4. heinäkuuta 2021

BISCOFF-KAURAKEKSIJÄÄTELÖ KINUSKILLA HÖYSTETTYNÄ

Näin kuumina hellepäivinä ei houkuttele yhtään uunilla paistettavien leivonnaisten leipominen, kun kämpässä on semmoiset +28 astetta lämmintä! Jotain mun teki kuitenkin mieli leipoa ja sit muistin kondensoidusta maidosta valmistettavan jäätelön. Se oli juuri sopiva herkku näille hellepäiville! :)

Voi pojat kun tästä jäätelöstä tuli herkullista! Tykkäsin ihan älyttömästi ja tuli syötyä koko satsi melkein yhden illan aikana. Onneksi sitä nyt jäi kuitenkin vähäsen seuraavallekin herkkupäivälle. :)

Nämä kondensoidusta maidosta valmistettavat jäätelöt ovat kyllä siitä hyviä, kun ne on niin nopeita ja helppoja valmistaa. Ei tarvita mitään erillisiä jäätelökoneita vaan homma hoituu tavallisella käsikäyttöisellä sähkövatkaimella.  Lurps, tämä oli niin hyvää! ♥

Valmistin jäätelön noin 20 x 20 cm neliövuokaan.

Massa:
 4 dl kermaa (kuohu tai vispi)
 ½ prk Biscoff-levitettä
1 prk (á 396 g) kondensoitua maitoa 
kaurakeksejä tai Biscoff-keksejä
noin 1½ dl valmista kinuskikastiketta 

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon biscoff-levite ja kondensoitu maito. Älä vatkaa liikaa ettei seos juoksetu. Murskaa kaura/Biscoff-keksejä ja nostele nuolijan avulla massan joukkoon. 

Kaada noin puolet massasta pakastuksen kestävään vuokaan. Murustele päälle vielä keksejä ja kaada raidoiksi kinuskikastiketta. Levitä loppu massa vuokaan ja taas kaada päälle raidoiksi kinuskikastiketta. Marmoroi pintaa veitsen avulla niin kinuski sekoittuu hieman massan joukkoon. Murusta vielä päälle lisää keksimurua. Peitä astia esim. foliolla tai laita päälle kansi. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli. Jos olet kovin hätäinen niin ehkä noin 5-6 tuntiakin voi riittää jäätelön pakastumiseen.  

Ota valmiista jäätelöstä lämpimällä kauhalla palloja jälkiruokakulhoon. Halutessasi voit lisätä tarjoiluvaiheessa pallojen päälle esim. vadelmia tai muita marjoja, suolapähkinöitä ja lisää kinuskikastiketta tms.  Oman maun mukaan höppeet päälle! :) 


Nam! Keksimurua tästä jäätelöstä ei ainakaan puuttunut, ehkä sitä tuli jopa laitettua liiankin ronskilla kädellä. Nooh, ei se mitään... Hyvää oli! :)

Kinuski itsessään on todella makeaa, joten jos ei halua jäätelöstä makeaa kannattaa laittaa kinuskia vähemmän jäätelömassan sekaan raitoina. Itse tosin tykkään makeasta niin mun makuun kinuskia oli just sopivasti. :) 


Tuo Biscoff-levite sopi kyllä aivan loistavasti jäätelöön. Voin suositella kokeilemaan!
 Kyllä tällä kelpasi herkutella kuumana kesäpäivänä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille