14. kesäkuuta 2021

BISCOFF CAKESICLES


Cakesicles-leivonnaiset saivat taas jatkoa, kun valmistin näitä herkullisia Biscoff-levitteellä maustettuja jäätelökakkutikkareita. Sain myös käytettyä näihin pakkasessa jo jonkin aikaa lojuneen karademummakakkupohjan palan. 

Oon nyt jotenkin aivan innostunut noista Biscoff-kekseistä! Tykkään kovasti niiden paahteisesta ja jopa hieman kinuskisesta/karamellimaisesta mausta. Nam! Sit kun jokin aika sitten bongasin kaupan hyllyltä Biscoff-levitettä, niin en voinut vastustaa kiusausta ja olla ostamatta purkkia. Ajattelin, että kyllä mä varmasti keksin jotain käyttöä sille. Ja niinpä syntyivät sitten nämä cakesiclet! :) 

Tuo Biscoff-levite on muuten todella hyvää, omaan makuun oikein makoisaa ja herkullista. Aina on tullut ostettua vain Nutellaa niin nyt oli kiva kokeilla jotain uutta. Levite maistui mielestäni aivan samalta kuin keksitkin eli HYVÄLTÄ! Tätä tuotetta tulen aivan varmasti ostamaan ja käyttämään jatkossakin. Näin kesäaikaan olisi aivan ihana kokeilla tehdä tästä levitteestä itse jäätelöä! Taidankin kirjoittaa sen heti to do-listalleni. :)

Tällä ohjeella tulee 7 kpl jäätelökakkutikkaria. 

Massa:
noin 180 g vaaleaa kardemummakakkupohjaa
noin 160 g Biscoff-levitettä

Kuorrute:
noin 60 g valkosuklaata + ½ rkl öljyä
noin 100 g tummaa suklaata + 1 rkl öljyä

Koristelu:
pehmeitä nonparelleja

Murenna pehmeä kakkupohja kulhoon ja sekoita hyvin Biscoff-levite joukkoon. Painele massa tiiviisti jäätelömuotteihin ja työnnä lopuksi tikut jokaiseen jäätelöön. Anna jähmettyä jääkapissa muutaman tunnin ajan tai vaihtoehtoisesti yön yli.

Irrota jähmettyneet jäätelöt varovasti muoteista. Sulata ensin vaikka valkosuklaa varovasti mikrossa ja sekoita öljy joukkoon. Laita suklaa korkeaan lasiin ja kuorruta niin monta jäätelö sillä kuin vain saat. Nosta leivinpaperin päälle ja siirrä esim. leikkuulaudan avulla jääkaappiin jähmettymään. Tee sama homma tumman suklaan kanssa ja kuorruta loput jäätelöt. Ylijääneillä suklailla voit tehdä raitoja jäätelöiden pinnalle ja ripottele nonparelleja raitojen päälle ennen kuin ne kerkeävät jähmettyä. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. 



Aijai, olihan nämä taas herkullisia! Eivät tosin ehkä ihan niin hyviä kuin aikaisemmin tekemäni Nutellan makuiset versiot mutta hyviä kuitenkin. :)


Näissä maistuivat kivasti Biscoffin ominainen maku ja myös kardemumma tuli kivasti esille kakkupohjasta. Ei yhtään hullumpi makuyhdistelmä! ♥


Harmittaa vähän kun noita valkosuklaakuorrutteisia ei tullut kuin pari sillä ne olivat mielestäni paljon parempia noihin tummalla suklaalla kuorrutettuihin verrattuna. Jotenkin tuo tumma suklaa ei vain sopinut näihin, oli liian intensiivinen maku. Valkosuklaa toi kivasti makeutta ja luulen, että myös maitosuklaa toimisi oikein loistavasti tässä. :) 

Kuorrutteeksi kävisi myös hyvin kaikki erilaiset Candy Meltsit yms. kuorrutteet erilaisine värimaailmoineen. Harmi kun itsellä ei sattunut näiden tekohetkellä olla yhtään noita kuorrutteita jemmassa. Täytyisikin ostaa niitä jemmaan parissa eri värissä niin sit niitä olisi aina valmiina tarpeen vaatiessa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille