18. syyskuuta 2018

GEISHA-SUKLAAKAKKU



Innoituksen tähän suklaiseen geishakakkuun sain Pienet herkkusuut-blogista. Mielessä oli jo pitkän aikaa muhinut ajatus, että tämän tyylistä kakku on aivan pakko joskus kokeilla ja viimeinkin oli siihen aikaa. Tuli muuten pikkaisen hyvää kaakkua! :)

Pohjaksi tein oman mehevän suklaakakkupohjan ja väliin tuli tuota ihanaista Geishatäytettä hieman muunneltuna alkuperäisestä reseptistä. Kakun kruunasi vielä aivan kertakaikkisen täydellisen ihana maitosuklaakreemi. <3<3<3<3<3 Olisin heittämällä voinut syödä koko kakun yksin mutta en nyt sitten kuitenkaan viitsinyt. :D

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja: 
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kiehuvan kuumaa vettä

Täyte:
120 g Geishasuklaata
125 g mascarponea
2½ dl vispikermaa
+ 2 patukkaa Geishaa rouhittuna (á 37g)

Maitosuklaakreemi:
100 g pehmeää voita
125 g mascarpone
125 g maustamatonta tuorejuustoa  
(tai yht. 250 g mascarponea ja ei tavallista tuorejuustoa)
150 g maitosuklaata
2 rkl tomusokeria

Suklaavaluma:
13 g voita
75 tummaa suklaata
½ dl kermaa

Koristelu:
suklaarouhetta
pensasmustikoita
suklaapalloja (irtokarkkihyllystä)
oreoita/dominoita + kultaista tomuväriä


Valmista ensin kakkupohja. Kannattaa melkein valmistaa pohja jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Vuoraa vuoka (pohja+reunat) leivinpaperilla. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy. Sekoita muutaman minuutin ajan. Kiehauta vesi ja lisää se koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Jatka vatkaamista täydellä teholla vielä muutaman minuutin ajan. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttai tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista mascarpone ja sekoita sulatettu suklaa siihen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita lopuksi täytteeseen. Rouhi patukat paloiksi ja nostele rouhe lopuksi täytteen joukkoon. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla pohja paistettiin. Tee leivinpaperista tarvittaessa korkeammat reunat. Aseta pohja vuokaan ja jaa päälle puolet täytteestä. Tee samoin toinen kerros. Kostutusta ei tarvita, sillä pohja on itsessään niin mehevä ja kostea. :) Anna täytetyn kakun tekeytyä vuoassa yön yli tai vähintään 4-5 tuntia. 

Valmista kuorrutteeksi tuleva maitosuklaakreemi. Vatkaa ensin pehmeää voita kuohkeaksi kulhossa. Notkista toisessa kulhossa mascarpone ja tuorejuusto. Yhdistä voi ja juustot. Sulata suklaa mikrossa. Lisää voi-juustoseokseen ja sekoita hyvin sekaisin. Mausta vielä tomusokerilla ja sekoita hyvin sekaisin. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä suklaakreemi kauttaaltaan kakun päälle ja reunoille. (Se mitä en ole jo kerennyt syödä itse suoraan kiposta! :D ) Laita kuorrutettu kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute vähän jähmettyy. 

Valmista valumakuorrute. Mittaa kattilaan voi ja sulate se. Kaada joukkoon kerma ja lämmitä melkein kiehumispisteeseen mutta älä anna kiehahtaa. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja sekoita tasaiseksi kiiltäväksi seokseksi. Voit laittaa valmiin seoksen pursotuspussiin ja pursottaa sillä valumareunat kakkuun. Tai voit lusikan avulla valuttaa suklaata reunoille. 

Koristele kakku haluamallasi tavalla. :)


Nyt ei voi muuta sanoa kuin ISO NAM! :)


Tässä kakussa oli kyllä kaikki palaset kohdillaan ja lopputulos oli jotain todella herkullista! :)


Geishan maku ei ollut ehkä niin voimakas kuin olisin halunnut mutta hyvää tämä oli silti. Täytteeseen rouhittu Geisha toi kivaa purutuntumaa kakkuun. :D


Ja toi maitosuklaakreemi... Aah että! :) En oo varmaan ikään syönyt niin hyvää kreemiä! Mähän vedin sitä suoraan kulhosta lusikalla suuhun, kun se oli niin hyvää. Tätä kreemitä tulen aivan varmasti käyttämään jatkossakin. :D


Voi kun tätä kakku olisi vielä kaapissa mutta ei ole enää... :D


Mielessäni oli myös jo kauan pyörinut idea koristelussa värjätä keksejä kultaisella tomulla ja tähän kakkuun se sopi mielestäni todella kivasti. Kakusta tuli jotenkin paljon arvokkaamman ja elegantimman näköinen kullan ansiosta. :)


<3<3<3<3<3




12. syyskuuta 2018

MUSTIKKA-BLONDIE



Olen tässä jo pitkän aikaa ollut aivan innoissani tavallisesta, tuhdista ja suklaisesta browniesta. Tällä kertaa päätin kokeilla brownien sukulaista, eli valkosuklaasta valmistettua blondieta. Itse kun olen kova mustikan ystävä, oli päivän selvä juttu että halusin yhdistää tähän valkosuklaiseen herkkuun syksyiset mustikat. Näistä tuli aivan älyttömän herkullisia!!! :) 

Ohjeen tälle tahmaiselle bondieherkulle bongasin Lunni leipoo blogista. Sen verran muutin alkuperäistä reseptiä, että 1 dl sokerin sijaan laitoin ½ dl tavallista sokeria ja ½ dl fariinisokeria. Tällä tavoin blondiepaloihin tuli ihanaa toffeemaista vivahdetta. Vaihdoin myös vadelmat mustikoihin. Toimi ihan sairaan hyvin! :D

Blondie on tehty 20 x 20 cm vuoalla. 

Massa:
200 g valkosuklaata
150 g voita
3 munaa
½ dl hienoasokeria
½ dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita (pakaste + 1 rkl perunajauhoja)

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Lämmitä uuni 170 asteeseen.

Rouhi valkosuklaa. Ota pieni osa rouheesta sivuun pinnalle ripottelua varten. 

Sulata voi mikrossa ja kaada joukkoon suklaarouhe. Sekoittele niin kauan kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon. Lisää munat yksitellen. Lisää massaan myös sokerit, jauhot + leivinjauhe. Sekoita vain sen verran että aineet ovat juuri ja juuri menneet sekaisin.

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Jos käytät pakastemustikoita. Lisää niiden joukkoon perunajauhoja ja pyörittele niissä. Ripottele mustikat massan päälle ja myös alkuvaiheessa sivuun otettu suklaarouhe. 

Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin pintaan ja on keskeltä vielä hieman tahmeaa. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. 


Aijai, olipas tämä hyvää!! :)


Keskipalat olivat kaikista parhaimpia kunnon tahmaisuuden vuoksi. :)
 Reunapalat tuppaavat aina kypsymään nopeammin. :) 


Oli kyllä herkullista ja kivaa vaihtelua tavalliselle tummasta suklaasta tehdylle brownielle. Tykkäsin kovasti tuon fariinisokerin tuomasta toffeemaisesta mausta. Jos sitä ei halua, niin jättää vaan fariinisokerin pois ja laittaa koko sokerimäärän tavallista hienoasokeria. :)

Täytyy kyllä vielä joskus kokeilla tehdä tätä myös vadelmilla. On varmasti yhtä hyvää kuin tämä mustikkainen versio! Lurps... :D


5. syyskuuta 2018

VADELMA-LAKRITSIMUTAKAKKU



Olipas tämä herkullista kakkua! Hyvä etten syönyt koko kakku yksin. :D Reseptin tähän herkkukakkuun löysin Liisa Westerbegin uusimmasta kakkukirjasta ja itse kyllä tykkäsin kakusa todella paljon. :)

Pohjana kakussa toimii lakritsijauheella maustettu mutakakku, jonka päälle on hyydytetty vadelmatäyte. On muuten aivan lyömätön yhdistelmä lakritsi, suklaa ja vadelma. Me like! :)

Kakku on valmistettu 20 cm irtopohjavuoalla.

Mutakakkupohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1½-2 rkl lakritsijauhetta

Vadelmatäyte:
3 liivatetta
300 g vadelmia
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
vadelmia
lakritsifudgepaloja
suklaa/lakukarkkeja

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja pingota 20 cm vuoan pohjalle leivinpaperi.Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla.

Sulata suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa-voiseos vaahdoon joukkoon. Yhdistä toisessa kipossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja lakujauhe. Kääntele kuivat ainee massan joukkoon varovasti. Kaada valmis massa vuokaan ja paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Pohja saa olla keskeltä vielä pehmeää. Jäähdytä kunnolla. Pohja saa jäähtyä vuoassaan irroittamatta.

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kattilaan vadelmat ja sokeri - kiehauta. Paseeraa seos siivilän läpi erilliseen kippoon. Liuota pehmenneet liivatteet paseeratun vadelman joukkoon. Sekoita mascarpone ja kerma yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada vadelmaliivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Älä sekoita liikaa ettei seos juoksetu. Kaada valmis täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääpissa nelisen tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. 


Tämä oli kyllä aivan loistava makuyhdistelmä! Laku maistui vienosti pohjassa ja ehkä olisin laittanut tuota lakujauhetta hitusen enemmän. :)


Vadelmatäyte oli ihanan pehmeää ja suli aivan suussa! Hyvä kaveri pehmeälle mutakakulle. :) 
Mietin että vadelman tilalle voisi sopiva myös hyvin punaherukka. :)


Mä vähän luulen, että tästä kakusta tuli yksi luottokakuistani. 
Helppo valmistaa ja todella herkullista! :)


Sen verran muunsin tuota Liisan reseptiä, että käytin vispikermaa kuohukerman tilalla. Kuohukermalla saisi täytteestä varmasti vielä täyteläisemmän. Kaapissa kun sattui olemaan niin monta purkkia vispikermaa, että ajattelin hyödyntää niitä. :) 

1. syyskuuta 2018

KOOKOSBROWNIE (gluteeniton)



Ostin tuossa jokin aika sitten uusimman Gluteenitonta leivontaan- lehden ja bongasin sieltä herkulliselta kuulostavan reseptin. Itse tykkään aivan älyttömästi suklaan ja kookoksen yhdistelmästä, joten tämä kookosbrownieresepti jäi kolkuttelemaan mieleeni. :) 

Harvoin tulee leivottua mitään gluteenitonta, sillä itselläni ei ole siihen mitään tarvetta. Tämä resepti kuulosti kuitenkin niin hyvältä, että sitä oli aivan pakko kokeilla. Ja voi pojat miten hyvää tämä oli ja ennen kaikkea niin helppotekoinen herkku kuin olla ja voi!!! :) Sen verran muutin ohjetta, että käytin kuorrutteessa vaniljatuorejuustoa maustamattoman tuorejuuston sijaan. Hyvää oli! :D

Brownie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla. 

Pohja:
200 g tummaa suklaata (gluteeniton)
1 dl vaaleaa siirappia
½ dl oliiviöljyä
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1½ dl kookosjauhoja

Vaniljakuorrute:
50 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
2 dl tomusokeria

Koristelu:
kookoshiutaleita

Kuumenna uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Sulata suklaasta 100 g mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Rouhi loppu suklaa ja jätä myös sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. varten. 

Vatkaa siirappi, öljy, sokeri, munat, kaakaojauhe ja sooda jäähtyneeseen suklaaseen tasaiseksi massaksi. Kääntele joukkoon varovasti suklaarouhe ja kookosjauhot. 

Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uuni keskitasolla 30-35 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen kuorrutteen laittamista. 

Valmista kuorrute. Vatkaan pehmeää voita hetken aikaa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri ja tomusokeri - jatka sekoittamista kunnes seos on kuohkeaa. Notkista tuorejuustoa erillisessä kipossa ja nostele esim. nuolijan avulla kuorrutteen joukkoon. Varo sekoittamasta liikaa ettei kuorrute juoksetu. 
Levitä kuorrute tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen brownien päälle. Ripottele pinnalle reilusti kookoshiutaleita. Laita jääkaappin joksikin aikaa, kunnes kuorrute hieman jämäköityy.

Siisti brownien reunat ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tämä oli niin hyvää että yhden palan otettuaan, ei voinut olla ottamatta lisää!!! 
Vaikka aika makeaahan tämä oli mutta silti niin koukuttavaa. :D


Aluksi hieman vieroksuin kookosjauhon makua itse browniessa mutta loppu peleissä maku oli aivan taivaallinen. 

Koostumus oli juuri oikean tahmeaa brownieksi ja vaniljainen kuorrute kruunasi tuhdin suklaaherkun. :)


Tällä reseptillä tulen jatkossakin leipomaan aivan varmasti. Sen verran hyvää tämä oli! 
Positiivisesti kyllä yllätti se, että resepti on tosiaan täysin gluteeniton. :D

Ai niin, olin aivan unohta kertoa kuinka mulle kävi eka pieni kömmähdys tuon brownien paistamisen kanssa. Unohdin lisätä massaan munat! Tajusin tämän vasta kun vuoka oli ollut uunissa jotain 10 minuuttia. Siinähän ne munat odotti kauniisti pöydällä. :D:D:D Ei muuta kuin koko satsi suoraan roskiin ja uutta tekemään. Toisella kerralla muistin laittaa massaan kaikki raaka-aineet ja kaikki onnistui hienosti. Välillä käy näinkin! :)


27. elokuuta 2018

VANILJAINEN OMENAKAKKU



Idean tähän herkulliseen omenakakkuun sain työkaveriltani, joka oli leiponut koekakun omia häitään varten. Aivan täydellinen kakusta ei tullut mutta pienen jatkokehittelyn jälkeen kakusta tulisi aivan varmasti perfecto. :D

Kakun välistä ja itse täytteestä löytyy itse keitettyä vanilja-omenahilloketta. Tämä itsetehty hillo oli aivan superhyvää!! Söin sitä vaan suoraan purkista kun se oli niin herkullista. :D Pohjana kakussa toimii mehevä fariinisokeripohja, joka sopii loistavasti yhteen omenatäytteen kanssa. Kakun kruunaa itselle tutuksi tullut vaniljainen tuorejuustovoikreemi. Nam! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 muna
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Omenahilloke:
500-600 g happamia omenoita
noin 1 dl vettä
½ vaniljatanko
1½ dl hillo/marmeladisokeria
+ sitruunamehua

Omenatäyte:
3 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljavaahtoa
250 g mascarponea
3 dl omenahilloketta
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
+ kakun pohjien päälle ohut kerrot omenahilloketta

Kostutus:
vaniljasokerimaitoa

Kuorrutus:
113 g pehmeää voita
2,25 dl tomusokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 tl maitoa
300 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristelu:
oikeita kukkia
marenkimuruja

Valmista kakkupohja. Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja vuoraa myös sisäreuna leivinpaperilla. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota keskenään munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet. Sulata voi. Lisää vaahdon joukkoon sulatattu voi, kerma ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttita tai kunnes kypsä. Anna pohjan jäähtyä täysin. 

Valmista omenahilloke. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Lisää joukkooon vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä. Kun seos höyryää lisää kattilaan puolikkaan vaniljatangon siemenet ja itse tanko. Lisää seokseen vielä marmeladisokeri ja anna kiehua noin 10-15 minuuttia ja niin että omenat ovat pehmeitä.  Soseuta omenat sauvasekoittimella. Jätä hillokke raffiksi eli älä soseuta hilloketta aivan sileäksi, joukkoon saa jäädä kunnon omenapaloja. Purista joukkoon vielä sitruunamehua ja sekoita. Kaada valmis hilloke purkkiin ja anna jäähtyä. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakerma ja lisää joukkoon mascarpone - sekoita hyvin. Sekoita täytteeseen omenahilloke. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. 

Täytä kakkua. Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla paistoit pohjan. Jos vuoka ei ole korkeareunainen, tee leivinpaperista vuoalle korkeat reunat. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Aseta pohja vuokaan ja kostuta se vaniljasokerimaidolla. Sivele pinnalle kerros omenahilloketta ja kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Tee toinen täyteväli samalla tapaa. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute. Vatkaa pehmeää voita hetken aikaa ja lisää tomusokeri parissa erässä hyvin sekoittaen. Lisää mukaan vaniljasokeri ja maito. Sekoita hyvin. Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella. Nostele juusto kuorrutteen sekaan varovasti nuolijalla. Älä sekoita liikaa ettei kuorrute juoksetu. Levitä valmis kuorrute tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. 

Koristele kakku. Kääri kukkien varsien ympärille foliota ja tökkää kukat kakkuun. Lisää vielä halutessasi marenkimurua kakun päälle. Sitten vain nauttimaan! :)


Aijai kun tämä oli hyvää!! Ihanan syksyinen kakku. :D


Kakun leikkauspinta on kivan näköinen kun täytteen omenapalat näkyvät niin kivasti. :)

Tuo marenki ei ehkä ollut paras valinta kakun päälle koristeeksi koska se suli niin nopeasti. Laittaisin tilalle ehkä valkosuklaamurua tai jättäisin murun kokonaan pois. :)


Vaikka kakku olikin hyvää, niin jäin kaipaamaan enemmän omenan makua täytteessä. Ehkä hilloketta olisi saanut laittaa reilusti enemmän tuomaan omenaista makua. 

Mietin myös että hillokkeen vaniljatangon/siemet olisi voinut korvata kanelilla. Ehkä se olisi voinut tuoda omenan makua enemmän esille. Tätä täytyy ehkä vielä joskus kokeilla. :)


Vaniljakuorrute sopi aivan täydellisesti tähän kakkuun! :) 
Tuntui että kakun maku vain parani mitä kauaemmin se oli jääkaapissa. :)


17. elokuuta 2018

MANSIKKA-MASCARPONEJUUSTOKAKKU


Tämän kesäisen mansikka-mascarponejuustokakun leivoin viime viikolla, kun äiti ja siskon tyttö tulivat käymään kylässä. Pitihän sitä olla jotain tarjottavaa kahvin ja mehun kanssa. ;)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
160 g vaniljatäytekeksejä
40 g voita

Täyte:
4 liivatetta
noin 250 g mansikoita
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljatahnaa (Dr. Oetker) tai 1-2 tl vaniljasokeria
1½ rkl sitruunamehua

Koristelu:
valkosuklaarouhetta
keksimurua
minivaahtokarkkeja
pinkkejä candy meltsejä

Ota esille vuoka - pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Sulata voi ja yhdistä murskattujen keksien kanssa massaksi. Painele seos vuoan pohjalla ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta mansikat. Vaahdota vaniljakerma ja sekoita joukkoo mascarpone, tomusokeri ja vaniljatahna. Lisää lopuksi mansikkasose ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasaoita pinta. Anna hyytyä mielellään yön yli jäääkaapissa. 

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. :)


Kesäinen herkku ja omasta mielestä tästä tuli super söpön näköinen kakku. :D


Kakun koostumus oli kivan pehmeä ja tuntui kuin se olisi sulanut suuhun. :) 
Mansikka olisi kyllä ehkä saanut maistua vielä voimakkaammin mut hyvää tämä oli kuitenkin. :)


Kyllähän tämä hyvin upposi kahvin kanssa. 
Syötiin Neean (siskon tytön) kanssa melkein koko kakku kahdestaan. :D:D


Lurps! :)


9. elokuuta 2018

RISTIÄISKAKKU JA SUOLAISTA PIIRAKKAA (GLUT.)



Sain kunnian tehdä pienen Alex-pojan ristiäisin makean kakun sekä suolaisena purtavana piirakkaa. :)
Makeaan kakkuun toivottiin koristeiksi tossuja, kukkia ja väriä maailmaksi mainittiin valkoinen, sininen ja mintunvihreä. Mielestäni tästä tuli aika kivan näköinen kakku. :)

Kakku on mitoitettu noin 20 hengelle ja pitää sisällään gluteenittoman pohjan. Täytteiksi valikoituivat mansikka- ja valkosuklaamousset. Kuorrutus ja kaikki koristeet on valmistettu sokerimassasta. 


Kakun pintamassa on värjätty hempeän mintunvihreäksi. <3


Siniset tossukat pääsivät kakun päälle koristeiksi. :)


Suolaiseksi purtavaksi valmistui pellillinen kana-fetapiirakkaa ja tämäkin on toteutettu gluteenittomana. Piirakka on leikattu 30 palaan. 


:D

4. elokuuta 2018

KUNINGATARPIIRAKKA



Tästä piirakasta on muodostunut itselleni jo ihan perusleivonnainen sen hyvän maun ja ennen kaikkea nopean valmistuksen ansiosta. Niinsanottu luottoleivonnainen. :D Tämä se vain on niin hyvää!!

Yleensä olen käyttänyt tuossa pohjassa ja täytteessä vaniljajukurttia. Tällä kertaa käytin pohjassa kuitenkin ranskankermaa ja täytteessä vaniljarahkaa, kun niitä sattui sopivasti löytymään kaapista. Voin sanoa, että toimivat myös erittäin hyvin jukurtin korvikkeina! :)

Reseptillä tulee noin 25 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä piirakka. 

Pohja:
1 dl sokeria
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1  muna
1 dl sulatettua voita
150 g ranskankermaa

Pohjan päälle:
noin 2-3 dl mustikoita
noin 1 dl vadelmia

Pinnalle:
0,75 dl sokeria
1 muna
200 g vaniljarahkaa
1 tl vaniljasokeria

Ota esille piirakkavuoka ja voitele se hyvin tai sprayaa vuokaspraylla. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sulata pohjaan tuleva voi varovasti mikrossa tai kattilassa liedellä. Sekoita keskenään sokeri, jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeria. Lisää joukkoon muna, sulatettu voi ja ranskankerma. Sekoita vain sen verran että ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Kaada valmis pohjamassa vuokaan ja levitä tasaisesti pohjalle. 

Ripottele pohjan päälle marjat. 

Valmista pinnalle tuleva seos. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja kaada marjojen päälle. 

Paista piirakkaa uunin  alatasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja nauti esimerkiksi vaniljakastikkeen kera. :)


Hmmm... Mikään ei voita vastapaistetun marjapiirakan tuoksua. <3


Lurps! :)


Tämä on sellainen piirakka, joka syödään meillä oikeastaan aina yhdeltä istumalta. Sitä ei pahemmin jää myöhemmällä tai saatika toiselle päivälle. :D:D

31. heinäkuuta 2018

YKSISARVISKAKKU



Pääsinpäs pitkästä aikaa tekemään tällaisen yksisarviskakun tytön synttäreille. Nämä ovat mielestäni ihania kakkuja! :) Hieman vain kuumat helteet hankaloittivat työskentelyä, mutta selvisin kuitenkin hyvin kakun kanssa loppujen lopuksi. :)

Kakku on mitoitettu noin 15 hengelle ja pitää sisällään vaalean sokerikakkupohjan. Täytteiksi valikoituivat vanilja- ja mansikkamousset. Kakun kuorrutus on ihanan pehmeää vaniljaista tuorejuustokreemiä ja pursotukset on tehty vaniljatuorejuustokermalla. Kaikki koristeet on valmistettu sokerikamassasta ja kakku on täysin laktoositon.


Oon kyllä ihan rakastanut tuohon kultaiseen väriin. Sillä saa niin kivasti väritettyä koristeita. :D


Nämä yksisarviskakut jaksavat vielä pitää pintansa kutsuilla. :)


:D

17. heinäkuuta 2018

LEMON CURD-MANSIKKAKAKKU



Juhannuksen pavlovakakun kaveriksi tein vielä myös tämän toisenkin kakun. Ihan tavallinen kermakakku, jossa maistuvat raikas lemon curd ja tuoreet kotimaiset mansikat. Hmmmmm, niin hyvää!! :)

Kakku on valmistettu 18 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lemon curd:
1½ dl vettä
½ dl sitruunamehua puristettuna
2 keltuaista
3/4 dl sokeria
1½ tl maizenaa
15 g voita

Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponea
3 rkl lemon curdia
3-4 tl vaniljakreemijauhetta
+ tuoreita mansikoita

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrute:
2½ vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
2-3 tl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
tuoreita mansikoita
pensasmustikoita

Valmista kakkupohja. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla; pohja + reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Nostele varovasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uuni alatasolla noin 25-30 minuutti. Jäähdytä ja leikkaan pohja kolmeen osaan. 

Valmista lemon curd. Tämän voit tehdä jo hyvissä ajoin ennen täyttöpäivää. Purista sitruunamehu. Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri, keltuaiset ja maizena. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja muutta sakeammaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä paloina joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut ja täyte on tasaista. Jäähdytä kunnolla ja säilytä valmista tahnaa jääkaapissa. 

