18. heinäkuuta 2021

VALKOSUKLAA-MASCARPONE-LEMON CURD - JUUSTOKAKKU

Tämä herkullinen juustokakku oli vielä toisena kakkuna synttärieni kahvipöydässä. Alun perin mun piti mennä vain mansikkakakulla mutta päätinkin sitten viime metreillä leipoa vielä tämän juustokakun ja se kyllä kannatti. Makuina tässä kakussa on mun lemppari eli valkosuklaa, itse tehtyä lemon curd ja mansikkaraparperihillo. Nämä yhdistettynä maukkaaseen kaurakeksipohjaan niin herkkupläjäys oli valmis! :) 

Kakku on leivottu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
180 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
1 dl mansikkaraparperihilloa
0,75 kpl liivatetta

3 liivatetta
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
2 rkl lemon curdia (itsetehtyä)
2 rkl sitruunamehua

Kiille:
2 dl lemon curdia (itsetehtyä)
1½ liivatetta

Koristelu:
tuoreita mansikoita
kaurakeksipaloja
vaahtokarkkeja
valkosuklaarouhetta/karkkeja

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi. Laita sisäreunaan reunakalvo tai leivinpaperisuikaleet. Murskaa keksit pussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalla ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi. 

Keksipohjan päälle tulee pieni hillokerros. Sitä varten laita vajaa 1 liivatelehti kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Mittaa hillo pieneen kippoon ja ota siitä noin 1-2 rkl erilleen. Kuumenna tämä erilleen otettu hillomäärä kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä loppuhillon kanssa ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä hilloliivateseos keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30-60 min. 

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vaahdota kerma valmiiksi ja jätä sivuun odottamaan vuoroaan. Sekoita kulhossa vaniljarahka, mascarpone, sokeri ja lemon curd. Kiehauta sitruunamehu ja liuota puristellut liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita taas hyvin sekaisin. Nostele lopuksi vaahdotettu kerma massaan. Kaada valmis massa vuokaan hyytyneen hillokerroksen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä 4-5 tuntia jääkaapissa.

Valmista kiille. Laita liivatteet taas kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Ota lemon curdia noin 2 rkl erilleen ja kuumenna tämä osa kiehuvaksi. Liuota pehmenneet liivatteet siihen ja sekoita hyvin sekaisin. Sekoita liivateseos lopun lemon curdin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle vuokaan ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Anna mielellään hyytyä yön yli jääkaapissa. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Irrota reunakalvo/leivinpaperi. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namskis! Tämä oli melkoisen herkullinen kaakku ja ihanan kesäinen. ♥


Kaurakeksit ovat kyllä ihan lemppareita hyydytettävissä juustokakuissa, ne tuovat niin kivaa makua perinteisiin Digestiveihin verrattuna. 


Kyllä tuo valkosuklaa ja mascarponen liitto on jotain käsittämättömän hyvää!! Lemon curdi ja mansikkaraparperihillo toivat kivaa lisäkirpeyttä ja raikkautta kakkuun. 
Luulenpa että tätä tulee tehtyä vielä joskus toistekin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille