa aina hyvin sekoittaen jokaisen lämmityskerran jälkeen. Sekoita sulan suklaan joukkoon öljy ja riisimurot. Levitä kuorrute TODELLA nopeasti kakun päälle. Kuorrute alkaa jähmettyä saman tien jäisen kakun päällä. Paikkaile aukkoja tarpeen mukaan kuorrutteella. Siisti kakun reunat ja aseta kakku tarjoiluvadille. 

Vatkaa koristelua varten kerma ja mausta se tomusokerilla. Pursota kerma kauniisti kakun päälle ja koristele lopuksi haluamallasi tavalla. Kakku on vielä tässä vaiheessa jäässä, joten sen on hyvä antaa rauhassa sulaa jääkaapissa ennen syömistä. :D


Nam, kakku oli ihanan raikas ja maistui aivan kesälle mansikoiden ja vadelmien ansiosta. Kuorrutteena ollut valkosuklaa takasi takuuvarmaa makeutta kakkuun. :D 


Kuorrute oli äärimmäisen hankala laittaa kakun päälle sillä se tosiaan alkoi heti jähmettyä osuttuaan kakun pintaan. Eli nopeus on todellakin valttia tuon kuorrutteen levityksen kanssa. :) 


Kesä ♥


Pohjaan tulleet riisimurot olivat muuten myös kiva lisä keksipohjaan. Lisää rapeutta ja purutuntumaa! Nuo mansikkadominot olivat kans mielestäni aika kivan makuisia, toimivat hyvin tämmöisessä mansikkakakussa. :) 

Mut kaiken kaikkiaan, olin oikein tyytyväinen testissä olleeseen kakkuvuokaan ja luulen, että vuoka tulee olemaan kovassa käytössä jatkossa leipomusten merkeissä. :) 


14. elokuuta 2021

SITRUUNAINEN MUSTIKKAMURUPIIRAKKA

No nyt oli namia piirakkaa! Bongasin tuossa jokin aika sitten Meillä kotona- nettisivuilta herkulliselta kuulostavan sitruunaisen mustikkamurupiirakan ohjeen. Jo pelkästään blogissa oleva kuva houkutteli leipomaan piirakkaa ja luettuani reseptin läpi ajattelin, että tätä on pakko testata piakkoin. Nyt sitten leivoin piirakan enkä kyllä pettynyt, tämä oli aivan törkeän hyvää!! Vähän muuntelin alkuperäistä reseptiä ja jätin piirakasta kokonaan pois kardemumman ja lemon curdin. Pelkästään sitruunamehulla ja -kuorella sai mielestäni ihanan sitruunaisen maun piirakkaan. Alkuperäisen ohjeen voit kurkata täältä

Piirakka on leivottu noin 20 x 20 cm vuoalla ja leikattu 9 isohkoon palaan. 

Muruseos:
125 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuoriraaste

Pohja:
2/3 osaa muruseoksesta
100 g turkkilaista jukurttia
1 muna

Täyte:
noin 3-4 dl mustikoita
200 g turkkilaista jukurttia
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Valmista ensin muruseos. Sulata voi. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita voisulan kanssa murumaiseksi seokseksi. Ota seoksesta 1/3 sivuun myöhempää käyttöä varten. 

Valmista pohja. Lisää 2/3 osaan muruseoksesta turkkilainen jukurtti ja muna. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä massa vuokaan tasaisesti. Ripottele pohjan mustikat valmiiksi.

Valmista täyte. Sekoita keskenään jukurtti, muna, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Kaada täyte mustikoiden päälle tasaisesti joka paikkaan. Murusta täytteen päälle sivuun otettu muruseos. 

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 35-45 min riippuen uunin tehosta. Tarkkaile kypsyyttä ja vähennä/lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Anna piirakan jäähtyä rauhassa. Irrota vuoasta ja leikkaa 9 tai halutessasi vielä pienempiin paloihin. 


Aijai, mikään ei kyllä voita mehevää ja herkullista mustikkapiirakkaa! ♥♥


Piirakka oli ihanan pehmeää, mehevää ja suussa sulavan herkullista! 
Sitruunan raikas maku piristi ja raikasti kivasti piirakan makua. Nam! :)


Piirakka oli todella helppo ja nopea leipoa. Vaikeuksia oli vain antaa piirakan jäähtyä kunnolla ennen palojen leikkaamista. Oli raastavan tuskallista vain odotella ja nuuhkia keittiöstä leijailevaa herkullista tuoksua. :D Uskon, että tätä tulee aivan varmasti leivottua vielä jatkossa moneen kertaan. ♥

12. elokuuta 2021

MANGOJUUSTOKAKKU

Tämän keltaisen mangojuustokakun leivon jo viime viikolla työkavereille kesätyöni päättymisen johdosta. Oli ihan selvä, että jotain hyvää haluan heille leipoa kiitokseksi koko kesästä ja niinpä sitten kaapissa lojuneen mangososepurkin innoittaman syntyi kivan raikas ja kesäinen mangokakku. :)

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g suklaakaurakeksejä
65 g voita 

Täyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
125 g turkkilaista jukurttia
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl Bonne mangososetta
2 rkl vettä (laitoin 1 rkl vettä ja 1 rkl limemehua)

Kiille:
2 liivatetta
2½ dl Bonne mangososetta

Koristelu:
keksejä/karkkeja/vadelmia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa keksit hienoksi muruksi pussissa kaulimen avulla tai tehosekoittimessa. Yhdistä sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja nosta vähän keksimurua myös vuoan reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto, jukurtti, sokerit ja mangosose. Kuumenne limevesi kiehuvaksi ja liuota puristellut liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin sekaisin. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto esim. nuolijan avulla. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten niin saat mahdolliset ilmakuplat pois täytteen seasta. Anna kakun hyytyä vähintään 4-5 tuntia jääkaapissa.

Valmista kiille kun kakku on hyytynyt tarpeeksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 8 minuutiksi. Mittaa pieneen kulhoon sose ja ota siitä erilleen pari ruokalusikkaa. Kuumenna tätä erilleen otettu sose kiehuvan kuumaksi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Sekoita hyvin loppusoseen kanssa. Kaada valmis kiille varovasti lusikan avulla täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla käyttäen esim. keksejä, karkkeja ja vadelmia. :)


Kovin paljoa en kerennyt panostaa kuvien ottamiseen tällä kertaa. 
Nopeesti räpsäsin pari kuvaa kännykällä ennen töihin lähtöä kakun kanssa. :) 


Kakku oli kyllä mielestäni oikein onnistunut ja maistui ihanasti mangolle. Kivaa vaihtelua pohjaan toivat nuo suklaiset kaurakeksit ja täytteessä käytetty turkkilainen jukurtti. 

Onneksi kakku maistui myös hyvin työkavereilleni. ♥
 

18. heinäkuuta 2021

VALKOSUKLAA-MASCARPONE-LEMON CURD - JUUSTOKAKKU

Tämä herkullinen juustokakku oli vielä toisena kakkuna synttärieni kahvipöydässä. Alun perin mun piti mennä vain mansikkakakulla mutta päätinkin sitten viime metreillä leipoa vielä tämän juustokakun ja se kyllä kannatti. Makuina tässä kakussa on mun lemppari eli valkosuklaa, itse tehtyä lemon curd ja mansikkaraparperihillo. Nämä yhdistettynä maukkaaseen kaurakeksipohjaan niin herkkupläjäys oli valmis! :) 

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
1 dl mansikkaraparperihilloa
0,75 kpl liivatetta

3 liivatetta
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
2 rkl lemon curdia (itsetehtyä)
2 rkl sitruunamehua

Kiille:
2 dl lemon curdia (itsetehtyä)
1½ liivatetta

Koristelu:
tuoreita mansikoita
kaurakeksipaloja
vaahtokarkkeja
valkosuklaarouhetta/karkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit pussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi. 

Keksipohjan päälle tulee pieni hillokerros. Sitä varten laita vajaa 1 liivatelehti kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa hillo pieneen kippoon ja ota siitä noin 1-2 rkl erilleen. Kuumenna tämä erilleen otettu hillomäärä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä loppuhillon kanssa ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä hilloliivateseos keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30-60 min. 

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa vaniljarahka, mascarpone, sokeri ja lemon curd. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita taas hyvin sekaisin. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma massaan. Kaada valmis massa vuokaan hyytyneen hillokerroksen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä 4-5 tuntia jääkaapissa.

Valmista kiille. Laita liivatteet taas kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Ota lemon curdia noin 2 rkl erilleen ja kuumenna tämä osa kiehuvaksi. Liuota pehmenneet liivatteet siihen ja sekoita hyvin sekaisin. Sekoita liivateseos lopun lemon curdin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle vuokaan ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Anna mielellään hyytyä yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Irrota reunakalvo/leivinpaperi. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namskis! Tämä oli melkoisen herkullinen kaakku ja ihanan kesäinen. ♥


Kaurakeksit ovat kyllä ihan lemppareita hyydytettävissä juustokakuissa, ne tuovat niin kivaa makua perinteisiin Digestiveihin verrattuna. 


Kyllä tuo valkosuklaa ja mascarponen liitto on jotain käsittämättömän hyvää!! Lemon curdi ja mansikkaraparperihillo toivat kivaa lisäkirpeyttä ja raikkautta kakkuun. 
Luulenpa että tätä tulee tehtyä vielä joskus toistekin. :)

16. heinäkuuta 2021

SYNTTÄRIKAKKU: MANSIKKATÄYTEKAKKU

Jaahas, taas eilen tuli vanhettua vuodella ja missä hellesäässä. :D Oli aika haastavat olosuhteet leivonnalle mutta pakko oli saada mansikkakakkua synttäreille. Tästä perinteestä en hevin luovu, en edes +30 asteen helteellä- :D Välillä kyllä ajattelin olevani aivan hullu kun leivon tämmöisessä kuumuudessa mutta leipomotyövuoteni ovat kyllä koulineet mut leipomaan äärimmäisissä sääolosuhteissa. :D:D 

Tästä mansikkakakusta tuli herkullinen pläjäys! Ainut miinus oli, että laitoin täytteeseen liian paljon liivatetta ja siitä tuli ehkä liian tönkköä omaan makuun. Eli ens kerralla vähän vähemmän liivatetta niin hyvä tulee. :) Laitoin tosiaan neljä liivatetta mutta kolme olisi riittänyt vallan mainiosti. Noh, tekemällä oppii ja ens kerralla on sit taas vähän viisaampi. 

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla. (Pohjat leivottu 2 x 16 cm vuoalla)

Pohjat:
3 munaa
2½ dl sokeria
1½-2 rkl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
75 g voita sulatettuna
1½ dl maitoa tai kermaa

Kostutus:
noin 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
3-4 liivatetta
2 dl vispikermaa
100 g mansikoita soseutettuna
100 g mansikkajukurttia
100 g vaniljatuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan tai limen mehua

+ itsetehtyä lemon curdia ja mansikkaraparperihilloa

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl tomusokeria

Koristelu: 
55 g valkosuklaata
1 tl öljyä
mansikoita
valkosuklaarouhetta
keksimurua

Valmista pohjat. Ota esille kaksi 16 cm vuokaa ja vuoraa molemmat leivinpaperilla; pohjat ja reunat. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja mittaa maito/kerma valmiiksi astioihin. Yhdistä myös jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa. Vaahdota keskenään munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon koko ajan vatkaten pienellä teholla voisula, maitoa ja lopuksi jauhoseos. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat ja viimeistele sekoitus nuolijan avulla. Jaa valmis massa kahteen vuokaan. Paista pohjia uunin alatasaolla noin 35-40 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Seuraa kypsyttää ja vähennä tai lisää paistoaikaa tarpeen mukaan. Jäähdytä pohjat ja leikkaa molemmat sitten kahteen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vaahdota kerma valmiiksi ja laita jääkaappiin odottamaan. Soseuta mansikat ja sekoita jukurtin, tuorejuuston ja sokereiden kanssa sekaisin. Kuumenna limen/sitruunan mehu kiehuvaksi ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen, sekoita hyvin sekaisin. Nostele joukkoon lopuksi vaahdotettu kerma. Laita täyte jääkaappiin siksi aikaa kun valmistelet kakkuvuoan täyttöä varten. 

Aseta 16 cm vuoan reuna suoraan tarjoilulautaselle ja laita sisäreunaan korkea reunakalvo ja leivinpaperisuikaleet. Kakun kokoamiseen tarvitset kolme pohjalevyä eli yksi pohja jää yli. Voit esim. pakastaa sen myöhempää käyttöä varten tai käyttää johonkin muuhun leivontaan. 

Kostuta pohjalevy vaniljasokerimaidolla ja aseta vuokaan. Sivele päälle kerros itsetehtyä mansikkaraparperihilloa ja puolet mansikkatäytteestä. Toista sama toisen kerroksen kanssa mutta laitan hillon tilalle kerron lemon curdia. Muista kostuttaa pohjia kunnolla niin lopputuloksesta tulee hyvä! Peitä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka ja reunakalvo/leivinpaperi. Vatkaa kuorrutteen kerma ja sekoita joukkoon tuorejuustoa sekä tomusokeri. Kuorruta kakku tasaisesti ja laita hetkeksi jääkaappiin. 

Valkosuklaavalumia varten sulata suklaa varovasti mikrossa pienissä lämmityserissä. Kun suklaa on sulanut, sekoita sen joukkoon öljy. Lusikoi suklaata kakun päälle aivan kakun reunaan niin että suklaa alkaa valua kauniisti reunaa pitkin alas. Koristele kakku lopuksi tuoreilla mansikoilla, valkosuklaarouheella ja keksimurulla. Sitten kahvipannu porisemaan ja kakun kimppuun! :)


Nam, kyllä mikään ei voita kesän mansikkakakkua! ♥


Tässä kakussa oli kyllä maut kohdillaan. Mansikka yhdistettynä lemon curdin ja raparperimansikkahillon kanssa toimivat loistavasti yhdessä! Hieman vain jäi harmittamaan tuo liika liivatteen määrä täytteessä. Siitä huolimatta kakkua tuli syötyä ihan kiitettävä määrä ja taas tuli juhlittua vuoden vanhenemista kakun merkeissä. :D 





4. heinäkuuta 2021

BISCOFF-KAURAKEKSIJÄÄTELÖ KINUSKILLA HÖYSTETTYNÄ

Näin kuumina hellepäivinä ei houkuttele yhtään uunilla paistettavien leivonnaisten leipominen, kun kämpässä on semmoiset +28 astetta lämmintä! Jotain mun teki kuitenkin mieli leipoa ja sit muistin kondensoidusta maidosta valmistettavan jäätelön. Se oli juuri sopiva herkku näille hellepäiville! :)

Voi pojat kun tästä jäätelöstä tuli herkullista! Tykkäsin ihan älyttömästi ja tuli syötyä koko satsi melkein yhden illan aikana. Onneksi sitä nyt jäi kuitenkin vähäsen seuraavallekin herkkupäivälle. :)

Nämä kondensoidusta maidosta valmistettavat jäätelöt ovat kyllä siitä hyviä, kun ne on niin nopeita ja helppoja valmistaa. Ei tarvita mitään erillisiä jäätelökoneita vaan homma hoituu tavallisella käsikäyttöisellä sähkövatkaimella.  Lurps, tämä oli niin hyvää! ♥

Valmistin jäätelön noin 20 x 20 cm neliövuokaan.

Massa:
 4 dl kermaa (kuohu tai vispi)
 ½ prk Biscoff-levitettä
1 prk (á 396 g) kondensoitua maitoa 
kaurakeksejä tai Biscoff-keksejä
noin 1½ dl valmista kinuskikastiketta 

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon biscoff-levite ja kondensoitu maito. Älä vatkaa liikaa ettei seos juoksetu. Murskaa kaura/Biscoff-keksejä ja nostele nuolijan avulla massan joukkoon. 

Kaada noin puolet massasta pakastuksen kestävään vuokaan. Murustele päälle vielä keksejä ja kaada raidoiksi kinuskikastiketta. Levitä loppu massa vuokaan ja taas kaada päälle raidoiksi kinuskikastiketta. Marmoroi pintaa veitsen avulla niin kinuski sekoittuu hieman massan joukkoon. Murusta vielä päälle lisää keksimurua. Peitä astia esim. foliolla tai laita päälle kansi. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli. Jos olet kovin hätäinen niin ehkä noin 5-6 tuntiakin voi riittää jäätelön pakastumiseen.  

Ota valmiista jäätelöstä lämpimällä kauhalla palloja jälkiruokakulhoon. Halutessasi voit lisätä tarjoiluvaiheessa pallojen päälle esim. vadelmia tai muita marjoja, suolapähkinöitä ja lisää kinuskikastiketta tms.  Oman maun mukaan höppeet päälle! :) 


Nam! Keksimurua tästä jäätelöstä ei ainakaan puuttunut, ehkä sitä tuli jopa laitettua liiankin ronskilla kädellä. Nooh, ei se mitään... Hyvää oli! :)

Kinuski itsessään on todella makeaa, joten jos ei halua jäätelöstä makeaa kannattaa laittaa kinuskia vähemmän jäätelömassan sekaan raitoina. Itse tosin tykkään makeasta niin mun makuun kinuskia oli just sopivasti. :) 


Tuo Biscoff-levite sopi kyllä aivan loistavasti jäätelöön. Voin suositella kokeilemaan!
 Kyllä tällä kelpasi herkutella kuumana kesäpäivänä. :)


1. heinäkuuta 2021

I ♥ TUPLA - KAKKU


Instagramissa törmäsin tähän niin herkullisen näköiseen ja kuuloiseen I ♥ Tupla cake- reseptiin Withchocolatechips:n tilillä. Kakku oli niin taivaallisen hyvän näköinen ja saanut paljon ylistystä aikaan, että mun oli aivan pakko testata reseptiä. Hieman tosin muuntelin alkuperäistä reseptiä mutta en paljoa! Alkuperäisen ohjeen kakulle löydät Instagramista ja tuolta withchocolatechipsin tililtä. :)

Kakku on leivottu pienellä 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
100 g Biscoff-keksejä
1 rkl mantelirouhetta
35 g voita sulatettuna

Täyte:
1 dl vispikermaa
150 g Tupla-patukoita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
3 liivatetta
1 rkl maitoa

Kuorrute:
150 g maitosuklaata
½ dl mantelirouhetta
noin 2 rkl öljyä

Koristelu:
erilaisia karkkeja oman mielen mukaan 

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita myös vuoan sisäreunaan leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita mantelirouheen ja sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita täytteen valmistamisen ajaksi jääkaappiin. 

Valmista täyte. Mittaa 1 dl kermaa kattilaan ja pilko sekaan Tuplat. Lämmitä miedolla lämmöllä rauhassa sekoitellen kunnes Tuplapalat on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Anna jäähtyä. 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vaahdosta kerma ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon jäähtynyt kermaTupla-seos. Kiehauta maito ja sekoita puristellut liivatteet sen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhaa tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada valmis täytemassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Ennen kuorrutteen valmistamista voit irrottaa kakun vuoasta ja laittaa sen pakkaseen kuorrutteen valmisten ajaksi.  Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja sekoita joukkoon mantelirouhe sekä öljyä. Ota kakku pakkasesta ja aseta ritilän päälle, jonka alla on leivinpaperi. Näin ylivaluva kuorrute on helppo siivota pois leivinpaperin avulla. Kaada kuorrute nopeasti kakun päälle ja reunoilla. Tasoita esim. palettiveitsellä kakun pinnalta ettei kuorrutetta jää liian paksua kerrosta kakun päälle. Katso että kuorrutetta tulee kauttaaltaan kakun reunoille. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua rauhassa ja siirrä kakku sitten tarjoilulautaselle ja laita jääkaappiin hetkeksi, jotta kuorrute jähmettyy kunnolla. Koristele kakku vielä ennen tarjoilua halutessasi karkeilla. Kakku ei kyllä välttämättä tarvitse mitään koristeita kun tuo kuorrute on niin näyttävän näköinen. 

Ps. Ylivaluneen kuorrutteen voi hyödyntää tekemällä siitä pieniä konvehteja. Lusikoi kuorrutetta pieniin silikonisiin konvehtimuotteihin tai mihin muotteihin vain, laita jääkaappiin jähmettymään ja nauti. Itse tein kissamuoteilla pieniä kissakonvehteja. ♥


Ai että kun tästä tuli kivan näköinen kakku! Tuo kuorrute oli tosi kiva ja hyvän makuinen. 
Mantelirouhe rapsahteli kivasti hampaissa. :)


Pohjan tein tosiaan Biscoff-kekseistä kun niitä sattui olemaan kaapissa jo valmiina. Ne eivät tosin ehkä olleet paras mahdollinen valinta tähän kakkuun. Suosittelen käyttämään esim. Dominoita kuten alkuperäisessäkin reseptissä oli käytetty. Ne olisivat varmasti tuoneet lisää makua kakkuun. :)


Kakku ei ollut yhtään makea, ehkä jopa liiankin pliisu makeudeltaan omaan makuun kun olen niin perso makealle. Ehkä olisin vähän lisännyt sokeri täytteeseen tai jotain mutta jos siis et tykkää niin kovin makeasta kakusta, niin sitten tämä on kuin tehty sinulle. :D


Herkullista tämä oli vaikkei nyt niin makea ollutkaan! :) 
Aion kyllä ehkä käyttää tuota kuorrutetta vielä joskus uudestaan jossain toisessa kakussa. Heti alkoi päässä pyöriä monia eri vaihtoehtoja, missä sitä voisi hyödyntää. :D


30. kesäkuuta 2021

MANOFFEE RAPARPERITWISTILLÄ


Voi, että kun tämä oli sitten hyvää! ♥ Kyseessä on siis banoffeen sukulainen eli manoffee. Leivonnainen on muuten samanlainen kuin banoffee mutta banaani on korvattu tuoreilla mansikoilla. Oikein ihana kesäinen herkku! Tein tämän piirakan tosiaan tuossa juhannuksen pyhinä ja parasta tässä oli se, että piirakka oli todella nopea ja helppo valmistaa. Piirakan pystyi mainiosti leipasta töistä päästyäni ja herkutella jo samana iltana. :) 

Piirakka on valmistettu 24 cm irtopohjavuoan reunalla. Vaihtoehtoisesti piirakan voi myös valmistaa esim. piirakkavuokaan ja tarjoilla suoraan siitä. 

Pohja:
200 g keksiä (kaura+Biscoff)
100 g voita

Täyte:
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
mansikka-raparperihilloa
tuoreita mansikoita

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1-2 rkl tomusokeria

Koristelu:
tuoreita mansikoita
kiiwiä
keksimurua
suklaarouhetta

Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluvadille ja valmista piirakka siihen. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Itse käytin pohjassa kaura- ja Biscoff-keksejä mutta voit käyttää oikeastaan mitä keksejä itse haluaa Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa.

Kun keksipohja on jähmettynyt tarpeeksi, levitä pohjan päälle tasainen kerros kinuskia. Viipaloi mansikat ja asettele kinuskin päälle. Laita sinne tänne pieniä mansikka-raparperihilloa klönttejä tuomaan pientä kirpeyttä piirakkaan. Halutessasi voit jättää hillon myös kokonaan pois ja laittaa vain pelkkiä mansikkaviipaleita. 

Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljarahka ja tomusokeria oman maun mukaan. Levitä kuorrute varovasti piirakan päälle ja koristele lopuksi vielä tuoreilla mansikoilla, kiiwipaloilla, keksimurulla ja suklaarouheella. Anna piirakan vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa ja irrota ennen tarjoilua reunavuoka piirakan ympäriltä. Sitten vain herkuttelemaan!  


Niin herkullista! Oikein ihana kesäinen herkku. ♥
Mansikoiden ja hillon ansiosta piirakka ei ollut ehkä ihan niin makea kuin sukulaisensa banoffee. Nam! 


Näin kuumilla keleillä ei ole oikein halua leipoa uunilla paistettavia leivonnaisia, niin silloin tämmöiset nopeat herkut ovat oikein täydellisiä. 


Käytin piirakkaan äidiltäni saatua itsevalmistettua mansikka-raparperihilloa ja se sopi mielestäni oikein hyvin tähän. Hillo toi hieman kirpeyttä muuten melko makeaan makumaailmaan. Tykkäsin! :)


Tämä oli kyllä sellainen piirakka, mikä katosi lautaselta melkein yhden illan aikana. Miehellekin näytti maistuvan hyvin! :D Tätä tulee varmasti tehtyä jatkossa toistekin. 



14. kesäkuuta 2021

BISCOFF CAKESICLES


Cakesicles-leivonnaiset saivat taas jatkoa, kun valmistin näitä herkullisia Biscoff-levitteellä maustettuja jäätelökakkutikkareita. Sain myös käytettyä näihin pakkasessa jo jonkin aikaa lojuneen karademummakakkupohjan palan. 

Oon nyt jotenkin aivan innostunut noista Biscoff-kekseistä! Tykkään kovasti niiden paahteisesta ja jopa hieman kinuskisesta/karamellimaisesta mausta. Nam! Sit kun jokin aika sitten bongasin kaupan hyllyltä Biscoff-levitettä, niin en voinut vastustaa kiusausta ja olla ostamatta purkkia. Ajattelin, että kyllä mä varmasti keksin jotain käyttöä sille. Ja niinpä syntyivät sitten nämä cakesiclet! :) 

Tuo Biscoff-levite on muuten todella hyvää, omaan makuun oikein makoisaa ja herkullista. Aina on tullut ostettua vain Nutellaa niin nyt oli kiva kokeilla jotain uutta. Levite maistui mielestäni aivan samalta kuin keksitkin eli HYVÄLTÄ! Tätä tuotetta tulen aivan varmasti ostamaan ja käyttämään jatkossakin. Näin kesäaikaan olisi aivan ihana kokeilla tehdä tästä levitteestä itse jäätelöä! Taidankin kirjoittaa sen heti to do-listalleni. :)

Tällä ohjeella tulee 7 kpl jäätelökakkutikkaria. 

Massa:
noin 180 g vaaleaa kardemummakakkupohjaa
noin 160 g Biscoff-levitettä

Kuorrute:
noin 60 g valkosuklaata + ½ rkl öljyä
noin 100 g tummaa suklaata + 1 rkl öljyä

Koristelu:
pehmeitä nonparelleja

Murenna pehmeä kakkupohja kulhoon ja sekoita hyvin Biscoff-levite joukkoon. Painele massa tiiviisti jäätelömuotteihin ja työnnä lopuksi tikut jokaiseen jäätelöön. Anna jähmettyä jääkapissa muutaman tunnin ajan tai vaihtoehtoisesti yön yli.

Irrota jähmettyneet jäätelöt varovasti muoteista. Sulata ensin vaikka valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita öljy joukkoon. Laita suklaa korkeaan lasiin ja kuorruta niin monta jäätelö sillä kuin vain saat. Nosta leivinpaperin päälle ja siirrä esim. leikkuulaudan avulla jääkaappiin jähmettymään. Tee sama homma tumman suklaan kanssa ja kuorruta loput jäätelöt. Ylijääneillä suklailla voit tehdä raitoja jäätelöiden pinnalle ja ripottele nonparelleja raitojen päälle ennen kuin ne kerkeävät jähmettyä. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. 



Aijai, olihan nämä taas herkullisia! Eivät tosin ehkä ihan niin hyviä kuin aikaisemmin tekemäni Nutellan makuiset versiot mutta hyviä kuitenkin. :)


Näissä maistuivat kivasti Biscoffin ominainen maku ja myös kardemumma tuli kivasti esille kakkupohjasta. Ei yhtään hullumpi makuyhdistelmä! ♥


Harmittaa vähän kun noita valkosuklaakuorrutteisia ei tullut kuin pari sillä ne olivat mielestäni paljon parempia noihin tummalla suklaalla kuorrutettuihin verrattuna. Jotenkin tuo tumma suklaa ei vain sopinut näihin, oli liian intensiivinen maku. Valkosuklaa toi kivasti makeutta ja luulen, että myös maitosuklaa toimisi oikein loistavasti tässä. :) 

Kuorrutteeksi kävisi myös hyvin kaikki erilaiset Candy Meltsit yms. kuorrutteet erilaisine värimaailmoineen. Harmi kun itsellä ei sattunut näiden tekohetkellä olla yhtään noita kuorrutteita jemmassa. Täytyisikin ostaa niitä jemmaan parissa eri värissä niin sit niitä olisi aina valmiina tarpeen vaatiessa. :)


7. kesäkuuta 2021

VADELMAJUUSTOKAKKU-BROWNIE

Lurps, olipas tämä hyvää herkkua! Tästä herkullisesta vadelmajuustokakku-browniesta oli jo vilahdus Instagramissa jokunen aika sitten. Nyt vasta olen kerennyt kirjoittelemaan reseptiä tänne blogin puolelle. :)

Tässä leivonnaisessa on yhdistettynä mehevä browniepohja, täyteläinen juustokakkutäyte ja tietysti nuo vadelmat. Ai että... Täydellinen makukombinaatio omaan makuun! ♥ Resepti on otettu Liisa Westerbergin Parhaat Reseptit- lehdestä - Makeaa ja suolaista; Leivotaan extra 2/2021. On muuten aivan ihana tuo lehti. Sanansa mukaisesti siitä löytyvät Liisan parhaat reseptit ja tämä herkku lukeutuu yksiin niistä. ♥

Leivonnassa käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa ja leikattu 15 palaan.

Brownie:
150 g maitosuklaata
75 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
2 munaa
noin 200 g vadelmia

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kulhoon suklaa ja voi, sulata varovasti mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Levitä valmis massa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja valmista sitten juustokakkutäyte.

Notkista tuorejuustoa hieman ja sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi lisäysten välillä. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja marmoroi pinta  esimerkiksi veistä pyörittämällä taikinan läpi. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie vielä uuniin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä jääkkaappikylmäksi. Anna olla jääkaapissa yön yli, brownie on parasta valmistuksesta seuraavana päivänä. 

Siirrä brownie vuoasta leikkuulaudalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin 15 palaan ja palat olivat aika reilun kokoisia. :)


Nam, tämä oli kyllä hyvää! ♥


Pohja oli ihanan mehevää ja tuo täyte... Aah, tykkäsin! Ja vadelmat nyt sopivat ihan mihin vaan. :)


Brownie + juustokakku + vadelmat = ♥♥♥

2. kesäkuuta 2021

"EXTEMPORE-KAKKU" - VANILJAINEN NUTELLA-JUUSTOKAKKU


Nimesin tämän kakun extempore-kakuksi, sillä tein tämän sananmukaisesti hetken mielijohteesta. Halusin päästä eroon kaapissa olevista vajaista keksipusseista yms. purkeista ja raaka-aineista. Ymppäsin siis tähän kakkuun vähän mitä nyt kaapissa sattui olemaan avattuja raaka-ainepakkauksia. Olin oikeastaan ihan yllättynyt kuinka hyvä tästä tuli loppujen lopuksi. Ei huono ollenkaan! :)

Kakku on leivottu 16 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
50 g Biscoff-keksejä
30 g crunchy mysliä
10 g suolapähkinöitä
35 g voita

Nutella-täyte:
100 g Nutellaa
noin 50-60 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaniljatäyte:
4 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (ei kermaa vaan vaniljakastiketta)
250 g mascarponea
200 g Valion vaniljakreemiä
100 g jukurttirahkaa
2 rkl tomusokeria
3 rkl maitoa

Nutella-kiille:
1 liivate
1 dl kermaa
150 g Nutellaa

Koristelu:
1 dl kermaa
karkkeja/keksejä/suolapähkinöitä/vadelmia yms. 

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa keksit, mysli ja suolapähkinät pieneksi muruksi. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Nutella-täytettä varten sekoita tuorejuusto ja Nutella hyvin sekaisin. Levitä varovasti keksipohjan päälle ja laita taas kakku jääkaappiin seuraavan täytteen valmistuksen ajaksi. 

Valmista vaniljatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5-10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike ja jätä sivuun odottamaan. Sekoita kulhossa mascarpone, vaniljakreemi, jukurttirahka ja tomusokeri. Kiehauta maito mikrossa ja liuota pehmenneet liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. Lopuksi nostele joukkoon vaahdotettu vaniljakastike. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Valmista kiille. Laita liivate kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa kerma pieneen kattilaan ja lämmitä kiehumispisteeseen. Purista liivatteesta ylimääräiset vedet ja sekoita kuuman kerman joukkoon. Lisää joukkoon Nutella ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Kaada kiille varovasti ison lusikan avulla hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vaahdota kerma ja pursota koristeita kakun päälle. Koristele vielä haluamallasi tavalla esim. karkeille, kekseillä, vadelmilla ja suolapähkinöillä.


Olin kyllä niin positiivisesti yllättynyt kuinka hyvä tästä kakusta oikein tuli. :)


Aivan täydellinen kakku ei kuitenkaan ollut ja tuohon täytteeseen en ollut aivan täysin tyytyväinen.
 Jos nyt tekisin sen uudelleen niin jättäisin sen vaniljakastikkeen pois ja korvaisin ihan tavallisella vispikermalla vaahdotettuna. :)


Pohjasta tykkäsin erityisesti suolapähkinöiden ansiosta. 
Ne toivat kivasti tasapainoa muuten niin makeaan Nutellaan. :)


Kokeilin ensimmäistä kertaa käyttää Nutellaa kiilteessä tällä tapaa ja täytyy kyllä sanoa että tuli aika hyvä kiille. Käytin tosiaan yhden liivatteen siihen ja jo sillä sai aikaa todella jämäkän kiilteen. Ehkä jopa puoliska liivatettakin olisi riittänyt... mutta pysyipä ainakin hyvin kasassa leikatessa ja tuli siisti leikkauspinta. :)


Kyllä tällä kakulla sai hyvin makean nälän taltutettua. ♥