Valmista täyte. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon mascarpone, lemon curd ja vaniljakreemijauhe. Sekoita hyvin. 

Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla paistoit pohjan. Laita leivinpaperista vuoalle korkeammat reunat. Aseta pohja vuokaan ja kostuta. Sivele ohut kerros lemon curdia pohjan päälle ja laita puolet täytteestä päälle. Pilko täytteeseen tuoreita kotimaisia mansikoita. Aseta toinen pohja päälle ja toista toinen täyttöväli samalla tavalla. Peitä valmis kakku ja anna mielellään maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai jopa yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka sekä vaniljakreemijauhe. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille tasaiseksi kerrokseksi. Koristele tuoreilla mansikoilla ja pensasmustikoilla.


Kesällä ei ole mitään niin hyvää kuin mansikkakakku! Tämä oli oikein maittava ja herkullinen kakku lemon curdi twistillä. Lurps! :)


Vaikka juhannuksena olikin kurja keli niin onneksi tämä kakku piristi kummasti tunnelmaa! :)


Nam nam! Kakku oli ihanan raikas lemon curdin ansiosta ja eikä ollut yhtään liian makeaa. :D


Yleensä en laita kermakkujen kuorrutuskerman joukkoon mitään mutta tälla kertaa kokeilin tuota vaniljarahkaa ja se kyllä toimi kivasti. Vähän jotain erilaista. :D


Voi kun saisi vielä palan tätä kakku!! :D


12. heinäkuuta 2018

PAVLOVA TUOREILLA MARJOILLA



Tajusin tuossa jokin aika sitten, että en ole vielä koskaan itse tehnyt perinteistä herkkua pavlovaa. Monet kerrat olen sitä kylläkin syönyt mutta itse en vain jostain syystä ole saanut aikaiseksi tehdä sitä. Nyt juhannuksena siihen tuli poikkeus, sillä valmistin juhannuksen herkkupöytään pienen pavlovakakun. Nam, kyllä oli hyvää! :)

Ohjeella tulee pieni noin 16 cm kakku kahdella marenkipohjalla tai sitten voi tehdä yhden isomman pohjan. 

Marenkipohjat:
4 valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua tai valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä Maizenaa

Täyte/koristelu:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljakreemijauhetta
+ itse tehtyä lemon curdia
+ tuoreita marjoja

Voit valmistaa marenkipohjat jo edellisenä päivänä ennen täyttöä. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja leivinpaperoi uunipelti. Voit halutessasi piirtää leivinpaperille kaksi 16 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää valmiiksi. 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vaahdon joukkoo ja jatka vatkaamista vielä. Kun seos on kiiltävää, lisää mukaan vaniljasokeri ja sitruunamehu/etikka. Sihtaa joukkoon maizena ja sekoita. 

Lusikoi täyte kahdeksi ympyräksi pellille ja jätä pohjien reunat korkeammksi kuin keskustat. Paista pohjia keskitasolla noin 1½ tuntia ja jätä pohjat vielä uunin jälkilämpöön noin tunnin ajaksi. 

Kääri pohjat tiiviisti pussiin jäähdyttyään, mikäli täytät kakun vasta myöhemmin. 

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Aseta toinen pohjista suoraan tarjoiluvadille. Lusikoi noin puolet täytteestä pohjan päälle. Lusikoi lemon curdia täytteen päälle raidoiksi. Ei haittaa vaikka se alkaisi valkua reunoja pitkin. Pilko väliin vielä tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia). Aseta päälle toinen pohja. Lusikoi päälle loput täytteestä ja taas lemon curdiraidat. Koristele kakku rusaalla määrällä marjoja ja halutessasi voi myös laittaa kiiwiä tuomaan väriä kakkuun. 

Pavlova kannattaa tarjoilla välittömästi täytön jälkeen. Marenkipohjat alkavat nopeasti sulaa/pehmetä kerman vaikutuksesta. Suut makiaksi! :)


Aijai, kun oli herkkua! Makeaa mutta vain niin hyvää. :)


Marjojen ja lemon curdin ansiosta kakku oli makeudestaan huolimatta kuitenkin raikas. :)


Tähän jäi aivan koukkuun yhden palan syötyään. :D


Kyllä tällä kakulla sai suut makiaksi juhannuksen kunniaksi. :D