7. kesäkuuta 2021

VADELMAJUUSTOKAKKU-BROWNIE

Lurps, olipas tämä hyvää herkkua! Tästä herkullisesta vadelmajuustokakku-browniesta oli jo vilahdus Instagramissa jokunen aika sitten. Nyt vasta olen kerennyt kirjoittelemaan reseptiä tänne blogin puolelle. :)

Tässä leivonnaisessa on yhdistettynä mehevä browniepohja, täyteläinen juustokakkutäyte ja tietysti nuo vadelmat. Ai että... Täydellinen makukombinaatio omaan makuun! ♥ Resepti on otettu Liisa Westerbergin Parhaat Reseptit- lehdestä - Makeaa ja suolaista; Leivotaan extra 2/2021. On muuten aivan ihana tuo lehti. Sanansa mukaisesti siitä löytyvät Liisan parhaat reseptit ja tämä herkku lukeutuu yksiin niistä. ♥

Leivonnassa käytetty noin 20 x 30 cm vuokaa ja leikattu 15 palaan.

Brownie:
150 g maitosuklaata
75 g voita
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
2 munaa
noin 200 g vadelmia

Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kulhoon suklaa ja voi, sulata varovasti mikrossa pienissä erissä välillä sekoittaen. Vaahdota keskenään munat ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita vain sen verran että massa on tasaista. Levitä valmis massa vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja valmista sitten juustokakkutäyte.

Notkista tuorejuustoa hieman ja sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi lisäysten välillä. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja marmoroi pinta  esimerkiksi veistä pyörittämällä taikinan läpi. Ripottele päälle vadelmat. Paista uunin alatasolla noin 25-30 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä brownie vielä uuniin jälkilämpöön noin 25-30 minuutiksi. Jäähdytä jääkkaappikylmäksi. Anna olla jääkaapissa yön yli, brownie on parasta valmistuksesta seuraavana päivänä. 

Siirrä brownie vuoasta leikkuulaudalle ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin 15 palaan ja palat olivat aika reilun kokoisia. :)


Nam, tämä oli kyllä hyvää! ♥


Pohja oli ihanan mehevää ja tuo täyte... Aah, tykkäsin! Ja vadelmat nyt sopivat ihan mihin vaan. :)


Brownie + juustokakku + vadelmat = ♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille