30. kesäkuuta 2021

MANOFFEE RAPARPERITWISTILLÄ


Voi, että kun tämä oli sitten hyvää! ♥ Kyseessä on siis banoffeen sukulainen eli manoffee. Leivonnainen on muuten samanlainen kuin banoffee mutta banaani on korvattu tuoreilla mansikoilla. Oikein ihana kesäinen herkku! Tein tämän piirakan tosiaan tuossa juhannuksen pyhinä ja parasta tässä oli se, että piirakka oli todella nopea ja helppo valmistaa. Piirakan pystyi mainiosti leipasta töistä päästyäni ja herkutella jo samana iltana. :) 

Piirakka on valmistettu 24 cm irtopohjavuoan reunalla. Vaihtoehtoisesti piirakan voi myös valmistaa esim. piirakkavuokaan ja tarjoilla suoraan siitä. 

Pohja:
200 g keksiä (kaura+Biscoff)
100 g voita

Täyte:
1 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
mansikka-raparperihilloa
tuoreita mansikoita

Kuorrute:
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1-2 rkl tomusokeria

Koristelu:
tuoreita mansikoita
kiiwiä
keksimurua
suklaarouhetta

Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluvadille ja valmista piirakka siihen. Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Itse käytin pohjassa kaura- ja Biscoff-keksejä mutta voit käyttää oikeastaan mitä keksejä itse haluaa Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa.

Kun keksipohja on jähmettynyt tarpeeksi, levitä pohjan päälle tasainen kerros kinuskia. Viipaloi mansikat ja asettele kinuskin päälle. Laita sinne tänne pieniä mansikka-raparperihilloa klönttejä tuomaan pientä kirpeyttä piirakkaan. Halutessasi voit jättää hillon myös kokonaan pois ja laittaa vain pelkkiä mansikkaviipaleita. 

Kuorrutetta varten vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljarahka ja tomusokeria oman maun mukaan. Levitä kuorrute varovasti piirakan päälle ja koristele lopuksi vielä tuoreilla mansikoilla, kiiwipaloilla, keksimurulla ja suklaarouheella. Anna piirakan vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa ja irrota ennen tarjoilua reunavuoka piirakan ympäriltä. Sitten vain herkuttelemaan!  


Niin herkullista! Oikein ihana kesäinen herkku. ♥
Mansikoiden ja hillon ansiosta piirakka ei ollut ehkä ihan niin makea kuin sukulaisensa banoffee. Nam! 


Näin kuumilla keleillä ei ole oikein halua leipoa uunilla paistettavia leivonnaisia, niin silloin tämmöiset nopeat herkut ovat oikein täydellisiä. 


Käytin piirakkaan äidiltäni saatua itsevalmistettua mansikka-raparperihilloa ja se sopi mielestäni oikein hyvin tähän. Hillo toi hieman kirpeyttä muuten melko makeaan makumaailmaan. Tykkäsin! :)


Tämä oli kyllä sellainen piirakka, mikä katosi lautaselta melkein yhden illan aikana. Miehellekin näytti maistuvan hyvin! :D Tätä tulee varmasti tehtyä jatkossa toistekin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille